Kautta maailmansivun ne on miehet olleet puolustamassa reviireitään urosleijonan tavoin. Voiko poikien kommelluksia ja nahinoita edes välttää?

Kevät laittaa hormoonit hyrräämään ja aurinko piristää talven jäljiltä nuutuneet nuoret reipastumaan. Rapatessa roiskuu ja silleen. Huolta ei varmasti voi välttää, kun kotona temmeltää neljä reipasta miehenalkua, näin kertoo Minna.

”Pojat on poikia. No onhan ne kyllä joo, sen aina huomaa. Itse neljän pojan äitinä olen taas saanut tutustua testosteronin valtavaan määrään näin kevään koittaessa. Vanhemmat miehenalut kaivavat mopojaan tallin kätköistä, jotta pääsisivät maailmaa valloittamaan. Mitä hurjempia temppuja ja tyhmempiä ohituksia, sitä parempi ja kavereiden ihailu on taattua. Turvallisuussäännöt ja jatkuva varoittelu tuntuu valuvan kuin vesi hanhen selästä. Joo joo mutsi, on vakiovastaus ennen kuin ovi kolahtaa kiinni.

Nuoremmat ala-asteikäisiä, mutta kyllä heilläkin on taas jokin sisäsyntyinen ritari puhjennut kukkaan. Pihalla pitää aloittaa nahistelu lähikorttelin poikien kanssa, pian jo lentävät kivenmurikat ja kepeillä huidotaan heti kun silmä välttää. Samaan aikaan ikäisensä tytöt istuvat seinänvierellä juttelemassa ja ihmettelemässä kollien tunarointia. Joskus kyllä ihmettelee, että miten nuo sällit saadaan ehjinä aikuisuuteen kun harva se päivä on vekki huulessa, tikit päässä tai jalka kipsissä. Kyllähän sitä nuorena täytyy kokeilla ja on sitä vauhdinhuumaa mutta kaipaisin apua kokeneemmilta poikien äideiltä, että miten saatte kovakalloisten pikku-ukkojen huomion riittävän hyvin jotta tarpeelliset neuvot otettaisiin äitimuorilta vastaan. Tämän vuoden puolella on käyty pari kertaa päivystyksessä ja kolmesti olen saanut kesken työpäivän noutaa koululaisia milloin kiipeilytelineeltä putoamisen, milloin keppitappelussa haljenneen huulen vuoksi. Sattuu ja tapahtuu, tiedetäänhän se jo kokemuksesta, mutta ihan hirvittää kun alkaa taas mopokausi ja pidemmät illat ulkona. Ettei vaan mitään vakavampaa sattuis.”

Naapurin kakaroista kirjoitti viime keväänä Kolmen pojan äiti.

Sannalla puolestaan 5 poikaa, ja hän on saanut kuulla kummasteluja siitä.

Jos et ole vielä käynyt Huonon Äidin verkkokaupassa, oliskos jo aika?!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Pojat ne on poikia..”

  • Junttipuntti sanoo:

    Eivittu mikä feministi perkele, pojat saatana on poikia ja muijat jotai palleroita…