Pitääkö lapsen olla täydellinen paperinukke ja jos lapsi ei ole, mitä sitten tehdään? Englantilainen koulukuvaaja ainakin halusi tehdä lapsista täydellisiä kun tarjosi lasten kuvien photoshoppausta vain pienellä lisähinnalla…antaisiko sinä lapsesi pisamat poistoon?

Kauhean harvoin on tullut nähtyä täydellisiä ihmisiä. Joidenkin mielestä Cindy Crawford on täydellinen, mutta kyllä hänellä ainakin se yksi luomi on naamassa. Useimmat lapset syntyvät myös ihan tavallisina ja monet jopa jollakin ”vialla” varustettuna. Silmät ovat eri paria, pisamia siellä ja täällä,  eri pituisia jalkoja ja käsiä ja vammoja hyvä Sylvi sentään. Minunkin lähipiirissäni on lapsia, jotka saavat vammaistukia. Jokunen saa myös ruokavaliokorvausta. Ei olla täydellisiä mitenkään päin.

Kun Englantilainen koulukuvaamo tarjosi perheille mahdollisuutta lapsen koulukuvien jälkikäsittelyyn, ajattelin ensin, että mitä hittoa ( tähän voi myös sijoittaa oman maun mukaisen ronskimman ilmauksen). Mutta itse asiassa ei siinä ole mitään hittoa. Sehän on vain tämän ajan meininkiä. Se on sitä samaa kiillottamista, jota me teemme kun esittelemme Facebookissa kattauksiamme ja lastemme joulukonserttivideoita. Tätähän tämä kaikki on, ulkokultaa. Mitä kiiltävämpiä me olemme, sitä paremmin kelpaamme.

Sitten kun rumuus poistuu kokonaan maailmasta, jäljelle jää täydellisten kerho. Täydellisten kerhoon pääsee aikuisia ja lapsia, joissa ei ole rumia asioita. Onhan tätä jo nähty maailman sivu, nätit tytöt leikkivät nättien kanssa ja osoittavat rumia sormillaan.

Photoshopattujen koulukuvien aikakaudelta kuintekin puuttuu se tärkein ase. Kukaan ei ole vielä keksinyt, miten saadaan kuvasta pois ihmisen ruma luonne. Sitä konetta innolla odottaen!

Huono Äiti

PS. Tämän innoittamana annan tästä vinkin ilmaisiin silmälaseihin, olkaa hyvät!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Pitääkö lapsen rumuus poistaa koulukuvasta?”

  • Johanna sanoo:

    Mulla on nenän vieressä toisella puolella luomi ja vuosia sitten yhtenä koulukuvausvuotena valokuvaaja kysyi haluanko että hän photoshoppaa luomen pois. 15 vuotiaan itsevarmuudella tietenkin halusin. Mulla on kaikkien kouluvuosien kuvat peräkkäin albumissa ja näyttää ehkä vähän hassulta kun yhdestä ainoasta kuvasta se puuttuu mutta pääsinpä näkemään miltä näyttäisin ilman tätä pilkkua joka nuorena niin paljon välillä ärsytti 🙂

  • Jarkko Vuoriluoto sanoo:

    Tämä kauneusihanteiden palvominen on kaikkinaisen suvaitsemattomuuden yksi ilmenemismuoto. Erilaisuutta ei hyväksytä edes omalla kohdalla – itsetunnon heikkoutta? Kulttuurissamme on paljon korjattavaa alkaen oman itsensä kunnioittamisesta ja erilaisuuden hyväksymisestä. Miten oppisimme ajattelemaan omilla aivoilla?! Suhteuttamaan pienten poikkeamien merkityksettömyys suurten ja vaarallisten poikkeamien rinnalla. Siltihän voi aina pyrkiä parempaan hyvinvointiin sen edellytyksiä tyytymättömyydellä pilaamatta.