Huono Äiti sai avautumisen:

Olin kaupan kassajonossa nälkäisenä menossa kotiin tekemään ruokaa. Edelläni oli äiti pienen lapsen kanssa. Äiti antoi lapsen nostella kaikki kamat hihnalle hitaasti, yksitellen, tutkien, ihmetellen. Takana oleva jono seisoi ja tuijotti tätä pirun manööveriä. Sama hisseissä, paina sitä nappia nyt, älä paina, antakaa lapsi painaa.

Se lapsi ei riku, jos se oppii jo pienestä pitäen, että koko maailma ei ole lasta varten. Eikä ainakaan ruuhkainen kassajono, joka odottaa henkeä pidätellen, saako se lapsi sen porkkanan nyt siihen hihnalle vai maistetaanko ensin.

Nimim. Ruuhkavuodet

”Olen parempi äiti viikko-viikko -äitinä”

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 56 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

56 vastausta artikkeliin “Pitääkö lapsen oikeasti saada asetella ostoksia hihnalle?”

 • JustMe sanoo:

  Jos sillä lapsella on viisi ostosta pikkukärryissä, niin kaupassakävijöiltä pitää kyllä sen verran hermoja löytyä että jaksaa odottaa. Jos taas on isot kärryt, niin niitä puretaan yhdessä.

  Hississä sen napin painaminen on lapsille iso juttu ja kyse on muutamista sekunneissa hitaammasta toiminnasta, ei minuuttien viiveestä.

  Yleisesti ottaen ihmisten pitäisi opetella kiireestä pois eikä ärhyä niille, jotka osaa elämän pienistä iloista nauttia.

  Valitettavasti jotkut osaa tuon vetää myös äärimmäisyyksiin, jolloin se todella hidastaa muita ja silloin se on ongelma. Mutta jos viive kestää alle 5 min niin ongelma on sillä, jolla on olevinaan kiire.

 • Xxxx sanoo:

  Miksi nykyaikana lasten täytyy olla pikkupomoja. Sitten ihmetellään miks on vaikeaa pk:ssa tai koulussa, kun ei olekaan se boss vaan siellä on kymmenen yhtä kovaa boss-henkilöö. Lapsi ei mene rikki vaikka ei saa kaikkea tehdä.

 • Jaa-a sanoo:

  Itsekin olin lapseni kanssa jonottamassa kun edessä olevan asiakkaan lapsi laittoi tavaroita hihnalle, eikä antanut äitin koskea mihinkään. Sitten kun sille äitille riitti niin tämä lapsi sai järkyttävän raivokohtauksen. Eipä siinä mitään, odotimme vaan kiltisti kun tämä lapsi raivosi lattialla. Sillä äitillä oli jo riittävästi stressaavaa, ei tarvitse vielä lisätä sille sitä stressiä kiukuttelemalla itsekin. Jos on niin kova kiire niin voi vaikka käyttää itsepalvelukassaa. Eväät mukaan ettei tuu nälkäkiukku kaupassa, tai voi jopa tilata sitä ruokaa kotiin, sekin on vaihtoehto.