Huono Äiti sai avautumisen:

Olin kaupan kassajonossa nälkäisenä menossa kotiin tekemään ruokaa. Edelläni oli äiti pienen lapsen kanssa. Äiti antoi lapsen nostella kaikki kamat hihnalle hitaasti, yksitellen, tutkien, ihmetellen. Takana oleva jono seisoi ja tuijotti tätä pirun manööveriä. Sama hisseissä, paina sitä nappia nyt, älä paina, antakaa lapsi painaa.

Se lapsi ei riku, jos se oppii jo pienestä pitäen, että koko maailma ei ole lasta varten. Eikä ainakaan ruuhkainen kassajono, joka odottaa henkeä pidätellen, saako se lapsi sen porkkanan nyt siihen hihnalle vai maistetaanko ensin.

Nimim. Ruuhkavuodet

”Olen parempi äiti viikko-viikko -äitinä”

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 39 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

39 vastausta artikkeliin “Pitääkö lapsen oikeasti saada asetella ostoksia hihnalle?”

 • Elma sanoo:

  Ymmärrän kirjoittajan turhautumisen. Tilanne kuvaa yhtä ääripäätä kasvatusjatkumolla, jonka toisessa ääripäässä lapsi ehdolistetaan jo taaperona jatkuvaan suorittamiseen, tehokkuuteen ja kiireeseen. Kumpikaan ei ole hyvästä. Parasta – ja vaikeinta- on hakea kultaista keskitietä, ja tilannetajua käyttäen antaa lapsen ihmetellä silloin, kun toisten perustavanlaatuinen huomioonottaminen ei toisin vaadi. Kuvatussa kassaesimerkissä lapselle voi kertoa, että tutkitaan porkkanat tarkemmin kotona, kun kaupassa on paljon muitakin jotka haluavat päästä kassalle ja mennä kotiin syömään.

 • Nimetön sanoo:

  Jännää, miten vaikea kassajonossa onkin odotella. Ensin haahuilen kaupassa katselemassa ja valkkaamassa tavaroita ilman kiirettä, mutta kun lopulta päätän suunnistaa kassalle, pitää sinne päästä heti. Pois alta kivet ja männynkävyt ja varsinkin hitaat mummot ja vielä hitaammat lapset. Meikä tahtoo ulos.

 • Mira sanoo:

  Ei se ihminen siellä jonossa riku, jos huomaa ettei se maailma hänen ympärillään ole häntäkään varten. On olemassa hitaita asiakkaita ja nopeita. Vanhukset js lapset ovat esimerkiksi niitä hitaita. Joskus vaan pitää malttaa odottaa. Sellainen tämä maailma on. Aloittajalle tsemppiä vaikeeseen elämään ja muista syödä seuraavalla kerralla ennen kauppareissua.

 • Sairasta sanoo:

  Surettaa tämä ketju. Onko itse pakko lähteä sinne kauppaan, jos syystä tai toisesta hitaat ihmiset noin kovasti ärsyttävät. Varsinkaan lapset eivät saa olla missään.

 • Touhottaja sanoo:

  Käytän aina itsepalvelukassoja, kun se on mahdollista, muidenkin kuin hitaiden tenavien takia. Kassalle saattaa tulla röökinostaja, vaikka just sillä kassalla ei myydä tupakkatuotteita ja sitten juostaan hakemassa idarin tupakat toiselta kassalta.
  Muuten kaikkien nappien painamisesta on tehty tenaville turhaan iso sirkusnumero, sitten kersa kirkuu raivosta bussissa kun ei ehtinyt painaa nappia.

  • Ja ei kun kohti uusia... sanoo:

   Tämä vastaus nauratti ja sai hyvälle tuulelle🏆toivottavasti vielä uskalletaan antaa lasten kokea myös pettymysten tunteita ja niistä selviytymistä, muuten putoaa niin korkealta, jos se eka pettymys tulee vasta täysi-ikäisenä

 • 4 pennun Susiemo sanoo:

  Ehkä ihan ok jos kaupassa on hiljaista eli ei ruuhkaa. Kotona voi lapsi sitten purkaa ostoksia kassista.

 • Hermoheikki sanoo:

  Mulla ei todellakaan olisi aikaa eikä kiinnostusta odotella, että omat lapset saisivat kaikki ostokset nostettua hihnalle. Hermo siinä menisi sekä äidillä, että kanssaihmisillä. Joten en ymmärrä tollaista touhua lainkaan. Muutenkin aika itsekästä blokata kassa tuollaisen syyn takia.

 • Karhu sanoo:

  Itse olen 3 vuotiaan pojan äiti. Olemme kyllä yhdessä purkaneet ruokaostokset liukuhihnalle.En näe siinä mitään väärää.Poika oli hyvän tuulinen ja siinä samassa paljon oppii.silloin ei kyllä ketään häirinnyt.Kauppaan ei kannata kiireessä mennä ja tartuttaa huonoa energiaa muihin.

 • jokuasiakas sanoo:

  Lapsen tai kenenkään muunkaan (olen törmännyt myös aikaihmisiin, jotka kuppaa puol minsaa yhden piimäpöntön kanssa, että laittaako hihnalle vai ei ja miten päin…) – ei tarvitse jäädä ihmettelemään niitä ostoksia sinne kassahihnan päähän, vaan ne voi latoa siihen hihnalle ihan oikeasti! Joillakin voi olla oikeasti kiire, ei sitä välttämättä halua jäädä kuppaamaan tunniksi jonkun ”kuhnuttajan” takia – ja oikeasti on niitä ihmisiä, joilla bussi kulkee tunnin välein, ei kaikilla mene 5 min välein bussia… Ja joillakin voi olla vaikka töihin kiire tms. Eli muutaman ostoksen laitto / ei ruuhka-aika ok, mutta ei ylimääräistä jonojen kasvatusta 😉

 • Tartsu sanoo:

  Järjen käyttö on sallittua: jos on paljon ostoksia ja jonoa reilusti takana voi lapsi siinä sivussa laittaa jotain mutta vanhempi hoitaa pääasiassa tuon. Mutta sitten muuten yleensäkin kannatan lapsen mukaan ottamista erilaisiin askareihin. Sen ainoan kerran kun olen avannut sanallisen arkkuni kommentoidakseni kaupassa erään äiti-ihmisen toimintaa, koski se tilannetta jossa lapsi halusi laittaa jo maksettuja kauppatavaroita äidin kanssa kassiin. Äiti huusi naama punaisena että älä koske ja lapsi itkeä tihrutti…surullista kun lytätään pienten toiminto-innokkuutta😳

 • Sanisinen sanoo:

  Minä aina tuskan hiessä katson niitä mulkaisuja joita saan hitsudestani, koska vasen käsi ei toimi, hermovauriot ja paska selkä, en mahdu ostoksieni kanssa ip kassalle olis puolet tavaroista maassa vaan 😓 ja kaikkia tuotteita ei edes ip kassalla saa, eikä käteinen käy…

  Kassaneiditkin pidättelee siinä seuraavan asiakkaan vuorta edessään ja piippaus senkun käy ja keko kasvaa, välillä mulkoillaan onko hihna jo vapaa….

  Näillä hinnoilla luulis jo saavan pakata rauhassa tavaransa…