Sieltä ne taas tulevat. Suomalaisten työpaikkojen pikkujoulut. Niitä suunnitellaan ja hehkutetaan koko syksy. Perheelliset pitäkää puolisosta kiinni, koska kohta mennään.

Kännisekoilua, pettämistä ja avautumista. Joka vuosi suurin piirtein tuo sama kattaus, henkilöt ehkä vaihtuu.
Oikeastaan en ihmettele, jos puoliso ei päästä toista juhlimaan työkavereiden kanssa. Meno on usein juurikin sellaista. Toisaalta, jos puoliso on pettääkseen työkaverin kanssa niin kyllä tilaisuus aina löytyy. Harmi vain, että sinkut eivät löydä työpaikalta seuraa, vaan juurikin perheelliset.

Mikähän siinä onkaan, että arkena niin kunnollisen oloiset ihmiset muuttuu pikkujouluissa ihan eri ihmisiksi? Viina on viisasten juoma, se on todellakin totta. Mutta ompahan toki mitä muistella, että kuka yritti ketä ja kuka sanoi mitä. Tosielämän Big brother ja Temptation Island yhdistettynä.

Ei tietenkään joka työpaikalla meno ole näin villiä. Jotku työpaikat ymmärtävät järjestää sellaiset pikkujoulut, että ylilyöntejä ei tapahdu. Ehkä sivistyneesti kulttuuria ja ruokaa. Ei puhuta työasioista, mutta kuitenkin sitten vähän puhutaan. Onhan työpaikka meitä yhdistävä tekijä.

Mutta onneksi pikkujoulut on vain kerran vuodessa.

Nimimerkki: Ja meillä kaikilla on niin muuukaaavaa

Artikkelikuva, Tapio Haaja

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 10 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

10 vastausta artikkeliin “Pikkujouluista perheellinen kyllä löytää seuraa, mutta sinkku ei”

 • Mummi sanoo:

  Juuri näin. Silloin kun olin vielä naimisissa, olisi seuraa löytynyt vaikka kuinka paljon. Mutta silloin en päässyt irrottelemaan minnekään kuin korkeintaan kerran vuodessa juuri sinne pikkujouluihin. Ja siellä oltiin sitten pilkkuun asti. Nyt sinkkuna kun pääsee koska vaan minne vaan, lähden kotiin nukkumaan ajoissa. Ei kiinnosta työkaverit, niitä näkee muutenkin eikä pikkujouluista löydä enää kiinnostavia tyyppejä edes pieneen flirttailuun. Lienenkö tullut krantuksi kun ei kukaan kelpaa, tai vanhaksi kunnen enää jaksa mitään pelinpitoa?

 • Höhöhöhöö sanoo:

  Oma firma on pieni ja siellä ei paljoa viina virtaa, niin juhlissa ei kukaan petä yhtään ketään. Miehellä on oma firma ja kaikki työntekijät miehiä. Että senkus pettää vaan….

  • Marjatta sanoo:

   Tuskin miehesi firman miehet keskenään juhlivat? Eiköhän sieltä lähdetä kapakkaan.

 • MM sanoo:

  2019 pikkujoulut teatterissa ja jatkot ravintolassa. Työkaverini tuli luokseni vielä yöksi kun hänen kotiinsa pidempi matka. Tämä naimisissa oleva työkaverini oli aloittanut vuotta aikaisemmin salasuhteen samassa työpaikassa olevan melkein 10v nuoremman miehen kanssa. Kun tulimme luokseni ja ennen nukkumaanmenoa juttelimme niitä näitä, niin tämä työkaverini sanoi ”katokkin ettet puhu kellekään suhteesta ettei työmaineeni mene”. Nämä pikkujoulut saivat aikaan sen että tämä nainen, jota kaverikseni luulin sai ajatukseni muuttumaan hänestä täysin ja tänäkin päivänä en voi häntä sietää. Jos aloittaa salasuhteen toisen kanssa, on syytä pitää omana tietonaan, eikä alkaa uhkailemaan. Tässä esimerkki pikkujouluista joita en koskaan unohda. Ja en ollut hiljaa, aika moni työpaikalla sai kuulla heidän suhteestaan

  • Huh huh sanoo:

   Khmm, miten toi sun käyttäytyminen nyt jotenkin fiksumpa oli. Pilasit vaan tietoisesti ja tahalteen toisen ihmisen elämän. Jos olisit uskaltanut edes kertoa hänen asioista muille avoimesti hänen edessään niin olisin jopa arvostanut. Mutta toi selän takana p*skan jauhaaminen on kyllä niin alaarvoista. Voisi jopa sanoa, että tyypillistä suomalista kulttuuria. Selän takana ollaan niin rohkeita mutta kasvokkain nuollan toisen takamusta. Varmaan kiva työyhteisö teillä.

   • Hah hah sanoo:

    Ihan itse se nainen pilasi elämänsä. Kenellekkään ei kannata kertoa mitään salaista jos maine kerta niin tärkeä on. Hyvä lähtökohta on kun ei luota yhtään kehenkään juurikin tälläisten rollikellojen takia.

 • Äiti 74 sanoo:

  En tiedä, eipä ole kokemusta. Aika monissa pikkujouluissa ollut, mutta ei ole tämmöistä nähnyt. Yhden kerran joskus 30 vuotta sitten pari työkaveria kävi laivalla ollessa panemassa.

 • Meja sanoo:

  Ihan normisettiä työpaikan pikkujouluissa että juurikin varatut sekoilee kaikkein eniten.
  Itselläni oli monta vuotta salarakas työpaikalla, ja pikkujouluja odotettiin kuin kuuta nousevaa.
  Lupa pettää, lupa elää hetkessä, sitä kuuluisaa joulun taikaa vai mitä lie, nutta sitä tapahtui todella paljon.
  Itse olin sinkku tuohon aikaan, eikä kyllä kiinnostanu pätkääkään ajatella niiden ihmisten perheitä.
  Jokainen huolehtikoon omasta tontistaan, jos mä oon vapaa tekemään mitä haluan, ni ei mua kiinnosta vastapuolen tilanne 🤷‍♀️

 • Asiallinen pikkujoulujuhlija sanoo:

  Työpaikka tosiaan se yhdistävä tekijä ja pieni romanssinpoikanen vain odottanut, että alkoholi tulee rohkaisemaan tilanteen.
  Tai voisiko olla, että näillä ihmisillä, joilla lähtee lapasesta, on vain niin tylsä elämä muuten ettei tule käytyä missään tai tavattua ketään ja sen kerran kun pääsee irrottelemaan, niin lähtee lapasesta.
  Eli olisiko ratkaisuna vähän enemmän lämpöä sinne omaan suhteeseen, niin ei tarvitse hakea jännitystä muualta ja käy viihteellä hieman useammin kuin kaksi kertaa vuodessa.
  Tai sitten se johtuu jostain ihan muusta 🙂