Lapsen takkujen repiminen ei ole äidistä kivaa. Veikkaan kuitenkin, että tenavalle se on vielä tuskallisempaa. Tässä inhimillisiä keinoja suortuvien setvimiseen:

Puolitoistavuotiaan pörröpään ei tarvitse kuin hipaista tyynyä, kun se alkaa rastoittumaan pienille, sitkeille ja solmuisille takuille.

Jokusen harjausyrityksen ja niitä seuranneen kiljukonsertin jälkeen siirryin lasten hoitoaineen käyttöön. Hennot hiukset jäivät helpommin selvitettäviksi, mutta kylpyhetket muuttuivat kauhuhetkiksi, koska poikanen vihaa hiusten huuhtelua ja hoitoaineen ansiosta sitä saa harrastaa oikein tuplana.

Palasimme suosiolla takkuiseen tyyliin. Alistuin jo ajatukseen, että tyypille leikkautetaan millisiili tai alamme suosia hattuja.

Sitten vasta välähti, hiukan myöhässä, niin kuin vähän väsyneillä äideillä on tapana. Oma Tangle Teezer -harjani on tarkoitettu nimenomaan takkujen ja märkien hiusten selvitykseen, hiusten silotukseen ja suojaamiseen. Se on ollut pelastus purkaksi blondattujen kutrieni märkäharjauksessa.

Ei kun harja testiin! Joustavat muoviharjakset liukuivat taaperon takkutukan läpi yhtä vaivatta kuin vesilasi rasvaisista pikku näpeistä lattialle. Harjaaminen kävi niin vikkelään ja kivuttomasti, myös märkään tukkaan, että poika ei ehtinyt edes apua huutaa. Yes! Takkusodan voitto!

takkutukka ennen harjaa

Takkutukka ennen harjausta.

takkutukka harjauksen jälkeen

Takkutukka kahden harjanvedon jälkeen.

Vaan nyt olin itse harjaton. Käytän muotoilutuotteita, enkä todellakaan tiedä mitä otuksia hiuspohjassani asustelee, joten emme välttämättä viitsi jakaa jätkän kanssa hiusharjaa. Ei, en todellakaan ala pesemään sitä joka käytön jälkeen.

Pienen googlailun tuloksena opin, että Tangle Teezereitäkin on lapsille. Löysin myös toisen lapsille suunnitellun takkuharjan, joka sattuu olemaan pojan lemppariaiheinen: Muumi Takkuharja. Kuvissa ja väreissä löytyy kuusi erilaista muumihahmoa, meille saatiin kokeiluun Nuuskamuikkunen. Harjassa on kädensija, joka helpottaa myös lapsen omaa…ööö… harjaamista (pureskelua).

äidin ja pojan harjat

Äidin ja pojan harjat sulassa sovussa.

Muumi Takkuharja estää silkkisten hiusten sähköistymistä ja tuntuu kestävän kivasti pienten hampaiden aiheuttamat haasteet. Ohut muoviharjas ilmeisesti kutittaa herkkää päätä, koska poika meinaa tikahtua kikatukseen joka kerta, kun haituvia harjataan.

’Mielummin kikatusta kuin kiljuntaa’, voisi olla uusi mottoni.

Tangle Teezer Original -harjan suositushinta on 17,90 e

Muumi Takkuharjan suositushinta on 11,90 e

Sain nämä pr-näytteinä. Maahantuoja ei sponsoroi tätä kirjoitusta.

Testaaja ja kuvat: Satu/Huonon Äidin toimitus

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Onko teillä takkuista menoa?”

 • Kolme pitkätukkablondia sanoo:

  Meillä on noita harjoja jo neljä. Lisäksi kyllä vaaditaan kampaajan suosittelema öljypohjainen hoitoaine, mutta ei sitä tarvitse laittaa ihan joka pesussa. Löytyy myös jätettävänä versiona.

 • Muumi rules sanoo:

  Meillä on ollut jo pitkään käytössä Muumi selvityssuihke. Ja meillä se toimii erinomaisesti, tosin meidän tytön hiukset eivät mitkään hurjan takkuiset ole…

 • Rastapään äiti sanoo:

  No teillä ei ole sitten oikeaa takkuongelmaa nähtykään! Täällä käytössä tangle teezer ja ei kyllä hirveästi auta neidin rastoihin jotka syntyvät sekunneissa. Takkuharja sellaisenaan tai hoitoainekylpyyn ja/tai juoksevan veden alla harjaamiseen yhdistettynä aiheuttaa kyllä itkun sekä äidille että tyttärelle. Mutta toistaiseksi ainoa yhdistelmä jolla hiukset edes jotenkuten saa auki. Vielä en ole silti suosiolla rastakampaukseen siirtynyt ja olen tyytyväinen että lapsen isä jättää aamulla tarhaan (jotenkin ne takkuiset hiukset on isän jäljiltä sosiaalisesti hyväksytymmät). Mutta hyvä että teillä toimii

  • Kultu Kimallus sanoo:

   Olisiko apua jos pistäisi tytön hiukset pikkuleteille pidemmäksi aikaa? Isompana sitten jaksaa selvittelyä ehkä paremmin. Tosi paljon hiutavuutts pesuihin ja päiväksi tukka kiinni ja ehkä yksikin nuttura päälaelle… (Paitsi jos on ne pikkuletit)

 • Säkkäräpään äiti sanoo:

  Meillä kun pienen miehen hiukset ovat säkkärät, eivät nuo takkuharjatkaan toimi. Ehkä vähän paremmin kuin perusharja, mutta ei riittävän hyvin, että kikatuksiin asti päästäisiin…