On niin helppoo olla onnellinen, laulaa Olavi Uusivirta. Mutta yksinkertaistahan hänen on sanoa niin, kun hän on mies. Eihän ukoilla ole aavistustakaan siitä, millaisia ongelmia naiset joutuvat kohtaamaan päivittäisellä tasolla! Vai mitä sanotte näistä ”pienistä” pulmista, jotka vain toinen nainen voi ymmärtää: 

Kauneusihanteet. Naisen vartalon pitää olla rasvaton ja kiinteä – paitsi rinnan ja takamuksen kohdalta, jossa kuuluu olla pyöreyttä. Hiusten, ripsien ja kulmakarvojen toivotaan olevan pitkät ja tuuheat, kaulasta alaspäin karvoitusta taas ei saisi olla ollenkaan. Huuliin lisätään kiiltoa purkista, mutta nenä puuteroidaan ettei se vahingossakaan kiillä. Tukan pitää olla paksu, vyötärön taas kapea. Kuka ihme nämä kaikki säännöt on mennyt keksimään?

Kuukautiset. Mitäköhän miehet sanoisivat, jos heidän sukukalleuksistaan vuotaisi verta joka kuukausi? Kivuliaisiin alavatsakramppeihin varmaan keksittäisiin kunnon lääkkeet tuota pikaa. Kuukautiset ovat myös siitä kivat, että vaivoja esiintyy myös muissa kierron vaiheessa kuin vuotopäivinä: viikolla ennen menkkoja turvottaa niin pirusti ja temperamentti on kuin harmaakarhulla, ja joitakin turvottaa ja nipistelee myös kierron keskivaiheilla ovulaation aikaan. Voimme siis tästä laskea pikaisesti, että yhden kuukautiskierron aikana naisen olo on normaali keskimäärin kolme päivää. Mutta hei, eihän menkoista tarvitse kärsiä kuin abouttiarallaa 40 vuotta! Ja silloin kun ne tietyssä elämänvaiheessa taukoavat hetkeksi (raskaus) pääsee kärsimään verenvuodon sijaan pahoinvoinnista ja supistuksista, ja kun ne loppuvat kokonaan (vaihdevuodet) on kuumien aaltojen ja yöhikoilun vuoro. Tässä asiassa ei ilmeisesti vain voi voittaa.

Miehet. Jos viihdyt miesten seurassa, olet halpa hutsu. Jos et viihdy, olet frigidi jääkuningatar. (Eikä edes puhuta siitä mitä tapahtuu, jos kerrot ettet pidäkään miehistä!) Seksikumppaneita ei saa kertyä elämän aikana liikaa, mutta ei nelikymppinen neitsytkään ole haluttava. Parisuhteeseen päästäksesi sinun pitää olla hauska ja leikkimielinen mutta tunne-elämältäsi kypsä, ja itsenäinen mutta välillä sopivasti avuton että mies saa tulla prinssinä valkoisella ratsullaan pelastamaan sinut. Tee aloite, mutta älä tee. Mitä ihmettä?

Lapset. Haluatko niitä? Senkin siipeilijä! Niin tyypillistä käytöstä naiselta, jäädään kotiin laiskottelemaan lasten kanssa kun ei jakseta käydä töissä ja miesparka saa elättää koko perheen. Et halua lapsia? Ihme friikki! Oletkohan nainen ollenkaan? Tuollainen itsekäs ja kylmä ihminen ei kyllä ansaitse minkäänlaista rakkautta. Eläköön yksin ja eristyksissä, kun ei kerran omaa perhettä kaipaa!

On se niin helppoo olla nainen. Vai mitä, Olavi?

Terkut, Sinkkunainen

PS. Tässä tarina naisen hormonitoiminnasta miehen silmin!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia