Ei ole parisuhteessa eläminen herkkua ei, ainakin jos ihmisiä hetkeäkään kuuntelee tai avioerotilastoja laskee. ”Sä aina”, ”sä et koskaan” eli sinä sinä -syytösspuhetta on runsaasti ilmoilla kun liitot natisevat liitoksistaan. Jos vaihteeksi tekee mieli kokeilla metodia: mitäs minä voisin tehdä  – tässä ohjeet parempaan ihmissuhteeseen ihan itsen kautta:

1. Ole kiva aina kun voit. Tutkimusten mukaan onnellisissa pareissa on yksi yhteinen piirre: onnelliset puhuvat posiitiiviseen sävyyn 5 kertaa enemmän kuin negatiiviseen sävyyn. Tähän ei tarvita suuria asioita: hymy esimerkiksi on pieni suuri, positiivinen  asia. Mäkätyksen nieleminen on muuten loistava taito oppia!

2. Kykene kompromissiin, jos partnerisi todella haluaa jotakin. Kompromissin ei tarvitse olla toisen häviö ja toisen voitto vaan tilanne, jossa molemmat myöntyvät tai molemmat häviävät mahdollisimman vähän.

3. Huomaa toinen. Yksinkertaisesti kuuntele toisen asiaa sen sijaan, että möllötät töllöä. Kuuntele, keskity, kommunikoi.

4. Keskity hyvään, älä keskity huonoon. Ihminen, joka keskittyy huomioimaan ja huomauttamaan toisen virheistä, jättää huomaamatta toisen hyvät teot. Jos hyvät teot ovat keskiössä, niillä on tapana lisääntyä.

Aivan sairaan hyviä ohjeita!! Kiitos Scientific American.

Ja täällä on sen Huonon Äidin maailmankuulu Nainen-Mies -tulkintasanakirja.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Näin olet parempi puoliso”

  • Supa sanoo:

    Ja tähän vielä viides vinkki: lopeta sanojen AINA ja EI KOSKAAN käyttö! Mikään ei varmasti ole aina tai ikinä juuri niin!!