Ihan mahtava meininki oli taas viime yönä. Nukkuminen, se onkin luusereille.

Viime yön nukkumissaavutus alkoi jo nukkumaanmenon aikaan. Kun kelloja on keinotekoisesti siirretty huoneista toiseen sekä niiden viisareita on myös siirretty tunti eteenpäin, uni ei vaan tule illalla silmään ei sitten millään ilveellä.

Kun on kahden tunnin pyöriskelyn jälkeen jostain unentekeleestä kiinni, alkavat painajaiset. Niissä esiintyvät erilaiset hahmot niin voimallisesti, että on ihan pakko herätä kello 03 uutta aikaa, kello 02 vanhaa aikaa. Ja eipäs tule sitten millään uni silmään. Käyn juomassa, käyn vessassa, käyn kirjassa, käyn naistenlehdessä, käyn netissä, käyn kuumana, käyn kylmänä, käyn kohta päälle vaan mikään ei auta. Missä lehdenjakaja viipyy? Eikö lehti tule tänään? Onpas valoisaa! Onpas kuumaa! Onpas kylmää! Onpas pirullisen hirveä olo.

Jossakin noin kello 6 aikaan uutta aikaa ja kello 5 aikaan vanhaa aikaa, pääsen horteeseen. Ja eikös vain lapsi näe painajaisia, sinne mennään tukka suorana. Olo on messevän epätodellinen. Kello 7 uutta aikaa eli kello 6 vanhaa aikaa olen luultavasti nukahtanut. Tiedätte ehkä sen olotilan kun herää tällaisen yönä jälkeen: kuin olisi kännissä. Ei sitä voi paremmin kuvata. Tällaisina päivinä ihminen on syyntakeeton ja hänen pitää pysyttäytyä muista ihmisistä hyvin kaukana.

Kesäaikaan siirtymisesta on tehty runsaasti tutkimuksia, joiden mukaan kellojen siirtäminen sekoittaa ihmisen kellon vakavasti. Kellojen siirtämiseen voi liittyä lisääntynyt sydän- ja aivoinfarktiriski, se tiedetään ainakin. Tämän lisäksi ihmisen tuottavuus laskee huomattavalla tavalla tämän pirun kellopelin takia.

Uusimman tutkimustiedon mukaan huonosti nukuttu yön jälkeen on todella vaikeaa hallita tunteitaan. Suomeksi se tarkoittaa sitä, että väsynyt ihminen on vaaraksi itselleen ja muille. Tässä ei meille ole toki mitään uutista, mutta ehkä tutkijoille oli.

PS. Jos nämä elämän ruuhkaiset päivät ja yöt on pakko valvoa, on se toki kivempaa hyvässä sängyssä ja hyvällä tyynylläNiitä on täällä, Unikulmassa. Kotimainen Unikulma on Huonon Äidin kaupallinen yhteistyökumppani. Ihan melkein teki mieli kirjoittaa tuohon, että (peti)kumppani, kun se toimis aika mukavasti ;).

Huono Äiti arpoo kaikille kellojen siirtoja vihaaville hyvää unta eli Unikulman ergonomisen Astro-tyynyn (arvo 149,-) tämän blogin kommentoijien ja Facebookissa peukuttaneiden kesken!!!! Käykää ihmeessä myös tykkäämässä Unikulman Facebook-sivusta, se on täällä!

Bruno_Unikmatic_sunset_pieni

(Kuvan Unikulma-vuode on on Huonon Äidin haavemaailmaa. Todellisessa elämässä Huonon Äidin sängystä voi löytyä vaihteleva määrä lapsia, Legoja, Muumeja, 2 kissaa, kirja, eilinen voileipä ja muuta sinne kuulumatonta kalustoa)

 

Toinen kellojen siirtoja vihaava kirjoittaja avautuu täällä , lue!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 65 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

65 vastausta artikkeliin “Menon taso: kesäaika, kaikki kiittää”

 • Aulikki sanoo:

  Kellojen siirtely on kyllä todellakin turhista turhimpia käytäntöjä. En ole löytänyt emkä kuullut ainuttakaan hyvää perustetta ja perustelua asialle.

 • Huono äiti vol. 2 sanoo:

  Kellojen siirto vaikuttanut koko perheeseen…lapset ei meinaa nukahtaa illalla, aamulla sit ovat väsyneitä ku pitää herätä tunnin aikasemmin ku mihin kroppa tottunu. Ite joudun heräämään klo 4, vanhaa aikaa klo 3 töihin…ei oo helppoo tää kellojen siirto.

 • Lisbe sanoo:

  Aina yhtä tuskaa. Nyt otin loman, onpahan viikko aikaa harjoitella ja kiukutella.

 • Miimu sanoo:

  Vähiin jäi unet täälläkin. Ehdottomasti pitäisi luopua kellojen ja ajan siirtelystä. Haukotus…

 • fasset sanoo:

  Juuri kun pääsee edellisestä siirrosta rytmiin niin taas sirrellään, en tykkää.