Sanotaan se heti kärkeen, tämä on täysin puolueellinen kirjoitus. Minun lapsillani ei ole mummoloita, koska kaikki isovanhemmat ovat kuolleet joko täysin ennen aikojaan tai sitten säällisessä iän mukaisessa järjestyksessä. Mutta mummolaa ei siis ole. Mutta kun olen kuunnellut muiden ja muiden kavereiden juttuja sitä, miten hirveitä paikkoja mummolat ovat, en tiedä, hävitäänkö tässä nyt hirveästi:

Olen kuullut seuraavia arvioita mummoloista:

Siellä tarjotaan liikaa nakkeja. Täydellisten Äitien määritelmä nakkien määrästä on 1/viikko ja monet mummoilkimykset ylittävät tämän rajan kirkkaasti.

Siellä tarjotaan liikaa pullaa ja leivotaan koko ajan. Lapsi lihoo. Ei selityksiä.

Mummo ei ole koko ajan saatavilla lastenhoidollisiin velvollisuuksiin. Olen kuullut tosi tapauksesta, jossa mummo hakee lapset päiväkodista 3 kertaa viikossa ja ottaa lapset hoitoon joko toinen viikonloppu, mutta se ei riitä. Mummon pitää olla käytettävissä 24/7 tai hän on Huono Mummo.

Mummo ostaa vääriä lahjoja lapsille. Mummo ei muista tarkkaan kysyä, mitä lasten vanhemmat ( yleensä äiti ) lapselle haluaa ostettavan.

Mummo hoitaa lasta väärin. Mummo keittää myös bataattisoseen väärin, koska ei ole bataatti-ihmisiä.

Mummo ostaa lapsille karkkia. Hyi karkit! Karkit, karkit ovat helvetistä,  kuten mummokin, joka ostaa karkkia, joka on helvetistä!!!

On paljon perheitä, joiden mummot ovat koko ajan kännissä ja mummola on kuin elävältä kuollut. Sinne ei voi mennä. On perheitä, joiden mummot ja papat ovat kuolleet. On perheitä, joissa mummolla on jo sen kaltainen muistisairaus, ettei edes omia lapsia tunnisteta saati lapsenlapsia. On perheitä, joiden mummot asuvat eri maassa.

Sellaiset perheet, joilla ei ole mummolaa, miettivät seuraavia asioita:

Miten lapselle vastataan, kun hän kysyy, mitä siellä mummolassa oikein tehdään ja onkohan siellä kivaa.

Mistä hankitaan lastenhoitajat, koska mummoloita ei ole?

Missä lapset pääsevät kokemaan sitä leppoisaa elämää, jota mummoloissa usein harrastetaan, koska kotona vanhemmat ovat kasvattajia. Ei vanhempien kanssa suinkaan ole mitkään leppoisaa 24/7.

Että ens kerralla, kun tekee mieli valittaa siitä, miten teidän mummo leipoo lapsille liikaa ja väärin, lue tämä lista uudestaan. Kiitos.

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 34 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

34 vastausta artikkeliin “Kyllä ne mummot on vaan ihan karmeita!”

 • Miettijä sanoo:

  Onko mummo aina pullantuoksuinen? Isoäitini oli vaativa pioneerifeministi, tuntuu ihan uskomattomalta lukea, että tällaisiakin mummoloita ihmisillä tosiaan on. Minun mummolassani päntättiin läksyjä, kokattiin terveysruokaa ja opeteltiin puutarhanhoitoa. Pari keksiä sai syödä silloin tällöin, mutta vyötärö mitattiin pari kertaa vuodessa. Ei ehkä kuitenkaan kannata liikaa vertailla omia isovanhempiaan tai niiden puutetta toisiin, ei se hyödytä mitään. Mistä kirjoittajakaan loppujen lopuksi tietää, minkälainen kauhuvaari sieltä olisi tullut?

 • Inka & pojat sanoo:

  Ilman lasteni mummoa meidän kaikkien elämä olisi ollut todella ankeaa!! Taivaaseen hänelle vielä kiitos kaikesta saamastamme avusta ja rakkaudesta. T. Liisi- mummia rakkaudella muistellen

 • Saralee sanoo:

  Itsestä tuntuu pahalta kun on ihmisiä joille mikään ei riitä tai mikään ei kelpaa. Itselläni on tilanne, että omat vanhemmat sekä miehen vanhemmat ovat kuolleet. Minnekään emme pääse koskaan kaksin, hoitajia ei ole. En osaa kyllä enää edes sitä laivaltakaan, ehkä en edes osaisi enää käydä tuulettumassa ilman lapsia kun ei siihen ole ollut tilaisuutta yli kuuteen vuoteen. Toki on varmasti myös niitä oikeasti huonoja isovanhempia joita ei edes uskaltaisi lasten lähelle päästää, mutta on takuulla niitä ihaniakin jotka haluavat olla lastenlapsien kanssa.. Olisin kiitollinen jos meilläkin olisi isovanhemmat tai edes vastaavat ihanat ihmiset mukana arjessa, mutta ikävä kyllä näin ei ole 😕

 • Kyllästynyt sanoo:

  En tiedä onko jo vastattu tämä vaihtoehto. Mutta sitten on myös niitä mummoloita joissa jommallakummalla isovanhemmalla on esim narsismia jonka esiintymisen (miten toimii) takia on itseä ja lapsia suojellakseen rajoitettava tapaamisia.
  Isovanhemmat varmaan kertovat jotain yllä olevia syitä. Mutta kun päin kasvoja saa moitteita joka asiasta niin ei innosta.

 • Kirsi sanoo:

  Meillä olisi mummoloita oikein 2. Lapsia meillä on 5, osa jo aikuisia..Lapsille saisi tarjota pullaa, leipoa ja ostaa vaikka viisi pss.karkkia.. ja mielellämme antaisimme lapsiamme yökylään tai vaikkapa matkoille mukaan..mutta meidän mummoja/ukkeja Ei voisi vähempää kiinnostaa.. että se lisäys näihin mummola juttuihin… meidän turvaverkko on aikuiset lapset, jotka rakastaa pikkusisaria.. muutoin meillä ei koskaan olisi puolisoni kanssa kahden keskistä aikaa.

  • Kyllä kelpais , jos kiinnostais sanoo:

   Täälläkin on sellainen tilanne, että äitiäni ei juurikaan mun lapsien ottaminen kiinnosta . Veljeni lapset ja varsinkin nuorimmainen on siellä kyllä hemoteltavana. 🙁 Eli samaa mieltä, että kelpais kuule heittämällä noi kaikki listatut virheet meidänkin mummon tekemänä. Toisenpuolen isovanhemmat asuvat ulkomailla.

 • Hanna sanoo:

  Ite oon kyllä äärettömän kiitollinen molemmille mummuloille. Vaikka välit ex-anoppiin oli huonot avioliiton aikanakin niin silti hän hoiti lapsia suurella sydämellä ja rakkaudella. Aina muistuttelimme, että pakko ei ole suostua hoitamaan lapsia ja varsinkaan omia menoja ei mennä perumaan tästä johtuen. Niin kävi nimittäin muutamaan kertaan ennen kuin tajusimme asian. Nuorimmaisen syntyessä asuttiin monen sadan kilometrin päässä mummoloista ja kyllä sen huomasi, silloin viimeistään tajusi heidän arvokkuutensa. Olen seurannut kauhulla sivusta näitä ”isovanhempien hyväksikäyttäjiä” työni puolesta. Se että lapset on koko ajan hoidossa mummolassa on väärin sekä isovanhempia ja lapsenlapsia kohtaan. Asiasta tulee liian arkista ja väkisinkin molemmat kyllästyvät toisiinsa.

 • Bella sanoo:

  Harmi teidän lasten puolesta koska mummola on juuri se paikka jonne mennään sillon tällöin hemmoteltavaksi ja tekemään asioita joita ei aina kotona ehdi tehdä lasten kanssa. Mulla on ihanat vanhemmat jotka asuvat kuitenkin pitkän matkan päässä eikä nähdä kun harvoin ja se harmittaa lapsen puolesta. Toisaalta mieheni vanhemmat asuvat toisella puolella kaupunkia ja ottavat lapsen kylään aina kun pyytää, joskus pyytämättäkin. Mielellään olen antanut hoitaa kun tietää että lapselle tekee hyvää vaihtelua olla mummolassa jossa on eri säännöt kun kotona. En kyllä ymmärrä tätä kun jotkut sanovat että miehen vanhemmat ei saa tai osaa hoitaa lasta, onhan ne kasvattanut sen miehenkin kenen kanssa itse on tehnyt perheen.