Suomen hallitus on kriisissä ja kaatumista vailla. Samaan aikaan kun sitä jännitysnäytelmää seurataan silmä kovana, toinen päivän otsikko saa olla ihan rauhassa: lasten huostaanotot ovat rajussa kasvussa.

Ylen uutisen mukaan vanhempien uupumus, liian tiukka tai liian lepsu kasvatus, köyhyys ja sairaudet ovat kasvaneiden huostaanottojen taustalla. Pienten huostaanotettujen lasten vanhemmilla on erittäin paljon mielenterveysongelmia ja äideistä erittäin moni eläkkeellä.

Ylen mukaan lasten vanhemmat ovat väsyneitä ja tarvitsevat apua. Eritoten kiireelliset huostaanotot ovat lisääntyneet 2000-luvulla ja tämä koskee erityisesti teini-ikäisiä tyttöjä.

Samaan aikaan lastensuojelussa yhdellä työntekijällä voi olla 100 perhettä asiakkaanaan. Ja kappas kappas päivän trendejä ovat: päivähoito-oikeuden rajoittaminen, koulujen ryhmäkoon kasvaminen ja paheneva työttömyys.

Kuka oikeasti kiinnostuisi pienimpien asiasta?

Lue Ylen koko uutinen täältä.

xxx

Tiesitkö muuten, että raivoava nainen ei ole enää mikään harvinainen kummajainen vaan hyvin useissa perheissä arkipäivää.

Tässä kaksi artikkelia aiheesta:

Nainen, näin kesytät raivosi

Nainen, miten sinua on kohdeltu pienenä

 

 

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Ketä kiinnostaisi lasten kriisi?”

 • huolestunut äiti sanoo:

  Kyllä ei herroja kiinnosta. Lähikoulu lakkautettiin, lapset istuvat päivittäin 2 tuntia bussissa. Luokat hajoitettiin uudessa koulussa, yhtään vanhaa luokkakaveri ei meidän lapsi saanut samalle luokalle=> Nyt sitten syö happosalpaajaa kun stressaa niin tilanteesta.?

 • Susanna sanoo:

  Juuri niin, ne lapset voivat enstistä huonommin, jos (ja kun) luokkakokoja kasvatetaan. Monilla ykkösluokilla on avustaja, mutta siellä on melkein 30 lasta. Kuka ehtii huomaamaan, jos lapsi ei osaakaan, tai hänellä on muu hätä? Itselläni on koulunkäyntiavustajan koulutus ja teen sitä työtä päivittäin. Lisäksi minulla on kotona pieni tokaluokkalainen ADHD-tyttö, joka käy normiluokkaa kyläkoulussa. Nyt oli koulu lopetusuhan alla. Kaikki 70 oppilasta olisi pitänyt siirtää yli 10km päähän isoon kouluun, varmaan jo olemassa oleville luokille. Omani ei olisi pärjännyt siinä maailmassa ollenkaan. Onneksi kylä on hyvä yhteisö, ja lopulta koulu poistettiin lakkautettavien listalta. (nih, kunta käytti pari vuotta sitten yli miljoona euroa koulun remontointiin, ja sitten sen joutaakin lopettaa???)
  Itse teen paljon töitä erityisluokilla, mutta olen ollut myös normiluokilla, pienten ja isojen kanssa. Edes avustaja ei pysty paikkaamaan sitä huomiontarvetta (joka on lapsilla ilmeinen, ei ongelmaa koulutehtävässä, mutta haluaa jutella) joka oppilailla on. Sanoisin, että VANHEMMAT, herätkää!!! Ei ei äitiys tai isyys lopu siihen vaippojen vaihtoon!

  • Susanna sanoo:

   Olenko ainoa jota kiinnostaa? tuskin. Luokkakoot on jo nyt järjettömät, varsinkin pikkuluokilla. Me emme ehdi nähdä jos jollain on oppimisvaikeuksia, lukihäiriötä tai mitä vain! Me koulujen työntekijät teemme parhaamme, mutta ihan kaikkea vain emme näe. Tarvitsemme myös kotien panoksen.