Lapsi halusi näyttää koulukaverin tekemän videon. Siinä kaverin kotona syttyi leivänpaahdin palamaan, eikä ketään aikuista ollut paikalla. Mitä tämä lapsi teki? Kuvasi tapahtuman videolle.

Onneksi kysessä ei ollut sen kummempi juttu, kuin paahtoleivän kärähtäminen laitteen sisällä, ainakaan videolla ei siis näkynyt mitään tulenlieskoja ja hengenvaaraa. Toisinkin olisi voinut käydä, ja olisiko lapsi osannut toimia silloin oikein?

Lapset (ja myös me aikuiset) haluavat kuvata kaiken kiinnostavan videolle muille näytettäväksi. Siitä ei heitä pidä eikä tarvitse syyttää. Mutta lapsille täytyy ponnekkaasti teroittaa, että hätätilanteessa ei jäädä kuvaamaan mitään videoita.

Voi tuntua tärkeältä saada erikoinen tilanne tallennettua, mutta hätätilanteessa on kiire. Jos itse on tai joku toinen on vaarassa, pitää toimia eikä kuvata. Jos ei ole varma, onko tilanne vaarallinen, kannattaa mieluummin toimia niin kuin se olisi.

Tuli ja savu leviät nopeasti ja saavat hetkessä aikaan korvaamatonta vahinkoa. Onnettomuustilanteissa selviäminen on usein kiinni siitä, miten nopeasti apu on paikalla.

Kertaa lapsen kanssa myös muu toiminta hätätilanteessa. Tärkeimmät neuvot lapselle ovat, että hänen täytyy pelastautua itse nopeasti ja sen jälkeen soittaa hätänumeroon.

Täältä löydät ohjeet hätätilanteessa toimimiseen.

Täältä löydät ohjeet siihen, miten lapsi opetetaan soittamaan hätänumeroon.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia