Huono Äiti sai avautumisen:

”Olen jo pitkään miettinyt, mitä some-ilkeilijät saavuttavat toiminnallaan. Tänään jouduin taas itse kohteeksi ja on pakko sanoa, että mieli on aika ikävä kirjoitusten lukemisen jälkeen. Tekstini oli neutraali, lähinnä informatiivinen tieto tuotteesta. Sinnekin ilmeistyi ilkkujia ja riidanhaastajia, joille tärkeintä on vain ja ainoastaan oma näkemys, joka ei edes koskenut varsinaisesti itse asiaa.

Kertokaa nyt te, jotka tätä teette, mitä siitä saa, kun en vaan ymmärrä? Antaako se vallan tunnetta vai onko se oma mielipide/tieto/kokemus asiasta mielestänne ainoa oikea ja siitä on pidettävä kiinni? Oma joukkonsa on sitten vielä ne, joilla on tarvetta käydä täysin tuntemattomien henkilöiden henkilökohtaisissa postauksissa tai lehtien uutisissa haukkumassa niin aivan tavallisia ihmisiä kuin julkisuuden henkilöitäkin.

Helpottaako se jotenkin omaa oloa, kun pilkkaa/haukkuu muita? Vai miksi niin moni ihan tavallinen ihminen toimii näin?

 

Ja tämänhän on tieteellinen selitys. ”Moraalisen raivon voimistuminen on selkeä seuraus sosiaalisen median liiketoimintamallista, joka optimoi käyttäjien sitoutumisen”, kertoo Yalen yliopiston tutkimus. 
”Koska moraalisella raivolla on ratkaiseva rooli yhteiskunnallisessa ja poliittisessa muutoksessa, meidän tulee olla tietoisia siitä, että teknologiayritykset voivat alustansa suunnittelun kautta vaikuttaa kollektiivisten liikkeiden menestykseen tai epäonnistumiseen.”

Kyse ei siis välttämättä ole sinusta ja sinun kirjoituksestasi vaan somen opitimoinnista, jossa media kerää klikkejä raivon kautta.

Miksi taapero vetää pultit?

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia