Kun lapset ovat kahdessa kodissa, miten saadaan säännöt täsmäämään, kysyy Natsi Puoliäiti:


”Miten saada eroperheiden ruokailutottumukset edes muistuttamaan jollain tapaa toisiaan?
Olen hirveän tarkka ruoka-ajoista ja ruuan sisällöstä, kun taas lasten äidillä ei ilmeisesti kiinnostusta asiaan ole.
”Äitin makkarakastike ja muussi on paljon parempaa. Se ostaa aina sitä kaupan, se ei tee ikinä ite.”

Tai

”Mitä söitte äitillä tänään?”
”Vanukasta. Leipää, leipää ja leipää”

Kyllä itsekin olen lapsena syönyt vaikka ja mitä valmisruokaa, johtuen vuorotöistä ja harrastuksista. Ja en näe siinä mitään väärää. Mutta onko se oikeasti niin ylitsepääsemätöntä tehdä kunnollista ruokaa kerran kahdessa viikossa, kun lapset siellä vierailee?”

Kysyy Natsi Puoliäiti

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Eroperheet ja eri säännöt”

 • Surkee äitipuoli sanoo:

  Ihan turhaa edes yrittää puuttua toisen perheen ruokailuun niin kauan, kun lapset tulee ruokituksi ylipäätään. Toki asiasta voisi lasten vanhemman kanssa asiallisesti keskustella. Mutta muuta siinä ei juurikaan voi tehdä.

 • J sanoo:

  Meillä on kahdet eri säännöt. Täällä on ’vapaa’ internetinkäyttö, liukuvat ruokailuajat ja matalampi kynnys puuttua tappelun alkuihin sekä natsi puoliäiti, joka tekee vuorotyötä (eli olettaa aamuisin hiljaisuutta) ja pakottaa maistamaan kummallisia kasviksia.

 • Äitipuoli sanoo:

  Toisen kodin ruokailuihin on vaikea puuttua, jos siellä kuitenkin annetaan lapselle jotakin syötävää. Jos oikein ymmärsin niin lapset asuvat pääasiassa teillä, ja hyvä puoli siinä on se että ne teidän tavat on heille silloin pääasiallinen toimintamalli ja ravitsemuksen perusteetkin oppivat teillä. En puuttuisi äidin tarjoiluihin.

 • Paha Äitipuoli myöskin sanoo:

  Eipä niitä saa välttämättä milään. Keskustella toki kannattaa jos asia liikaa itseä vaivaa.On hyvä huomata kuitenkin se että lasten äiti voi kokea asian hyvinkin vahvana.Pikaiseti luettuna,lapset ovat pääsääntöisesti teillä?Vierailevat äidillään?Voi myös olla niin että äiti ”haluaa hemmotella lapsia” ruoalla.Ei oikea tapa mutta ehkä ainoa keino jolla osoittaa välittämistä.Kaikki äidit eivät ole pullantuoksuisia vaan voivat kamppailla hyvinkin kipeiden asioiden parissa.Meidän äitipuolten on hyvä muistaa ettemme kommentoi mitään negatiivista lasten äidistä vaikkei hän olisikaan ns täydellinen äiti.Toivotan teille voimia ja ymmärrystä asian tiimoilta.

 • Sari sanoo:

  Olen samaa mieltä kanssasi. Meillä myös tilanne, että lapset syövät mitä sattuu äidillään. Tai sanotaanko näin, että sitä syövät mitä sattuvat löytämään.
  Ja todellakin on hämmentävää, kun itse teen päivittäin ruuan, ilman eineksiä.

  Eipä silti, tuo ruoka-asia ei ole ainoa, mikä ei lasten äidillä oikein toimi. Ei ole kasvatusta, ei rajoja eikä sääntöjä.
  Nykyään lapset tekevät itse ruokansa itselleen ja koko porukalle äidin luonajoka toinen vkonloppu. Ohjeita kyselevät viesteillä minulta.