Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä SyylEnd

Syylät ovat ikävä ja valitettavan yleinen vaiva. Syylät aiheuttaa ihmisen papilloomavirus (HPV) ja ne tarttuvat erityisen helposti ihmisestä toiseen haavojen tai muuten rikkoutuneen ihon kautta.

Syylähoidon ABC

Syyliä voidaan hoitaa sekä kotona että terveydenhuollon ammattilaisen luona. Lääkäri saattaa suositella klinikkahoitoa, mikäli syylä on ollut iholla jo useita vuosia tai se ei ole lähtenyt itsehoitotuotteilla kotona.

Syylien kotihoidossa käytetään useita erilaisia keinoja, esimerkiksi muurahaishappoa tai kylmähoitoa. Käyttökokeessamme on  SyylEnd PEN -syylänpoistokynän (markkinoija Viatris Oy). Sen vaikuttava aine on juurikin muurahaishappo, ja se on erittäin helppo annostella täsmälleen syylän alueelle.

Koeasetelma

Lähdimme Huono Äiti -toimituksessa testaamaan, miten tämä syylien kotihoitotuote toimii. Kokeiluun ilmoittautui kiireistä arkea elävä opiskelijanuori, jonka pikkurillistä löytyi muutamia kuukausia vanha syylä. Nappasimme alkutilanteesta kuvat ja lähdimme kokeilemaan testituotettamme.

Ensimmäisellä kokeilulla tuli kehuja tuotteen käytön vaivattomuudesta. Tuote annostellaan painamalla syylää tussin päällä muutaman sekunnin ajan. Näin mahdollistuu tarkka annostelu vain ja ainoastaan syylän alueelle. Tussista tulee aina sopiva aineannos, joka imeytyy nopeasti eikä jää vaivaamaan käyttäjää. Käyttäjä voikin välittömästi käyttökerran jälkeen vaikka pukea sukan jalkaan tai mennä suihkuun. SyylEnd PEN ei  haissut pahalta käytön yhteydessä.

Seurantaviikot

Osa SyylEnd PEN:in viehätystä on sen helppokäyttöisyyden lisäksi sen sopivuus aikatauluun. Sen lisäksi, että yksi hoitokerta vie vain muutamia sekunteja, niin tätä tuotetta ei myöskään tarvitse käyttää kuin kerran viikossa.

Ensimmäisen hoitokerran jälkeen syylä näytti ulkoisesti yhä pitkälti samalta, mutta siihen oli alkanut ilmestyä pieniä mustia pisteitä. Nämä ovat syylän verenkierrosta huolehtivia hiusverisuonia. Mustien pisteiden ilmestyminen näkyviin on usein merkki siitä, että syylä on aloittamassa katoamisensa. Hyvä merkki siis, varsinkin kun ottaa huomioon, että syylähoidon suunniteltu kesto SyylEnd PEN:illä on 5-15 viikkoa.

Kaksi viikkoa ensimmäisen hoitokerran jälkeen alkoi näkyä tuotteen lupausten mukaisia vaikutuksia. Muurahaishapon käyttö syylähoidossa nimittäin perustuu sen syylää kuivattavaan vaikutukseen. Jo kahden käyttökerran jälkeen hoidettavan syylän ulkokuori oli selvästi kuivunut ja muuttunut rosoiseksi. Vaikka syylä näyttikin nyt selvästi alkutilannetta hurjemmalta, niin todellisuudessa tämä oli lupaava merkki tuotteen toimivuudesta.

Hoito jatkui menestyksekkäästi eteenpäin myös seuranta-aikamme loppuun asti. Kolme viikkoa ensimmäisen annostelun jälkeen syylän pinnan rosoisuus oli vähentynyt ja syylä oli alkanut madaltumaan. Käyttöohjeessa sanotaan näin: ”Lopeta SyylEnd
PEN hoito, kun mustia pisteitä ei enää näy, kun syylä on irronnut tai kuivunut kokoon tai, kun sen tilalla
on kuoppa. Iho tasoittuu vähitellen.” Lupaavan hoidon alun sekä selvien testituotteen toimivuutta puoltavien edistysaskeleiden myötä käyttökokeemme koekaniini jatkaa kotihoitonsa loppuun asti.

Syylänhoito tulisi aloittaa mahdollisimman pian syylän ilmestymisen jälkeen, jotta virus ei pääsisi leviämään muihin kehonosiin tai lähipiirin ihmisiin. Ei ole esimerkiksi lainkaan tavatonta, että syylät pääsevät leviämään perheen lasten keskuudessa. Hoidon aloitus saattaa kuitenkin helposti viivästyä, mikäli lähitulevaisuudessa on tulossa esimerkiksi ulkomaanmatka, jonka aikana ei houkuta hoitaa syyliä. SyylEnd PEN kulkee kuitenkin näppärästi mukana. Kynän nopea ja helppo käyttö vain kerran viikossa laskevat kynnystä aloittaa syylänhoito ja pitää sitä yllä aivan
minimiinsä.

SyylEnd -tuoteperhe

Toimituksemme testaama SyylEnd PEN ei suinkaan ole ainoa toimiva kotikonsti syylien poistoon. Erilaiset ja eri-ikäiset syylät voivat vaatia hieman toisistaan eroavia hoitokeinoja. SyylEnd-tuoteperheestä löytyy niin liuos- kuin kylmähoitoakin. Tutustu koko tuoteperheeseen täältä ja valitse juuri sinulle sopivin hoitovaihtoehto lähiapteekistasi.

Lue tuotteen käyttöohje aina huolellisesti ennen käyttöä. SyylEnd on CE-merkitty lääkinnällinen laite.
SyylEnd PEN (0546) valmistaja: Meda Pharma.

Koodi: END-2023-0161 5/2023

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia