Koulu ei voi opettaa meille mitään sellaista, mitä elämä ei opettaisi parhaiten:

1. Elämä antaa ja elämä ottaa. Vaikka välillä päinvastaiselta tuntuisi, menetyksiä seuraa menestys jos osaamme ajatella, että ikkuna avautuu jos ovi sulkeutuu.

2. Ajoitus on kaikki ja kaikki tapahtuu ajallaan. Kärsimyksen hetkillä haluamme parannuksen tapahtuvan heti ja nyt, mutta jos otamme opiksemme huonoista hetkistä, opimme elämää parantavaa kärsivällisyyttä.

3. Tuska ja pelko. Me kaikki koemme tuskaa ja pelkoa, eikä niiltä säästy kukaan. Elämän tuskaisia asioita ei voi välttää, niiden kanssa on vain opittava elämään. Mutta pelkoa pitää välttää. Jos pelkäämme, pidämme pelkomme tahtomattamme elossa ja elävinä sen sijaan, että keskittyisimme mahdollisuuksiimme. Tuskaa ei kannata pelätä, koska se on välttämätöntä itsetuntemuksemme lisäämisessä.

4. Elämän tarkoitus. Jokaisella meistä on elämän tarkoitus, mutta kaikki eivät löydä sitä. Kun toteutamme kykyjämme ja taipumuksiamme, huomaamme onnistumisten tulevan helposti. Kun seuraamme kutsumustamme, löydämme olemassaolon tarkoituksen.

5.  Ihmissuhteet. Muut ihmiset ovat suhteemme ulkomaailmaan ja ihmissuhteissamme näemme, mitä itse janoamme. Kohtaamalla ihmissuhteiden haasteet rohkeasti, saamme vastineeksi rakastavan yhteyden toiseen ja ennen muuta itseemme. Kun ratkomme ihmissuhdeongelmiamme, parannamme samalla itseämme.

6. Muutoksen kestäminen. Kun kohtaamme yllättävän muutoksen, joudumme pois omalta mukavuusalueeltamme. Muutoksen kestämisessä tärkeintä on, että sisäinen rauha ei määräydy itsesi ulkopuolella vaan omassa sisäisessä rauhassasi. Pitää muistaa, että muutos on väliaikainen tila, joka johtaa lopulta uuteen tasaiseen rauhaan.

7. Edistyminen. Kaikkein tärkeintä on uskoa, että elämä jatkuu. Me kolhimme itseämme elämän matkan aikana ja arpemme nousevat suojakilveksi tulevia vahinkoja vastaan. Edistyminen alkaa tapahtua kun opimme omista virheistämme ja opettelemme uusia tapoja toimia niin, että päädymme parempiin lopputuloksiin. Jos opimme omista virheistämme, edistymme.

Elämä on suurin opettajamme, koska se lähettää meidät tuulisiin paikkoihin vain, jotta oppisimme käyttämään kaikkea sitä voimaa, joka meissä on. Elämä testaa meitä, mutta tekee meidät viisaammiksi. Ja viisaina voitamme ne haasteet, joita tiellemme tulee.

Lähde: Huffington Post

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia