Haaveiletko uusperheestä? Aiotko äitipuoleksi, oletko äitipuoli tai viikonloppuäiti/äidyke? Tässä sinulle:

Huffington Postin  mukaan äitipuoleuteen liittyy paljon mystiikkaa ja vähän totuuspohjaa. Tässä yleisimmät väitteet, joita äitipuolen kiitolliseen tehtävään liitetään:

1. Rakastat ilman muuta toisen ihmisen lapsia. Noup. Et. Jos rakastut lasten vanhempaan, et silti välttämättä lainkaan pidä hänen lapsistaan, jotka tulevat paketin mukana, pyytämättä.

2. Jos olet oikein kiva lapsille, he kyllä tykkäävät sinusta. Noup. Lapsipuolet eivät välttämättä lainkaan ala tykätä sinusta, koska tykkäämällä sinusta he tuntevat kääntävänsä selän omalle vanhemmalleen (siis sille nykyisesi exälle, got it?)

3. Olet lapsipuolesi vanhempi automaattisesti. Et ole, halusit tai et. Lapsella on vanhemmat, isä ja äiti useimmiten ja sinä olet esim. Tuija-täti tai isin tyttöystävä tai äidin uusi mies tai nainen. Ei pidä luoda paineita tästä vaan ottaa se rooli, johon kuuluu eikä kurotella yli roolirajojen. Kaikki hämmentyvät ja eniten itse kun odotuksesi eivät täyty.

4. Lasten paras tulee aina ensin. Tuleekin, se on totta, mutta siinä on rajansa. Ei äitipuolenkaan tarvitse olla mikään sirkusjonglööri, joka siirtää omat tarpeensa aina viimeiseksi ja ottaa jakojäännökset kun asioita on venkslattu suuntaan ja toiseen kymmenen kertaa. Älä uhraudu.

5. Äitipuolet ovat pahoja. Ja Pas***marjat! Älä hoe tuota vanhaa mantraa vaan ole just se hyvä aikuinen, joka oikeasti olet. Joka voi tuoda elämäänsä tulleiden lasten elämään hyvää ekstraa niin, että kaikilla on hyvä mieli. Itse asiassa äitipuolet ovat usein todella sitkeitä tyyppejä selvitessään joskus hyvin sekaisessa elämäntilanteessa, josta ei jännitystä ja vaarallisia käänteitä puutu!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Äitipuoli, puoliäiti, puoli…?”

  • Kassu sanoo:

    Tyttärieni isän ensimmäinen tyttöystävä yritelmä yritti väkisin ängätä mun lasten äidiksi. Vihaan sitä ämmää edelleen, vaikka nyt on vuorossa jo muistaakseni viides äitipuoli kokelas menossa. Minun ja lasten isän erosta on muistaakseni viisi ja puoli vuotta. Muut ehdokkaat on ollut ihan mukavia tästä nykyisestä en tiedä kun tunnen tapauksen. Pitää lastensuojelusta kysyä miten tää vaikuttaa lapsiin.

  • Trauma sanoo:

    elämäni suurin shokki vanhempien ero josta ei puhuttu lapsille. Järkytys kun uusi mutsi muuttaa mahapystyssä meille, tänäkään päivänä en oikeen tiedä miten suhtautuisin siihen ihmiseen. Yhtään riidatonta päivää äitipuolen kanssa eo ollut. Nyt itse yritän sopeutua äitipuolen rooliin onneksi ne lapsoset on täällä vain max 2 kertaa kuussa enempää ei viellä minun hermoni kestä 28.an neliön ahtaudessa ison koiran kanssa, vilkkaita kun ovat mutta onneksi kilttejä.