Älä luota toiseen äitiin tai susta tehdään lastensuojeluilmoitus, muistuttaa Ihan Hyvä Äiti:

”Tiedättehän ne miesten hyvä veli -verkostot? Jossa kaverin kaveriakin autetaan ja pidetään yhtä, vaikka ei edes oikein tunnetakaan. Mikä hemmetti meitä naisia vaivaa, kun emme osaa samalla tavoin toimia, vaan huomaamme toisistamme virheet ensin? Jokaiseen sanomiseen kyllä puututaan – ja mielellään sillä ”Voi, mä kyllä tekisin erilailla” -ajattelutavalla. Ja auta armias, jos kerrot että väsyttää tai että lapsen hampaat unohtui aamukiireessä pestä. Mitä siitä seuraa? No lasu! Lastensuojeluilmoituksen tekeminen on niin trendikästä, että jokainen pihapiirin mamma on sen jo naapuristaan tehnyt. Ilman todellista syytä tosin. Mutta kun ”huono kaveri -verkosto” ehti jo laulaa toisen äidin huonoudesta. Äidin, joka luultavasti tekee kaikkensa lastensa eteen ja on saattanut tarvita vain ystävää.

Äidit, pyydän! Ollaan ystäviä toisillemme. Jos toinen äiti luottaa meihin, olkaamme luottamuksen arvoisia.

Ei olla niin armottomia toisiamme kohtaan äidit. Pidetään yhtä! Väsymykseenkin auttaa paremmin esimerkiksi ystävän tuki kuin lastensuojeluilmoitus. Ollaan läsnä toisillemme ja huomataan, että ei me itsekään aina olla täydellisiä. Peace!

Ps. Aito huoli lapsesta pitää tietenkin ilmoittaa eteenpäin, mutta annetaan tavallisten äitien elää tavallista elämää lasten kanssa!”

Ihan Hyvä Äiti

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Äiti on äidille susi”

 • Mammukka sanoo:

  Nimenomaan näin! Ja tällaiset tapaukset vievät resurssit niistä tapauksista, missä lasulle olisi oikeasti tarve..

 • Nimetön sanoo:

  No just joo, taas tätä. Kerran unohtui hampaat pestä ja lasu tuli ja varmaan vielä huostaanotto? Haloo, katsokaa peiliin ja lopettakaa (itsellenne) valehtelu.

 • Maiju sanoo:

  Näinpä. Ja telkkarissa äidit sotii keskenään…

 • Maria sanoo:

  Onneksi nykyään kuuluu olevan toisenlaisiakin äitiporukoita, mistä kertoo esim. nämä Facebookin ”hätäkahvi”-ryhmät yms. Omat lapset ovat jo teinejä, mutta en onneksi tuollaiseen besserwisseröintiin -tai vielä pahempaa, turhiin lasu- ilmoituksiin- törmännyt silloin kun lapset oli pieniä, en ainakaan muiden äitien taholta, päin vastoin.

 • moraaliton sanoo:

  Aivan totta. Olin taanoin mammaryhmässä joka koostu kavereista. Olin innoissani et saan vertaistukea kun olin väsynyt lapsen mahanväänteistä joka selvisi maitoallergiaksi. Mammaryhmässä sitten ihmettelivät miks en tunnistanut itkua ja vaihtanut maitoon heti ja ai kauhee kun ei imettänyt yms. Ihan sama mitä teki niin joku nalkutti. Kukaan muu ei osaa sun lasta hoitaa kun sinä ite! Me Naiset ollaan niin hirveitä ja mustasielusia kun olla ja voi!

 • sipulisilppu sanoo:

  Juu ei toimi toi ”ystäviä toisillemme”!Harvassa on ne äiteet,jotka ystäväksi lukeutuvat….
  Ne katkerat kyyneleet,jotka oon saanu vuodattaa/niellä … Millon oon ollut paskamjuoppo,lapset heitteilä – – tai taas toisen mielestä en ”päästä irti”,ko oon 15 v: n kanssa alituiseen,en uskalla jättää yksin (hänellä on omia ongelmia)…Paska kaikin puolin… =/