Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Rooty.

Pikkujoulusesonki on vihdoin alkanut ja iso joulukin tulla jolkuttaa! Huippukokkimme Ilkka Lääveri kehitti Rooty Pannunuudeleista ja Perunahipuista 3 maistuvaa reseptiä pikkujouluihin. HUOM: sopii myös ihan arkeen! Toimituskin pääsi näitä maistamaan ja voimme kertoa, että näistä tuli aivan super herkullisia. Meillä on muuten ihan mahtava maistelurooli!

Rootyn Pannunuudeli on nuudelien ystäville uusi hyvä kotimainen vaihtoehto – meillä on täällä maa täynnä perunaa, miksi lennättää nuudeleita toiselta puolelta palloa. Ja sitten on Perunahippu, joka toimii riisin tavoin ihan kaikissa suosikkiriisiresepteissä. Rootyn Perunahippu valmistuu todella nopeasti ja raaka-aine siihenkin löytyy omalta takapihalta! Ruuhkavuosien keskellä elävän pelastus!

Kotimaisuusaste on ehkä se tärkein pointti ja ekologisuus sen mukana, mutta Rooty on gluteeniton, laktoositon, maidoton, vähähiilihydraattinen, vähäkalorinen ja tietysti herkullinen. Rootyn pakastepusseista peruna pääsee lautaselle muutamassa minuutissa, mitä varsinkin me ruuhkavuotiset arvostetaan kyllä kovasti.

Pannunuudeleiden ja Perunahippujen taustalla on perunan muotoiluun patentoitu innovaatio, ja koska samalla perunasta pestään tärkkelystä pois saadaan kotimaista perunaa vähemmillä hiilihydraateilla. Ja uudessa muodossa, silti pullollaan C-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja, kaliumia, magnesiumia ja kuituja. Rootyssa on muuten 40 % enemmän kuituja kuin vastaavassa määrässä tavallista perunaa!

Siinäpä Rooty perunankuoressa, ja nyt niihin resepteihin.

 

 

Peruna-lohipiirakka

  • 1 pss Rooty Perunahippuja
  • 1 gluteeniton piirakkataikina
  • 150 g lämminsavulohta
  • 1 puntti tilliä
  • 1 kpl sitruunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk creme fraichea
  • 4 kpl kananmunaa
  • suolaa, pippuria
  • voita ja gluteenittomia jauhoja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka voilla ja jauhota se. Painele piirakkataikina tasaisesti vuokaan pohjalle sekä reunoille ja pistele pohjalle haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 15 minuuttia keskitasolla. Sulata perunahiput tarvittaessa juoksevan veden alla siivilässä ja purista kuivaksi. Sekoita keskenään perunahiput, pieniksi paloiksi revitty lohi, hienonnettu tilli, kuohukerma, creme fraiche ja kananmunat. Mausta 2 tl suolaa, ½ tl pippuria sekä raastetulla sitruunan kuorella ja mehulla. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 30-35 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ja nauti!

Hyvä pikkujoulutarjottava! Varmasti jokaisen vieraan makuun. Sopii myös ruuhkavuosia elävän vakioresepteihin, joka haluaa nopeasti teineille vatsantäytettä.

 

 

Porokiusaus

  • 1 pss Rooty Pannunuudeleita
  • 250 g suppilovahveroita (voi jättää pois)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 80 g savuporoa
  • 5 dl kuohukermaa
  • persiljaa, timjamia, rosmariinia
  • suolaa, pippuria, rypsiöljyä

Lisäksi puolukoita ja suolakurkkuja.

Kuumenna paistinpannu ja hienonna suppilovahverot. Laita pannulle tilkka öljyä ja lisää suppilovahverot. Mausta hiukan suolalla niin neste lähtee sienistä liikkeelle. Paista sieniä, kunnes neste on haihtunut pannulta. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne sienten joukkoon pannulle. Lisää joukkoon sulatetut perunanuudelit. Voit sulattaa ne esimerkiksi juoksevan veden alla nopeasti siivilässä. Voit lisätä nuudelit myös jäisinä, jolloin kypsennysaika on hiukan pidempi. Kuullota perunoita muutama minuutti pannulla ja lisää sitten suikaloidut savuporot sekä kuohukerma. Anna kerman kiehua kokoon n. 5-10 minuutia, kunnes kerma on selvästi paksumpaa eikä valu juurikaan. Mausta kiusaus hienonnetuilla yrteillä, suolalla sekä pippurilla. Tarjoile
puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.

Toimii hyvin yöruokana pikkujoulujuhlissa-  puolukat ja suolakurkut kruunaavat herkullisen kiusauksen. Yrtit tuovat kivasti raikkautta. Aivan super hyvää. Kokeilkaa ite!

 

Täytetyt perunapihvit

  • 1 pss Rooty Pannunuudeleita
  • 2 kananmunaa
  • 1 porkkana
  • 1 pinkkisipuli
  • 2 dl perunajauhoja
  • 1 puntti ruohosipulia
  • 200 g piparjuurituorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jugurttia
  • suolaa, pippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Sulata Pannunuudelit juoksevan veden alla siivilässä ja valuta kuivaksi. Raasta porkkana ja suikaloi sipuli Pannunuudeleiden joukkoon. Mausta 1 tl suolalla ja anna maustua 5 minuuttia. Purista ylimääräinen neste pois siivilässä. Laita seos kulhoon ja lisää joukkoon kananmunat ja perunajauhot sekä puolet hienonnetusta ruohosipulista. Voit paistaa perunapihvit pannulla tai
uunissa. Kuumenna uuni 200 c ja laita uunipellille leivinpaperi. Asettele lusikalla seoksesta pieniä pihvejä pellille ja roiski päälle oliiviöljyä. Paista uunissa ylätasolla 12 minuuttia. Käännä pihvit pellillä ja paista vielä 12 minuuttia kunnes pihveissä on hiukan väriä. Jos paistat pannulla kuumenna pannu kuumaksi ja lisää oliiviöljyä. Asettele lusikalla pieniä nökäreitä pannulle
ja paista keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Käännä pihvit ja paista vielä toiselta puolelta n. 5 minuuttia. Voit valuttaa pihvit talouspaperin päällä niin pihvit eivät jää öljyisiksi. Sekoita tuorejuusto, jugurtti ja loput ruohosipulista tasaiseksi tahnaksi. Mausta halutessasi hiukan suolalla ja pippurilla. Laita lusikalla tuorejuustoa kahden pihvin väliin.

Pientä naposteltavaa, jota on helppo tarjota vieraille. Pikkujouluihin täydelliset. Nämä perunapihvit maistuvat varmasti teineillekin, vaikka ovatkin kokonaan kasvista. Eivät muuten varmasti marise, näistä tuli nimittäin niin hyviä. Tästä reseptistä tulee myös video-ohje Instagramin puolelle, joten pysykää kuulolla tai siis silmä tarkkana.

Tekiskö  mielesi kokeilla näitä? Mikä Ilkan herkullisista Rooty Pannunuudeli- tai Perunahippuresepteistä menee teillä ensin testiin? Kerro meille kommenteissa niin olet mukana 100 €:n ruokalahjakortin arvonnassa!

Kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan yksi sadan euron arvoinen lahjakortti päivittäistavarakauppaan. Voittaja saa valita itse haluaako lahjakortin K-ryhmään vai S-ryhmään. Osallistumisaikaa on 18.12. saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

ARVONTA PÄÄTTYNYT. KIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE!

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia