Tämän avautumisen oli tarkoitus kertoa siitä, mitä tuleville miehille pitäisi opettaa kuukautisista. Mutta sitten törmäsin tietoon, jonka mukaan itse virkatut terveyssiteet ovat taas in. Ja tässä sitä nyt taas ollaan!

Olen kuullut, että itse virkatut terveyssiteet ovat tulleet jälleen muotiin suuressa maailmassa. Ja niin kuin minä luulin, että virkatut rätit olivat joku muinaismuisto mummoni ajoilta! Ei kuulkaas, kaikki näköjään kiertää takaisin ja se, joka oli ennen hirveää, on kohta muotia. Kuten vaikka 70-luvun ruskeat kirjahyllyt ja nyt itse kudotut siteet. Allekirjoittanut ei valitettavasti osaa virkata, että tähän muotiin on nyt pakko sanoa, että ei kiitos, ei sovi mulle.

Suuresta maailmasta tulee muuten sekin uutinen, että kaikki ei-kertakäyttöiset kuukautissuojat ovat  yhä suositumpia. Kuukautiskupit ovat maailmalla jo ihan arkipäivää, koska naiset ovat tulleet entistä tarkemmiksi siitä, mitä kemikaaleja he päästävät limakalvojensa lähelle. Kun kemikaalitietoisuus nousee, nousee samalla myös kestokäyttöisten suojien suosio. Kuukautiskupit, mutta myös kankaiset kestosuojat nousevat suosiossa ja ne jo aiemmin mainitut itse virkatut niin ikään. Tietoisuus siis lisääntyy. Naiset, jotka käyttävät lapsilleen kestovaippoja, haluavat usein kokeilla myös kestokäyttöisiä kuukautissuojia. Moni myös haluaa säästää selvää rahaa, kuukautiskupit ja muut kestotuoteet tulevat halvemmiksi kuin kertakäyttöiset.

Sen verran on pakko liipata tätä alkuperäistä aihettani eli sitä, mitä pojille pitäisi kertoa kuukautisista. Nimittäin, nainen oli kaupan kassalla ostamassa siteitä. Kassapoika tokaisi liukuhihnan toiselta puolelta, että: ”Oletkos kokeillut käsipyyhkeitä? Ne ovat kanssa kovin imukykyisiä” leveä hymy naamallaan. Asiakas ei ottanut tätä vitsiä ihan vitsinä vaan raportoi kaupan FB-sivulle koko kertomuksen ja lupasi, että seuraavalla kerralla hän työntää kassapojan persauksiin vähän talouspaperia niin voidaan sen jälkeen vasta analysoida eri tuotteiden imutehoja! Well, tämä juttu löytyy täältä.

Jotta sinun poikasi ei puhuisi kuukautisista tuohon sävyyn, pojille kannattaa opettaa kuukautisista ainakin seuraavat asiat:

naisen huono tuuli ei ole aina selitettävissä kuukautisilla. On hyvin mahdollista, että esimerkiksi joku kaksilahkeinen on saanut naisen tolaltaan ja hän on siksi huonolla tuulella. 

nainen ei kuukautisten aikaan houkuttele mitenkään raskauttavasti haita tai haukia, saati karhuja

nainen ei yleensä kuole verenhukkaan kuukautisten aikana

kuukautiset eivät myöskään haise tai ole muuten huonoa hygieniaa lisäävä tekijä

Likikään kaikki miehet eivät missään olosuhteissa suostu ostamaan naisten hygieniatuotteita kaupasta. Eli kysytkö vielä, miksi pojillekin on hyvä puhua kuukautisista?

PS. Jos haluat kättä pidempää avuksesi kun haluat kertoa tytölle/pojalle/miehelle kuukautisista, Lunetten Pieni Kirja Kuukautisista -oppaan voit tilata täältä ILMAISEKSI!

….

Tämän artikkelin yhteistyökumppani on Lunette , Suomessa lääketieteellisestä silikonista valmistettu kuukautiskuppi. Kokeilemisen arvoinen! Täältä Lunetten kauppaan  ja tässä tietoa kuukautiskupeista !

— Huono Äiti

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Virkkaisitko sinä omat terveyssiteesi?”

  • just antibiooteilla selvinnyt sanoo:

    Ei tamponeissa ja siteissä vain kemikaalit haittaa, vaan ylitehokkaan imukyvyn omaava keinokuitu (viskoosi) imaisee limakalvon pinnan kuivaksi ja ilman suojaavaa limakalvoa alkaa bakteerit vallata alaa ja syntyy tulehdus ja toksisen shokin syndrooma.
    Puuvilla takaisin, vaikka virkaten.

  • LK sanoo:

    Kuukuppia kannattaa kokeilla! Eikä vain ekologisuuden vuoksi, vaan siksikin että se on miellyttävin vaihtoehto. Sen jälkeen siteet ja tamponit tuntuu liian ällöttäviltä.