Aikuisen unikaveri on se hahmo, jonka kanssa on joskus menty naimisiin ja harrastettu kiivasta seksiä pikkutunneille, mutta jonka kanssa nykyään vain nukutaan selät vastakkain. Lapsen unikaveri sen sijaan on hahmo, joka on liki yhtä merkittävä kuin äiti ja isä, joskus jopa merkittävämpi.

 

Lapsen unikaveri on yleensä pehmoeläin tai pehmoeläinryhmä, joka on valikoitunut lapsen pehmoeläinlaumasta, joka on nykylapsella suurempi kuin keskisuuren suomalaisen karjatilallisen lypsykarja. Pehmoeläinryhmään valikoituvilla pehmoeläimillä on nimet, kuten

Huppalappa (koira), Tahvo (kuutti), Heikki Hakku (hauki) tai erilaiset Muumihahmojen nimiä tottelevat Muumi-inkarnaatiot.

Aloittelevan vanhemman on syytä pitää mielessä muutama unikaveriin liittyvä vakava seikka:

  • unikaveri on oltava joka ilta paikalla kun lapsi menee nukkumaan. Teneriffan lento voi kyllä kääntyä takaisin, mutta lapsi ei nuku ilman unikaveria.
  • unikaverilla on sielu. Tämä tarkoittaa sitä, että unikaveria ei voi tuulettaa ikkunasta tahi parvekkeella eikä pestä pesukoneessa lapsen nähden. Jos teet edellä mainitut virheelliset teot kerran, et tee niitä toiste.
  • ei ole mitään merkitystä sillä, onko unikaveri likainen, vanuttunut, imeskelty tai muuten surkean näköinen. Se on lapsen paras ystävä, jonka ulkonäkö on sivuseikka.
  • kun lapsi tulee yöllä vanhempien väliin, vanhempien väliin tulevat myös unikaverit. Älä väheksy unikaverin merkitystä vaan hanki tarpeeksi suuri sänky sitä mukaa, mitä isompi perheesi ja lapsen pehmoeläinryhmä on.
  • unikaverin tarjoaminen aikuisen käyttöön on suuri kunnia-asia. Jos sinulta kysytään, otatko tänä yönä hylkeen, kalan, Muumin, nallen, sammakon, mollan vai Barbababan, ole valitsevinasi kärsivällisesti ja odota, mikä lapsen valitsema jakojäännös sinulle lopulta liikenee. Purista sitä sen jälkeen näyttävästi kainaloosi. Onhan haiseva akryylihahmo  parempi kuin ei ketään, loppujen lopuksi?

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Unikaveri on vakava asia”