Ystävänpäivät, FB-kaverit, tuttavat, poikaystävät, miehet ja jopa marsut, kissat sekä koirat tulevat ja menevät. Mutta yksi ystäväsi on ja pysyy: sinä. Miten sinulla menee tärkeimmän ystäväsi kanssa?

Ystäväni sanoi minulle tekevänsä listan. Siihen listaan hän laittoi ystäviensä nimet ja erotteli sieltä ihan kunnon ystävät. Pidin ajatusta ensin omituisena, mutta kun pohdin sitä syvemmin, ymmärsin, että saman listan ääreen pitäisi pysähtyä joka ikisen itseään arvostavan ihmisen.

Ei ole kenellekään pahitteeksi katsoa ympärilleen ja miettiä, onko ystäväpiirini todellinen vai keinotekoinen. Ovatko ystävyyssuhteeni sellaisia, että saan niistä iloa ja energiaa vai sellaisia, että menetän joka tapaamisessa kaikki voimani. Sana energiasyöppö sopinee tähän kohtaan – jotkut meistä vievät energiaa ja toiset antavat sitä. Jos olet itsesi paras ystävä, et kuluta elämäsi vähäisiä päiviä yhdenkään energiasyöpön jäteastiana.

Me pidämme muutenkin varsin vähän huolta tärkeimmäistä ystävästämme eli itsestämme verrattuna siihen, miten paljon me pidämme huolta muista ihmisistä. Tämä pätee varsinkin ihmisiin, joilla on huollettavia: lapsia, sairaita läheisiä, ikääntyneitä vanhempia, vanhuksia. Samalla kun me uppoamme muista huolehtimiseen, me emme pidä yhtään samalla tavalla huolta itsestämme. Me emme käsittele pään sisäisiä lukkojamme asiantuntijan avulla, me emme palkitse itseämme hyvällä ravinnolla, me emme virkistä itseämme vaan näännytämme – kohtelusta päätellen näyttää hyvin usein siltä, että me emme oikeasti edes pidä itsestämme.

Itserankaisu ja itseruoskinta, niissä taitolajeissa me olemme aivan erinomaisia. Me moitimme itseämme vanhemmuudessa, työnteossa, työttömyydessä, ulkomuodossa, lihavuudessa, laihuudessa, sairaudessa, parisuhteessa, parisuhteettomuudessa, sisaruudessa ja koemme olevamme myös huonoja lapsia omille vanhemmillemme. Viuh, itseruoska viuhuu ja taas mennään kohti auringolaskua itseämme inhoten. Sen sijaan ystävillemme salimme kaikki ne viat, joita itsessämme emme kestä. Sehän on ihan hullua itse asiassa! Me vihaamme häntä, jota pitäisi rakastaa eniten – omaa itseä. Koska kuinka voimme aidosti rakastaa ketään muuta, kun olemme niin huonoja syvällä itsessämme?

Olenko onnellinen? Mikä tekee minut onnelliseksi? Jotta olen onnellinen, tuleeko joku muu onnettomaksi? Siinä todella tärkeitä  kysymyksiä näin ystävänpäivänä kysyttäväksi itseltä. Jos vastaus on, että olet valmis pistämään muiden onnellisuuden oman onnesi edelle – onko se oikeasti viisasta?

Elämä on liian lyhyt elettäväksi melkein onnellisena.

Huono Äiti

xxx

P1010754

Huonon Äidin henkilökohtaisten mieltymysten perusteella Huono Äiti on solminut yhteistyökumppanuuden Cloettan kanssa. Tämän kumppanuuden kunniaksi Huono Äiti arpoo kaikkien tätä kirjoitusta kommentoineiden kesken Cloettan uusia Jenkki Professional -täysksylitolipastilleja 3 kilon tuotepaketin! Aloita itsesi rakastaminen suun hyvinvoinnista!

Voit kommentoida kenttään mitä haluat, vaikka minä tai sinä tai Jenkki! Myös Facebook-sivulle jätetyt kommentit ovat mukana arvonnassa.

Kilpailun järjestäjä Cloetta Suomi Oy maksaa arpajaisveron. Voitot toimitetaan vain Suomessa sijaitseviin osoitteisiin. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi tai vaihtaa muuhun tavaraan tai palveluihin.

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 18 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

18 vastausta artikkeliin “Tärkein ystäväsi olet sinä”

 • Neljän äiti sanoo:

  Hyvä muistutus tärkeästä asiasta. Ystävät ovat tärkeitä, mutta kun ei aina jaksa lähteä heitä tapaamaan tai soittaa. Se ei tarkoita etteivät olisi tärkeitä ja rakkaita.

 • Ananas sanoo:

  Osallistun arvontaan ja taidan jäädä lukijaksikin blgiisi 🙂

  T: Ananas
  Yksinhuoltajan selviytymisopas
  http://neljajalkaamaassa.blogspot.fi/

 • Tuula A sanoo:

  Onnelliseksi minut tekee (tyypillisesti) oma perhe

 • Minnanen sanoo:

  Niin totta!

 • Maria sanoo:

  Hyvä kirjoitus. Onnellinen äiti tarkoittaa onnellisempaa perhettä. <3

 • johanna lampio sanoo:

  mulla on häneen erittäi hyvät valit, tullaan toimeen mainiosti eikä riidellä kuin harvoin, mut sehän kuuluu ystävyyteen. Joskus hän on hyvinkin laiskalla tuuleela, tai minä, -silloin ollaan sit laiskoja,ellei nyt sit neuvoteltaessa asiasta innostuta olemaan ei laiskoja. -mut ei meillä koskaan oo oikeeta eripuraa, koska me tunnetaan toisemme niin hyvin ja tykätään oikeesti toisistamme, -jopa aamulla kun kaattoo peiliin, -kun ollaan opittu että peiliin ei katota ennen kun kahvi saatu, se saattaa olla pelottava kokemus sillon
  nim oman itsensä sankari.

 • anskuli sanoo:

  Voi kuinka naulan kantaan tuo kirjoitus osuikaan!! Pohdin juuri ystävyyssuhteita tänään. Pidän kyllä ystävästäni mutta en oikein pidä hänen tyylistään kasvattaa lapsia.Esiteini saa pyörittää melkoista härdelliä. Huoh!

 • Sipe sanoo:

  Jenkkiä, nam.

 • Antemi sanoo:

  Kiitos taas muistutuksesta. Ainoa ihminen, joko ihan loppupeleissä olemme vastuussa tekemisistä – ja tekemättä jättämisistä on minä itse. Hyvää ystävänpäivää, pidetään itsestämme huolta. ?

 • Kirsikka sanoo:

  Mukana

 • Janxis sanoo:

  Hyvää ystävänpäivää <3

 • Elna sanoo:

  sinäminä ja jenkki 🙂

 • Heidi sanoo:

  Onnea on hymyilevät lapset <3

 • Tuikku sanoo:

  Ihanaa ystävänpäivää!

 • Tuula hirvonen sanoo:

  Täytyy rehellisesti sanoa että olen ollut aika maassa ja lyöty kun minun viisi vuotta jatkuneet kivut eivät vaan tunnu loppuvan. On todella masentavaa nousta aamulla ja huomata että tilanne ei ole muuttunut ollenkaan. Muutaman kerran on tuntunut että heitän hanskat naulaan. Mutta onneksi minulla on todella aitoja ja välittäviä ystäviä jotka jaksavat kannustaa ja potkia minua perseelle. On ihanaa huomata että en ole ulkopuolinen vaikka olen sairaslomalla ja poissa työ kuviosta. Näin kun on paljon yksin päivisin kotona kerkiää miettimään asioita hyvin paljon ja kyllä vaipua itse syytöksiin siitä kuinka ei kanna kortea kekoon rahallisesti. Mutta onneksi kohdalleni on osunut perhe joka ymmärtää meikäläisen kiukun puuskat kun kivut ovat sietämättömät. Ystävät ja perhe on kultaa ja mammonaakin arvokkaampaa minulle heidän vuokseen jaksan taistella päivästä päivään. Hyvää ystävänpäivää

 • miisu sanoo:

  Se on taitolaji, että pystyy huolehtimaan toisita ja itsestään.

 • Laura Lemmetyinen sanoo:

  Hyvää ystävänpäivää <3

 • Hanna sanoo:

  Mukana!