Ensin tulivat oireet. Ja sitten ystävä esitteli Huonolle Äidille sitruunan. Tämä tarina voi olla terveydeksi:

kuva-101

Hirveä stressi, tietenkin, kenellä tänä päivänä ei olisi stressiä. Kaikkia huolia ja murheita joka puolella. Stressistä tuli hirveä ihottuma, johon ei löytynyt mitään lääkettä ja joka sai Huonon Äidin luulemaan tulleensa jälleen teiniksi. Tämän päälle varmemmaksi vakuudeksi alkoi tukka lähteä ihan tukkoina. Ei yhtään kivaa siis.

Uskon siihen, että me emme tapaa koskaan ihmisiä sattumalta. Me tutustumme ihmisiin, joita on tarkoitettu meidän tiellemme. Tapasin siis ihmisen, joka muistutti minua sitruunasta. Hän kertoi juovansa vasta puristetun sitruunan mehun veteen sekoitettuna tyhjään vatsaan joka aamu ja oli sillä tavalla saanut kuriin omaan ihottumansa.

– Se on kehon emäksisyys/happamuus -tasapaino siis, tiedäthän, hän sanoi. Muistin kuulleeni tuosta ja jo matkalla sitruunakauppaan keräsin äkkiä lisää tietoa kehon emäksisyys/happamuustasapainosta.

Ihan mutkat suoraksi vetäen: myös meille ruuhkavuosi-ihmisille olisi parhaaksi, jos kehomme olisi enemmän emäksinen kuin hapan. Liian hapan keho näkyy monina oireina kuten juuri hiusten lähtönä, huonoina kynsinä, kutiavina silminä, masennuksena, vatsaoireina ja sanotaan myöskin, että meidän happamat kehomme ovat lisääntyvien syöpien taustalla.

Miksi meidän kehomme sitten ovat niin happamia? Koska me syömme ruokia, jotka muuntuvat kehon aineenvaihdunnan seurauksena happamiksi. Kun ruokavaliomme sisältää paljon: makeisia, lihaa, eineksiä, maitotuotteita, kahvia, viiniä. Siis käytännössä kiireihmisen koko ruokavalio mahtuu tähän ruutuun.

Ja mitä meidän tulisi syödä, jotta voisimme paremmin: vihreitä kasviksia ja värikkäitä hedelmiä. Juoda vihreää teetä, ei kahvia.

Joo, just niin, alan keitellä joka aamu jotain viherpirtelöitä, tosi hyvä idea, ajattelin minäkin kaiken tämän luettuni ja sitten tullaan takaisin siihen sitruunaan. Koska on epärealistista kuvitella, että elämän hamsteripyörässä pyörivä ihminen muuttaisi koko ruokavalionsa kerralla, siihen voi vaikuttaa sitruunalla.

Sitruuna, joka on vielä pöydällä ollessaan hapan, muuttuu kehon aineenvaihdunnan vuoksi emäksiseksi ja antaa siis kropalle emäksisen ruiskeen. Sitruunaveden lisääminen päivän ohjelmaan vie minuutin. Siinä se. Sen voi lisätä päivän ohjelmaan parikin kertaa, kun on oikein mässäillyt kaikilla niillä happamilla, syntisillä asioilla. Jos haluat lähteä astetta vaativammalle tasolle, lisää päivän ruokavalioon yksi omena, kuivia viikunoita ja rusinoita.

Lupaan raportoida uuden sitruunavalioni tuloksista säännöllisesti.

Täältä löytää mm. lisätietoja:

http://www.livestrong.com/article/346918-top-10-alkaline-foods/

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Sitruuna päivässä”

 • Minna sanoo:

  Siis yhden sitruunan koko mehu? Ja paljonko vettä? Ehkä Muumi-mukillinen juomaa riittää.

  • Huono Äiti sanoo:

   Ison sitruunan puolikas mehu ja vettä max niin, että koko nestemäärä on tosi vajaa muumimukillinen. Ihan jos on pieniä sitruunoista, niistä koko mehu. Ja huom! ei jääkylmään veteen.

 • Anneli Ikkala sanoo:

  Juon itsekin aamuisin sitruunalla terästettyä vettä. Olis kiva kokeilla myös Oras-plussaa.

 • Henna Tiensuu sanoo:

  kuulostaapa tosi hyvältä 🙂