Ostin liput itselleni ja kolmelle lapselle sirkukseen satasella. Se oli minusta hirveä hinta sirkuksesta:

En halua millään tavalla vähätellä sirkusammattilaisten oikeutta kunnolliseen elantoon vaan ihmetellä sitä, miten järkyttävän kallis maa tämä on. Perhekäynti Lintsillä on kallis, kylpylät ovat kalliita, moni urheilulaji on kallis lapsen harrastaa. Samalla myös muu elämä tässä maassa on kallista – ruoka, asuminen, bensa, eläminen.

Satasen sirkukseen menevät he, joilla se satanen on. Loput jäävät kotiin. Suomalaisten lasten köyhyys lisääntyy ja samalla ero hyvin toimeentulevien ja huonommin toimeen tulevien perheiden välillä  – eikä se tee tälle maalle yhtään hyvää. Ja ennen kaikkea se on erittäin surullinen asia niiden lasten elämässä, jotka jäävät koko ajan huonommalle osalle.

Elin itse hyvin tavallisen ja vaatimattoman lapsuuden nokialaisessa työläisperheessä. Satasen sirkuksiin ei haikailtu, mutta eivät sinne haikailleet naapurin lapsetkaan. Tavallisuus oli silloin sääntö kun nyt se tuntuu olevan paha poikkeama. Lasten maailma on raa’istunut.

Minun mielestäni lapsen pitää päästä sirkukseen, Lintsille ja harrastamaan siitä huolimatta, millaiseen perheeseen syntyy. Tarvitsemme paljon nykyistä enemmän sellaista hyväntekeväisyystyötä, jonka kautta kokemisen ilosta tulee yhteinen asia. Lupaan kantaa korteni kekoon, koska mikä muu voi olla yhtä tärkeä kuin lapsen ilo huikean elämyksen äärellä?

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia