Jäätävää räntää ja pimeyttä, kuka haluaa tähän päälle vielä kiduttaa itseään kohtuuttomilla elämäntavoilla?

 

Kuka on kyllästynyt dieetteihin? Tai ainakin kaalisoppaan, proteiiniähkyyn, kanaan ja salaattiin, annosten mittaamiseen, pelkästään juotaviin ruokiin ja ruokiin, jotka muistuttavat enemmänkin avaruudessa nautittavia aterioita?

Jos painoa on todella tarpeen pudottaa, mitä jos tekisit sen armollisesti ja niin, että voit jatkaa tätä tapaa maailman tappiin? Mindfulness-dieetti toimii kirjaimellisesti ajatuksen voimalla ja on Time-lehden mukaan viimeisten tutkimusten perusteella ihan oikeasti toimiva. Tämä dieetti, tai pikemminkin erilainen lähestymistapa ruokaan, EI sisällä kituuttelua, totaalikieltäytymistä tai tiettyjen ruokien suosimista.

Muistatko, mitä olet tänään syönyt? Muistatko huomenna, mitä eilen söit? Seilaako käsi suuhun automaatiolla, vailla varsinaista ajatusta siitä, mitä syöt tai teet? Varsinainen ongelma useimmilla meistä ei ole, että syömme joskus herkkuja, vaan se että syömme niitä vähän kaiken muun ohessa silloinkin, kun ei oikeasti tekisi mieli tai hemmotteluhetki tekee vasta tuloaan. Herkut menevät hukkaan, kun asiaan ei kunnolla keskity!

Mindfulness on siis tosi pienessä pähkinänkuoressa opettelua itsensä ja virheidensä hyväksyntään; kun itsestään ajattelee hyvää, haluaa itselleen myös hyvää = syö paremmin. Ja kun syömäänsä ruokaa tutkii, haistelee ja maistelee ajatuksella, huomaa, milloin syö jotain vain tavan vuoksi tai liikaa. 

aakkoset-2-0883-2

Kun herkkuhetken pyhittää sille itselleen, syö vain ihan niitä lempijuttujaan, maistelee ja arvostaa joka suupalaa, silloin kuulemma syökin vähemmän. Tämä elämäntapa vaatii hiukan perehtymistä ja vielä enemmän ajatustyötä ja totuttelua, mutta ei minkäänlaista kalorien laskemista tai kidutusta.

Makeaa tekee todellakin mieli nyt, kun talvi iskee täydellä tehollaan. Mitä muuta sitä edes näin pimeässä näkee tehdä kuin kurkotella rapisevaa pussukkaa? Kaamosväsymys, syysmasennus – ei-niin-rakkaalla lapsella on monta nimeä mutta yksi vaikutus, se vie voimat totaalisesti. Sosiaalisuus laskee nollaan, uni ei vie väsymystä, kroppaa kolottaa ja hermoja kiristää. Vajaa puolet meistäkin pohjoisen porukasta siitä vaan joka vuosi kärsii, vaikka luulis jo tottuvan. Lämmin viltti, telkku ja karkkipussi houkuttelevat joka hetki. Se pieni, sallittu herkku. 

Tätä synkeän vuodenajan vitsausta voi hoitaa kirkasvalolla, mutta koitapa kantaa kirkasvalolamppua mukana käsilaukussa. Nopein ensiapu ovat ne pienet, sallitut piristeet…

Ollaan armollisia itsellemme, tämä vuodenaika ei todellakaan ole.

Jos olet yksi meistä pimeyden teilaamista zombeista, voit osallistua Aakkoset tuotepaketin arvontaan Huonon Äidin Facebook-sivulla tai nyt ja tässä haluamallasi kommentilla. 

PS. Tämä on Huonon Äidin ja Cloettan kaupallinen yhteistyö.

Kilpailun järjestäjä Cloetta Suomi Oy maksaa arpajaisveron. Voitot toimitetaan vain Suomessa sijaitseviin osoitteisiin. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi tai vaihtaa muuhun tavaraan tai palveluihin.

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Sää on hyvä syy herkutteluun”

  • Omituisten otusten kerho sanoo:

    Lapset taas sairaana ties monennen kerran vähälle aikaa… Tämä äiti kaipaa jotain lohtua jaksamiseen…