PMS-oireet ovat tuhonneet avioliittoja. Tästä syystä miehille kehiteltiin appsi, jonka avulla mies pystyi ennustamaan, milloin ns. lämpenee ja kunnolla. Sekään ei vissiin estä PMS-tappoja.

Sori, miehet, miesten pelastukseksi kehitelty PMS Buddy ei kauaa ehtinyt olla myynnissä, kun se jo vedettiin markkinoilta. Sitä ei vissiin katsottu hyvällä silmällä naisten piireissä  – en ole kyllä itsekään ihan vakuuttunut ideasta. Että joku tekisi minusta muistiinpanoja sen perusteella, miten käyttäydyn tänään, jotta hän osaisi ennustaa, miten käyttäydyn ensi viikolla…..Kylmäävää!

Edelleen siis pysyvä fakta on se, että PMS-oireet tuhoavat parisuhteita. Englannissa miehensä hengiltä puukottanut nainen sai vapauttavan, koska tuomari katsoi naisen tappaneen puolisonsa juuri erityisen pahojen PMS-oireiden takia.

Ennen kuin lataan muutaman PMS-faktan tiskiin, kerron pikku vinkin parempien kuukautisten puolesta: Lue tämä tarina loppuun asti ja toimi! No niin, siis PMS…

Muutama PMS-fakta:

•PMS -oireet ilmaantuvat 1-2 viikkoa ennen kuukautisten alkamista, PMS-oireita voi tulla minkä ikäiselle hedelmällisyysiässä olevalle naiselle hyvänsä. Oireita ovat: akne, rintojen turvotus ja arkuus, väsymys, uniongelmat, ruokahimot, päänsärky ja erilaiset vatsaongelmat

•PMS-oireiden syy ei ole täysin selvä, MUTTA seuraavat tekijät ovat suhteellisen varmoja: hormoonitason vaihtelu on jonkinlainen selittäjä, stressi voi olla lisäävä tekijä, tunne-elämän häiriöt voivat myös lisätä oireita, samoin suolaisen ruoan, kahvin ja alkoholin runsas käyttö

•PMS vaikuttaa naisen mieleen joskus jopa erittäin häiritsevästi. PMS aiheuttaa raivoa, alakuloa ja näiden vaihteluita.

•PMS -oireisiin auttaa liikunta. Amerikkalaiset lääkärit ovat tehneet seuraavat suositukset: 2 h 30 min kohtuullista rasitusta/ viikko + 1 h 15 min aerobista liikuntaa/viikko sekä kahtena päivänä viikossa painoharjoittelua. Näiden lisäksi suositellaan joogaa tai meditaatiota.

•Seuraavien lisäravinteiden ja vitamiinien on sanottu auttavan PMS-oireisiin: foolihappo, kalsium ja D-vitamiini, kalsium, B6-vitamiini sekä E-vitamiini.

Että tästä pikku harrastuslisää elämän kaaosvuosiin, naiset! Jotta kokonaiset perheet pelastuvat!

Ai niin se kalenteri: NAISET voivat ladata itselleen sellaisen täältä.

PS. Huonon Äidin yhteistyökumppani Lunette lahjoittaa helpotusta PMS-oireisiin Mielivoiteella! Jos tilaat kuukupin Lunetten verkkokaupasta täältä ja kirjoitat kommenttikenttään Huono Äiti, saat kuukuppitilauksesi kaupan päälle Mielivoiteen sekä desinfioivia Kuppipyyhkeitä (arvo yhteensä lähes 25 euroa). Että kippis vaan kuukupilla kaikille kohta entisille PMS-hirviöille!

TÄÄLTÄ TILAAMAAN JA NAPPAAMAAN EDUT KOTIIN!!!

PS2. Ai mikä kuukuppi? No, se on se Suomessa lääketieteellisestä silikonista valmistettu lisäaineeton kuukautiskuppi. Siitä lisää tietoa täältä.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Pilaako PMS-hirviö parisuhteesi?”

 • Nansku sanoo:

  Kyllä se aika kuukaudesta on viime vuosina ollut todella haastavaa. Itse huomaan kiukustuvani pienimmistäkin jutuista, masentaa ja ketuttaa kaikki. Mies varsinkin saa mut aivan raivon partaalle ihan pienistäkin asioista, lapsillekin tiuskin paljon herkemmin kuin normaalisti.

  Muistan lapsuudesta oman äitini olleen todellinen PMS-hirviö. En halua omien lasteni kokevan minua samanlaisena..

  Onneksi meillä on nyt suunnitteilla 9 kuukauden tauko PMS-oireisiin. 😉

  Ja sen jälkeen otan kyllä hormonikierukan, vaikka aiemmin olenkin ollut hormonaalista ehkäisyä vastaan. Haluan säästää perheeni PMS-oireiltani. Ehkäisy hoituu sitten kivasti siinä samalla. 🙂

 • Helpottaa sanoo:

  Olin ennen ihan kamala, mutta karppaus autto. Oli ihan ihmeellistä kun kuukautiset alko ennenkuin huomasinkaan. Ilman rintojen pinkeyttä ja ärripurria. No, en jaksanut karppausta kuin 9 kk mutta raivo ei onneksi palannut.

 • No voi hyvää päivää sanoo:

  Toivottavasti kukaan ei saa tästä kuvaa, että kaikki naiset olisivat jotenkin hormoniensa johtamia. Joillekin naisille ja joillekin miehille oma hormonitoimista epäilemättä tekee tepposia, mutta useimmat meistä ovat ihan täyspäisiä jotakuinkin koko ajan. Mieshormonitkaan eivät tee kaikista piittamattoman väkivaltaisia. Jos on ärhäkkä ennen kuukautisia, se voi olla ihan tervettäkin – saa voimia puuttua epäkohtiin ja pitää puolensa. Väkivaltaisuus ei ole hyväksyttävää, olipa sukupuoli tai hormonaalinen tila mikä tahansa.

 • No huhhuh sanoo:

  Liioittelu ei aina kannata. Nämä tällaiset jutut saattavat hämärtää sen tosiasian, että useimmilla naisilla järki pysyy päässä koko kuukauden. Jos nainen onkin ärhäkämpi jossakin vaiheessa, siitä voi olla myös hyötyä: kissat tulevat nostetuiksi pöydälle. Itse olen ollut aivan täysjärkinen kaikissa kuukautiskierron vaiheissa, raskaana, synnytyksessä ja imetysaikoina.

 • Hanna-Mari sanoo:

  Oon siirtänyt omat menkkani eri aikaan kun teinillä on. Se on aika järkyttävää kun on kaksi naista talossa joilla hermolanka palaa…

 • Elämä on sanoo:

  PMS-oireisiin ei ole kuin yksi todellinen toimiva lääke: raskaus. Kaikkea muuta on minulla kokeiltu, eikä apua ole. Ja kun oireet ilmeisesti pahentuu joka synnytyksen jälkeen, on oravanpyörä valmis. Onneksi pidän lapsista 😉 Onneksi mieheni myös tietää, että siinä vaiheessa, kun tavarat alkaa lennellä ja huudan niin kovaa, että koko kortteli kuulee, riittää pelkkä paikalta poistuminen. Hän on siihenkin tottunut, että joka kuukausi vaadin häntä muuttamaan muualle ja väitän ottavani avioeron…. ja kuukautisten jälkeen sitten hävettää niin saatanasti, enkä ymmärrä miten olen niin voinut käyttäytyä.