Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Rooty.

Hyvää Suomalaisen ruoan päivää! Suomalaisen raaka-aineen sesonki käy nyt kuumimpana ja 4.9. vietetään Suomalaisen ruoan päivää, jolloin kannattaa kiinnittää erityisen paljon huomiota ruoan kotimaisuusasteeseen niin kotona, kaupassa kuin työpaikoillakin. Juhlapäivän kunniaksi palkittu huippukokkimme Ilkka Lääveri yhdisti supervoimansa (herkullisen ruoan valmistus) oman maan perunoita superruoaksi lautaselle tuovan Rootyn kanssa, ja kehitti kolme upeaa perunareseptiä, joita ei ensinäkemältä perunaresepteiksi tunnistaisi!

Reseptien tainomainen salaisuus on tietysti Rootyn pakasteperunapussit: Pannunuudeli ja Perunahippu.

Pannunuudeli on nuudelien ystäville uusi ihana kotimainen vaihtoehto, sillä meillä on täällä maa täynnä perunaa, turha lennättää nuudeleita toiselta puolelta palloa. Ja sitten on Perunahippu, joka toimii riisin tavoin ihan kaikissa suosikkiriisiresepteissä! Paitsi että Rootyn perunahippu valmistuu paljon nopeammin kuin riisi, ja raaka-aine siihenkin löytyy omalta takapihalta! Tai ei nyt ehkä ihan kaikkien takapihoilta, meillä esimerkiksi kasvaa vain nokkosta ja raparperiä, mutta noin niinkuin yleisesti suomalaisella takapihalla.

Kotimaisuusaste on ehkä se tärkein pointti, ja ekologisuus sen mukana, mutta aika lähelle ensimmäistä sijaa yltää myös se että Rooty sopii melkein kaikille! Rooty on gluteeniton, laktoositon, maidoton, vähähiilihydraattinen, vähäkalorinen ja tietysti herkullinen. Tiukasti kolmatta sijaa pitää nopeus, sillä Rootyn pakastepusseista peruna pääsee lautaselle muutamassa minuutissa, mitä varsinkin me ruuhkavuotiset arvostetaan kyllä kovasti.

Mutta miten perunasta saadaan nuudeleita? Tai riisiä? Onko Rootyn tehtaalla satoja ihmisiä raastamassa perunasta nuudeleita ja pyörittelemässä perunamuusista pieniä riisinkaltaisia hippusia? Ei välttämättä, vaan Pannunuudeleiden ja Perunahippujen taustalla on perunan muotoiluun patentoitu innovaatio, ja koska samalla perunasta pestään tärkkelystä pois saadaan kotimaista perunaa vähemmillä hiilihydraateilla. Ja uudessa muodossa, silti pullollaan C-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja, kaliumia, magnesiumia ja kuituja.

Siinäpä Rooty perunankuoressa, ja nyt niihin resepteihin!

Tatti”pasta”

  • 1 pss Rooty Pannunuudeleita
  • 200 g herkkutatteja
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl creme fraichea
  • ½ dl parmesaania raastettuna
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • voita paistamiseen
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Pilko tatit reiluiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle lusikallinen voita sekä tatit. Paista tatteihin kaunis väri.

Hienonna sipulit ja lisää ne tattien joukkoon. Sekoita mukaan kerma ja keitä hetki voimakkaasti. Lisää pannunuudelit ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten vielä creme fraiche, parmesaani, dijon sekä persilja, ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile.

Peruna-pekonimuhennos ja pannupihvit

Pekoni-perunamuhennos

  • 1 pss Rooty Perunahippuja
  • 1 pkt pekonia (150 g)
  • 1 sipuli
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 puntti kirveliä
  • 1 rkl ryytisinappia
  • suolaa, mustapippuria myllystä
  • öljyä

Hienonna pekoni ja kuumenna kattila tai iso paistinpannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja pekonit. Paahda pekoneita hetki. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paahda vielä hetki. Lisää pannulle perunahiput ja anna sulaa. Lisää kuohukerma ja mausteet sekä hienonnettu kirveli. Keitä hetki kasaan ja tarjoile pannupihvien kanssa.

Pannupihvit

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 100 g creme fraiche tai vastaavaa
  • 100 g juustoraastetta
  • persiljaa tai muuta yrttiä
  • jauhettua pippuria
  • 15 g dijonsinappia
  • 7 g suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile neljäksi pihviksi. Paista paistinpannulla voin kanssa molemmin puolin n. 5 minuuttia kunnes pihvit ovat sisältä lähes kypsiä. Tarjoile peruna-pekonimuhennoksen kanssa.

Perunanuudelit ja haukipihvit

Pannunuudelit

  • 1 pss Rooty Pannunuudeleita
  • 2 avomaakurkkua tai 1 tavallinen kurkku
  • 1 chili
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 sitruunaa
  • tilliä
  • suolaa, mustapippuria myllystä
  • oliiviöljyä

Kuori kurkut ja leikkaa niistä kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi. Puolita sitruunat. Kuumenna laakea kattila ja lisää 3 rkl oliiviöljyä, hienonnettu chili ja valkosipulinkynsi. Freesaa hetki ja lisää pannunuudelit. Kuullota nuudeleita 5 minuuttia ja lisää kurkkusiivut. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.

Puolita sitruunat ja paahda niitä kuumalla paistinpannulla. Tarjoile sitruunat ja nuudelit haukipihvien kanssa.

Haukipihvit

  • 500 g jauhettua haukea
  • 1 kananmuna
  • 50 g creme fraichea
  • 4 dl kuohukermaa
  • tilliä tai muuta yrttiä
  • jauhettua pippuria
  • 15 g dijonsinappia
  • 8 g suolaa

Laita isoon kulhoon kaikki muut ainekset paitsi kerma. Sekoita vispilällä tasaiseksi ja lisää kerma nauhana joukkoon. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla voin kanssa, tai uunissa 200 c 8 minuuttia. Tarjoile nuudeleiden kanssa.

Maistuis varmaan sullekin? Mikä Ilkan herkullisista Rooty perunahippu- tai pannunuudeliresepteistä menee teillä ensin testiin? Kerro meille kommenteissa niin olet mukana 100 €:n ruokalahjakortin arvonnassa!

Kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan yksi sadan euron arvoinen lahjakortti päivittäistavarakauppaan. Voittaja saa valita itse haluaako lahjakortin K-ryhmään vai S-ryhmään. Osallistumisaikaa on 16.10. saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 357 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

357 vastausta artikkeliin “Perunan uusi tuleminen – tatteja, ”pastaa” ja paljon muuta!”