Tekeekö raha onnelliseksi? Vai isompi ja uudempi auto kuin naapurilla? 75-vuotinen seurantatutkimus selvitti onnellisen elämän salaisuudet:

Rakkaus

Vaikuttaa ilmeiseltä ja sitä se on, rakkaus on onnellisen elämän salaisuus. Ja toinen onnellisuuden salaisuus on elää elämä niin, että antaa rakkaudelle mahdollisuuden tulla.

Harvard Grant -tutkimuksen tärkein havainto oli se, että ihmissuhteet ovat elämän tärkein asia. Hyvä ura, raha tai hyvä terveys eivät tuo onnea jos rakastavat ihmissuhteet puuttuvat. Raha tai uramenestys merkitsevät ihmisen onnessa myös osansa, mutta ovat vain pieni palanen  suuressa kuvassa.

Kahden ihmisen välinen yhteys on ehdottoman tärkeä onnellisuuden tae ja jos ihmisten välillä on iloa, heillä on yhteys. Tutkimuksen mukaan vahvat ihmissuhteet ovat suurin ennusmerkki hyvästä elämästä.

Hyvän palkan sijasta työntekijän tekee onnellisemmaksi löytää yhteys työhönsä. Ja mitä pidemmälle elämä ehtii, kaikenlaisesta yhteyden löytämisestä tulee entistä tärkeämpää.  Hyvät sosiaaliset suhteet ennustavat pitkää ikää, alhaisia stressitasoja ja yleistä hyvää oloa.

Lähde:

http://www.huffingtonpost.com/2013/08/11/how-this-harvard-psycholo_n_3727229.html?utm_hp_ref=mostpopular

 

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia