Tämä on kaupallinen yhteistyö Viafreen kanssa.

Elämä on ihan tietynlaista, kun kotona on vauva tai pieni lapsi. Yhteisiä piirteitä pikkulapsiperhe-elämässä on aina, olipa lapsen äiti nuori tai vanha, tai olipa äidin oma tausta millainen tahansa. Silti tuntuu kiehtovalta päästä kurkistamaan nuorten äitien elämään. Miten he pärjäävät? Onko hyvin nuori äiti ehkä rennompi kuin vanhempi? Vähän ennakkoluulojakin on: Tarkoittaako rentous sitä, että on äiti on lepsu eikä lapsella ole rajoja? Onkohan niillä lasten isät mukana perheen elämässä, vai lähtevätkö nuoret miehet lätkimään heti kun kuulevat raskaudesta?

Koska itsellä on vähän tirkistelyasenne, mietityttää, että onkohan Viafreen Nuoret äidit -sarja täyttä sosiaalipornoa. Jo ensiminuuteilla osoittautuu, että ei. Vastoin ennakkoluuloja ohjelma on todella symppis. Nuoret äidit vaikuttavat valoisilta ihmisiltä, mutta nopeasti käy selväksi, ketkä ovat sarjan todelliset tähdet – lapset tietysti!

Jokainen perheellinen tietää, millaista komiikkaa ja ehkä vähän epätoivon hiventänkin pienten lasten kanssa eläminen sisältää… Kuten vaikka sen, miltä tuntuu herätä siihen, kun lapsi ilmoittaa että ”äiti mä leikkasin itse hiukset”! Aha kulta sehän on kiva mutisee unenpöpperössä ennen kuin tajuaa mitä on käynyt…kuinka paljon sitä tukkaa oikein on leikattu ja mistä!!! Ja jokainen äiti pystyy samaistumaan siihen tunteeseen, kun lapsi pitää viedä ensimmäisen kerran kampaajalle. Hiuksethan ne vaan on, mutta kummasti sitä liikuttuu kun äidin oma vauva ei olekaan enää ihan vauva ja hiukset leikataan ensimmäisen kerran.

Sarjassa sivutaan myös nuorten äitien kohtaamia ennakkoluuloja – niitä riittää, vaikka eihän ikä tietenkään määritä sitä, millainen vanhempi kukakin on. Ainakin nämä nuoret äidit ja äitien lapset vaikuttavat niin onnellisilta, että katsoja ihan herkistyy! Parasta on, että onni näyttää olevan ihan arjessa läsnä: ei mitään ihmeellistä vaan tavallista yhdessäoloa ja lapsen riemua siitä, kun töistä palaavalle isille keitetään yllätyksenä kahvit.

Mutta on sarjassa tummempiakin sävyjä. Esikoistaan odottava 21-vuotias Sanja kertoo, kuinka hän on ollut huostaanotettu lähes koko elämänsä ja joutunut muuttamaan laitoksesta toiseen. Elämän myrskyissä on tukena oma mummo, ja sarjan alussa Sanja on viimeisillään, joten katsoja pääsee seuraamaan kun uusi vaihe elämässä on juuri alkamassa. Katso traileri tästä:

Ruotsalaisen menestyssarja Unga Mammorin kotimainen versio alkoi tänään torstaina Viafreellä. Sarjassa seurataan neljän nuoren äidin, Iran, Rosa Rebeccan, Sanjan ja Veronikan, elämää, iloja ja suruja ja tietenkin heidän perheitään. Uudet jaksot ilmestyvät joka torstai, täällä https://www.viafree.fi/ohjelmat/kotimaiset/nuoret-aidit-suomi/kausi-1/jakso-1

Tämä on kaupallinen yhteistyö Viafreen kanssa.

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia