Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Vanish.

Käykö teilläkin koko ajan niin, että ne uudet, ihanan värikkäät lasten (ja omatkin!) vaatteet muuttuvat pesussa turhan äkkiä kulahtaneiksi?

Pyykkiä pestessä ärsyttää tosi paljon se, että vähitellen kaikki vaatteet alkavat muuttua saman sävyisiksi kun niitä tarpeeksi kauan pesee. Että harmittaa, kun on ostanut lapsille mieluisia ja omaa silmää ilahduttavia raikkaan värikkäitä vaatteita, ja niistä tulee pestessä valjuja ja kulahtaneen näköisiä.

Tiedätkö esimerkiksi ne kirotut valkoiset paidat, jotka näyttävät raikkailta ja reippailta ehkä kuukauden, muutaman pesun ajan. Sen jälkeen Joku Muu (tai ehkä jopa minä itse) uskaltautuu pesemään niitä vähän muiden vaatteiden kanssa, ehkä sellaisten joissa on valkoinen pohja ja ihan pientä kuviota, ja johan on valkoinen raikkaus tiessään…

Värjäytymien välttelyssä saattaa mennä niin pitkälle, että pyykkikorista ja sen liepeiltä löytyy puolenkymmentä nyssykkää, joissa on valkoiset, mustat, punaiset ja siniset pyykit erikseen. Ihan kuin pyykkirumbassa ei olisi muutenkin showta tarpeeksi! Pahimmillaan yhdessä pussukassa on yksi paita ja yhdet sortsit, jotka odottavat pesuun pääsemistä kuukausitolkulla kun ei millään raatsisi pyörittää lähes tyhjää konetta. Jos taas nyssäköiden sisällön yhdistää, seuraa se että koneesta tulee ajan myötä ulos pelkästään tunkkaisen sävyisiä vaatteita.

Lajittelemalla vaatteet tarkasti joka ikisen sävyn mukaan voi ehkä säästää vaatteita, mutta siitä tulee niin pieniä koneellisia että eko-omatunto alkaa kovasti kolkuttaa. Aikaakin se vie.

Jonkun verran kulahtamista voi välttää sillä, että tutkii pesuohjelaput ja vaatteiden materiaalit. Mutta sekään ei pelasta siltä, että kun värikkäät vaatteet pyörivät rummussa keskenään, alkavat sävyt tummentua tai haalistua ja menettää kirkkauttaan.

Pahimmillaan tästä seuraa se, että uudet, kalliit ja käyttökelpoiset vaatteet joutavat siivousräteiksi tai roskiin. Se on ärsyttävää ja turhaa tuhlausta. Kuten on se lähes tyhjien koneellistenkin pyörittäminen. Joskus ihan stressaakin, kun joutuu heittämään lapsen uuden suosikkipaidan ja oman ihanimman mekon pesuun ja tietää, että ne eivät pitkään tule näyttämään uusilta ja raikkaan värisiltä.

Pitääkö koko perheen alkaa pukeutua pelkästään mustaan tai harmaaseen vai voiko tälle tehdä mitään?!

Ei sentään tarvitse! Vanishilla on onneksi ratkaisu meille, jotka emme jaksa lajitella, meille jotka emme saa kasaan täysiä koneellisia kun kotoa löytyy niin monenkirjavia vaatteita, meille, joita ahdistaa veden, sähkön ja pesuaineen tuhlaus puolikkaiden koneellisten pyörittämiseen, ja meille, jotka haluamme pidentää sitä aikaa, jonka vaatteet säilyvät siisteinä. Vanish Colour Catcher -liinat nimittäin sieppaavat pesussa irtoavat värit ja auttavat ehkäisemään värien tarttumista ja värjäytymistä. No niin!

Vanish Colour Catcher -liinoja käyttäessä voi pestä erivärisiä tekstiilejä yhdessä, jopa tummia ja valkoisia, ohhoh! Liinoja voi käyttää turvallisesti kaikkien tekstiilien kanssa sekä kaikissa pesulämpötiloissa ja -ohjelmissa. Käyttö on helppoa, liina vaan taitellaan auki ja laitetaan pesukoneen rummun takaosaan. Pyykit pestään normaalisti, ja käytön jälkeen liina heitetään roskiin. Yhdessä pakkauksessa on 16 isoa liinaa, ja ne riittävät jopa 32 pesuun. Liinat ovat hajusteettomia, joten ne sopivat myös herkkänenäisille tai allergikoille!

Lue lisää Vanish Colour Catcher -liinoista täällä. Lue pakkauksesta käyttöohjeet ja noudata niitä. Ja vinkki kokemuksen syvällä rintaäänellä: Muista aina myös noudattaa tekstiilien pesumerkintöjä, niin vältyt ikäviltä yllätyksiltä pesukoneen luukkua avatessa!

Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Vanish.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Nuku, syö, pese pyykkiä…toista ääretön kertaa!”

  • Farmuri sanoo:

    Luulin, että pahin tahra olisi mustikkasoppa puserolla, mutta se lähti Vanishilla täysin pois. Paprikatahra saattaa olla pahempi.