Kuivaihoisuus, stressi ja elämän kiire – siinä takuuvarma yhdistelmä ennenaikaisiin ryppyihin. Koska rypyt eivät ihan vielä kuulu suunnitelmiin, Huono Äidin oli mietittävä keino, jolla ryppyjä voi lykätä. Ja koska Huono Äiti ei usko sadan euron naamarasvoihin (sori vaan), apu oli haettava läheltä eli samasta purkista, joka paransi atooppisen ihon:

Olin kuulemma vauvana niin kuivaihoinen, että vatsassani oli suorastaan railoja. Muistan, miten äitini kertoi, että minut rasvattiin joka päivä parafiiniöljyllä. Se saattoi olla joku muukin öljy, enää ei ole äitiä maan päällä, jotta asian voisi varmasti varmistaa. Kun sain lapsia, sain oppia mitä perinnöllisyys tarkoittaa tälläkin tavalla:

Esikoiseni ei ole kärsinyt mistään iho-ongelmista vielä koskaan, sen sijaan kuopus pääsi äitinsä jalanjäljille heti vauvana. Atooppinen iho tarkoitti sitä, että ainoat vaatteet, joita hän pystyi käyttämään raapimatta itseään hengiltä, olivat puhtaita luonnonkuituja, kaikki muut kuidut saivat hänet kirkuvan punalaikkuiseksi, pieneksi kärsiväksi olennoksi. Tilanne oli tukala, kunnes avauduin vauvan tilanteesta ystävälleni Sinikka Pakemanille, joka on ravintoterapeutti.

Sinikan konsti oli selvä, ala rasvata lasta Omega 7 -tyrni-oliiviöljyllä. Sain myös oheisvinkin, hanki lapselle ihan tummat pitkät yövaatteet tai käytä vaatteita,  joilla ei ole mitään väliä, sillä tyrniöljy tekee sekä lapsesta että vaatteista oransseja.

Tein työtä käskettyä, lähdin tyrniöljyhyllylle, hylkäsin lääkerasvat ja tein lapsesta joka ilta oranssin pikku porkkanan. Tulokset alkoivat näkyä jo parissa viikossa ja kuukauden kuluttua lapsen iho oli tervehtynyt. Samalla siirryimme täysin laktoosittomaan maitoon varmuuden varalta. ( Tämä kokeilu ja sitä seuranneet muut onnistuneet kokeilut Valioravinnon tuotteilla on  muuten sen taustalla, miksi myöhemmin kysyin Valioravintoa Huonon Äidin yhteistyökumppaniksi – olin itse nähnyt, mitä tuotteet saavat aikaan.)

Siitä lähtien olen hoitanut lapsen ihoa tyrniöljyllä –  nyt sekä sisäisesti että ulkoisesti. Jos hän alkaa kuivua, teen hänelle ulkoisia tyrniöljykuureja. Muuten syötän sekä itselleni että lapsille tyrniöljyä kapselimuodossa. En mitenkään orjallisesti, mutta aina kun muistan niitä napsia. Myös oma ihoni on omasta mielestäsi aika ok vaikka on lähtökohtaisesti aina ollut kuiva kuin korppu.

FullSizeRender-19

Rypyt saavat siis vielä odottaa – sen varmistamiseksi poistan pääasiassa meikit tyrniöljyllä ( kuten keltainen nainen tuossa ylhäällä todistaa 😉 ). Tyrniöljy jättää kasvoille ”naamiomaisen” tunteen yöksi ja aamulla iho on superpehmeä. Jos minulla olisi mustia tyynyliinoja, jättäisin tyrniöljynaamion yöksi – tyrnihän siis värjää, koska on aitoa tyrniä. Ja se tyrni on yksi luonnon ihmeistä, josta me suomalaiset saamme ilon nauttia.

Jos haluat kokeilla luonnon ryppyjä estävää voimaa, Valioravinto on luvannut lähettää 10 tuotepakettia arvottavaksi kaikkien teidän kesken, jotka jätätte kommentin tuohon alas (VASTAA-kenttä). Onnea arvontaan ja rypytöntä elämää!!

Valioravinto on Huonon Äidin yhteistyökumppani. Yhteistyö alkoi Huonon Äidin aloitteesta, omien kokeilujen perusteella.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 357 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

357 vastausta artikkeliin “Rypyt pysykää loitolla!”