Huono Äiti sai avautumisen:

”Miten perheelliset nykyään jakavat lapsista aiheutuneet kulut? Täällä mies on aika perusmies, eli ei viihdy juurikaan ostoksilla. Ei tilaile netistä mitään koskaan. Joskus marketista saattaa ottaa lapsille paidan tai sukat, jos erikseen pyydän.

Tilanne on siis nyt se että olen hyvin pitkälti ostanut lapsille kaiken materian itse. Olen pyytänyt sitten jälkikäteen mieheltä rahaa takaisin (mies on erittäin hyväpalkkainen, itse saan pienintä hoitorahaa mitä kelalta saa).

Joka tapauksessa. Rahan pyytämisestä on nyt tullut molemmille erittäin epämiellyttävää. En haluaisi koko ajan olla ruinaamassa toisen lompakolla ja mies on selvästi alkanut olla aika vastahakoinen maksamaan ja vaatii tarkat perustelut, mitä olen ostanut ja onko ollut tarpeellista.

Miten saisin perusteltua miehelle että lapset tarvitsevat uutta vaatetta, ulkoiluun sopivat asusteet ja muut ainakin sen kerran jos pari vuodessakin? Nytkin kierrätetään jo tosi paljon sisaruksilta pienemmille ja ostetaan paljon käytettyä hyväkuntoista. Tilanteen epäreiluus ajaa suhteen kuitenkin pian epätasapainoon tällä menolla.”

Nimimerkki Yks Äiti vaan

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 28 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

28 vastausta artikkeliin “Miten saan perusteltua miehelle, että lapset tarvitsevat vaatteita?”

  • Sopuli sanoo:

    Meillä on yhteinen talous-, ruoka – ja lastentarviketili. Kummallakin myös omat tilit.
    Avointa keskustelua, budjetointia, ja asettumista toisen asemaan, kumminkin päin.
    Näillä on sovussa menty vuosia ja ei ole tarvetta riidellä.

    Onko mahdollista, että rahat alkavat miehellä loppu? Jos hän maksaa kaikki arjen laskut, ruoan ja muut. Ylimääräiset yllättävät menot silloin voi alkaa harmittamaan.

    Oma neuvoni: jutelkaa, bubjetoikaa ja ostakaa tarpeeseen (halu ja tarve on hyvä erottaa)

  • Eläköön Perhe ja parisuhde ja vanhemmuus sanoo:

    Kuulostaa taloudelliselta väkivallalta, töissäkin kun käy. Muutenkin aikuinen ihminen ja vanhempi omille lapsilleen, joten voisi kaiketi sitä vastuuta jo ottaa? Aikuinen ihminen hoitaa vastuullisesti asiat.

    Kyllä miehet osaa rahat laskea, joskin myös naiset. Tässä maassahan ei nykyään ole mikään itsestäänselvyys, että töitä on ja jos on, millaisella sopimuksella.

  • Nimetön sanoo:

    Yhteinen taloustili ehdottomasti!

  • Minna sanoo:

    Meillä mies on työtön ja minä keskipalkkainen. Maksan kaikki vastikkeet, lainanlyhennykset, sähköt ym ja ostan koko perheelle vaatteet kirppiskaupasta. Pärjätään, kun ollaan tarkkoja. Mutta joka kerta kun mies lähtee kaupoille, hän tuo mukanaan kallliita ja tarpeettomia asioita, ja sitten on auton ja veneen maksut ulosotossa. Niitä en enää suostu maksamaan, koska minun mielestä voidaan luopua niistä, vaan ei miehen mielestä. Mies olisi mielellään koti-isä statuksella, mutta minä en halua. Olisipa suhde, missä molemmat kantaisivat oman osansa!

  • nibes sanoo:

    Tässä oli muutama ristiriita. Pari kertaa vuodessa ulkovaatetta yms, mutta kuitenkin epämiellyttävää olla jatkuvasti miehen lompakolla. Itselläni kaksi lasta eikä minun tosiaankaan tarvitse ostaa uusia vaatteita usein. Kenkiä kuluu enemmän kuin vaatteita, mutta ei niitäkään tarvitse uusia kuin kesällä ja talvella, enkä tosiaan osta kalliita koska tiedän että ne kuluu puhki kuitenkin.
    Otatko huomioon sitä, että mies luultavasti maksaa asumisen ja muun elämisen sillä palkallaan kerta olet pienellä hoitorahalla itse?
    Minusta tämä kuulostaa enemmänkin siltä että sinä olet ostamassa jatkuvasti jotakin uutta tarpeetonta vaatetta ja siksi mies kyselee onko tarpeellista.

  • Mari sanoo:

    Eli taas tämmönen jolla ei ole mitään tietoa kotonaan pyörivien pienien ihmisten elämästä. Ei tiedä minkä kokoisia vaatteita käyttävät, ei tiedä niiden ikiä tai syntymäpäiviä, ei opettajien nimiä tai parhaita kavereita. Muistaakohan lapsien nimiäkään. Kun ei tartte kun vaimo hoitaa. Ja kun ei mies itekään tarvii kun yhdet uudet housut kerran kolmeen vuoteen niin miten lapsi voisi tarvita enempää?

    Joku vielä ihmettelee miksi syntyvyys on laskussa, minä ihmettelen miten me naiset edelleen hankitaan yhtään lasta kun miehet on tämmösiä.

  • Kirkonrotta sanoo:

    Itse erosin, opiskelin uuden ammatin ja palasin takaisin työelämään. Nyt minullakin on tilillä rahaa eikä mies ole maksanut minulle yhtään mitään. Miehelle jäi toistaiseksi lisäksi koko meidän yhteinen omaisuus, mutta SILTI en ole läheskään niin köyhä kun olin miehen kanssa. Onko mies kontrolliva muutenkin?

  • Tili tuli, tili meni sanoo:

    Meillä miehellä x2 parempi palkka kuin mulla. Rahat meillä on yhteisiä, vaikka onkin omat tilit. Miehen palkasta lähtee tällä hetkellä talolaina, kaukolämpö, vesi, toinen autoista ja vakuutusmaksut. Mun tililtä lasten harrastusmaksut, lääkkeet, lapsille tarvittavat vaatteet ja toinen autoista sekä suurin osa perheen ruoasta. Meillä ei tapella rahasta, mutta raha-asiat ahdistaa kumpaakin, kun elämä on niin paljon kallistunut, ettei enää meinaa saada ylläpidettyä entistä elintasoa.
    Tuo aloittajan kuvaama tilanne ei kuulosta tasapuoliselta suhteelta. En itse ainakaan jaksaisi tuommoista. Ruuhkavuodet on muutenkin ihan tarpeeksi raskaita varsinkin tässä maailman tämän hetkisessä menossa.