Nyt olen törmännyt tähän riittävästi: miehillä on  lasten kanssa vain kivaa. Ja meillä naisilla vähemmän kivaa suorittamista. Täh???!!!

– Miten menee lasten kanssa, kysyn viattoman kysymyksen kahden lapsen isältä.

– Ihan mahtavasti! Lasten kanssa on niin kiva vaan tehdä pihahommia ja pelata pöytäkiekkoa kun ne vaan on niin ihania lapsia, tulee vastaus.

Siis tuo henki on miesten vastauksissa aina sama, tekemiset vain vaihtuvat. Mutta kivaa siis on, koko ajan on kivaa. Kiukuttelevat ne lapset isiensäkin kanssa, mutta sekin on vissiin kivaa. Siis isillä menee lasten kanssa vaan kivemmin vai?

Isä on rennompi ja jaksaa leikkiä. Isä katsoo oikeasti sitä Legoa eikä vain sinne suuntaan. Isä kuuntelee. Isä nauraa. Isän kanssa on kiva pyöräillä. Isä leikkii myös nukkekodilla. Isällä vaan on lasten kanssa niin kivaa.

Mihin se äitien kiva katoaa? Onko äiti tehnyt itsestään huoltojoukkueen kantavan pilarin, jonka pitää huoltaa niin penteleesti, ettei kivasta tule enää mitään. Ällöttää tämä itseänikin, naisena, äitinä. Haluan olla se kiva, enkä se kuiva. En se portinvartija, joka aina riistää ja keskeyttää kaiken kivan.

Jonkun tutkimuksen mukaan isien pitäisi vain leikkiä lasten kanssa eikä sotkeentua lainkaan huoltotoimiin. Näin kuulemma parisuhde säilyy ihanana.

http://www.telegraph.co.uk/health/8286630/Men-should-concentrate-on-playing-with-their-children-and-leave-the-care-to-women.html

Entäs sitten se lasten ja äidin suhde? Kumpaa on kivempi aikuisena muistella, sitä isää, joka vei reppuselässä uusiin haasteisiin vai äitiä, joka kuurasi keittiön lattialta sinne jämähtäneitä ruokatahroja.

Siskot, olkaamme tässä kohtaa hivenen kivoja miehiä!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Miksi miehillä on lasten kanssa kivempaa?”

 • Tee Koo sanoo:

  Terve vain, kaikki.

  Valitettavasti joudun toteamaan, että koko kysymyksenasettelun mahdollisuus johtuu yksinkertaisesta seikasta: Äidit, naiset ovat paljon kovempia niuhottamaan kaikenlaisesta jonninjoutavasta ja motkottamaan motkottamisen vuoksi, niin lapsilleen kuin puolisolleen. ”Tee tuo, älä tätä, ei noin, lopeta, varo”…

  Toisenlaisiakin asetelmia toki on, mutta tämä pitkäaikaisen havainnoinnin tuloksena se tyypillisempi. Johtunee oleellisimmin ihmisnaaraiden suuremmasta ahdistumisalttiudesta ja rentoutumisen vaikeudesta. Jos haluatte muutosta, relatkaa ja veisatkaa paljon enemmän viis turhanaikaisesta pätemisestä ja kaikkeen puuttumisesta. Lukekaa vaikka kirja ”Joutilaat vanhemmat” jos haluatte päästä alkuun.

  Rattoisaa viikkoa!

  • Maija sanoo:

   Meillä mies osallistuu arjen pyörittämiseen aivan samalla panoksella kuin itsekin teen. Silti hän on lasten kanssa rennompi kuin minä. Itsessäni tunnistan kontrollifriikin, haluan että asiat tehdään tavallani ja sitten nalkutan. Onneksi iän myötä tämä on vähentynyt, mutta jonkinlainen kireys helposti leimaa sitä omaa olemista. Varsinkin jos olen väsynyt tai stressaantunut työelämästä tms. Onko naisen vaikeampi jättää sitä muuta elämää kotiin tullessaan, vaikuttaako kaikki liikaa kaikkeen? Onko putkiaivo ja tippaleipä sittenkään pelkkää legendaa?

 • Laura sanoo:

  Miehille usein se aika lasten kanssa on oikeasti sitä että työasiat yms. unohtuu ja on helpompi heittäytyä leikkimään.

  Kotona olevalla äidillä kun se työ on juuri sitä kotona olemista ja kaikkien lankojen pitelemistä ja jatkuvaa huolehtimista niin ei ole mitään siirtymää siihen leikkivään rentoutumiseen – työn ohessa.

  Meillä on nyt roolit niin päin että minä käyn töissä ja mies on koti-isänä. Ja nyt minulla on kivaa lasten kanssa 🙂

  • Mikko yksinhuoltaja yksinäinen sanoo:

   Älkää olko äidit niin negatiivisia asian kanssa! Itse olen aina nalkuttamassa että ”nosta toi…” ”ei saa sotkea…” ”älä riko” (tää on se mitä tulee 1600 kertaa vuorokaudessa sanottua jos on poikkeuksellisen rauhallinen päivä!) hermot menee hetkessä ja lapset hoidosta noudettaessa ei haluais tulla kotiin ja huutavat … ole siinä sitten mallikelpoinen… eli jos teistä arvon Äidit tuntuu että isillä on hauskempaa ni se johtuu nimenomaan siitä että te teette kotityöt ja lapsille ja isille jää se laatuaika… vaatikaa laatuaikaa myös itsellenne! Pistäkää äidit äijänne siivoomaan, tiskaamaan sekä pyyhkimään kakat ja vaihtamaan vaipat – niin johan on kumma jos te ette voisi sinä aikana nauttia laatuajasta lasten kanssa.
   isät jotka tekevät äitien työt eivät ole sen hauskempia lasten mielestä kuin äiditkään!
   ja jos ootte yksinhuoltajia ni muista että kukaan ei kuolinvuoteellaan ole koskaan sanonut että ”No olipa hyvä että meillä oli niin siistiä!” — että pistäkää se siisteys ja siivoaminen parempaan perspektiiviin ja menkää ulos kävelylle 🙂

 • Katja - Tässä ja Nyt sanoo:

  Sinä osaat tuoda sanoiksi nämäkin tutut mietteet 🙂