Huono Äiti sai pitkän avautumisen deittailumaailman raadollisuudesta:

Viimeisten reilun viiden vuoden aikana on tasa-arvo ottanut monta askelta taaksepäin. Esineellistäminen ja ulkonäkökeskeisyys on noussut
entistä merkittävämmäksi. Toki paineet osuvat molempiin sukupuoliin, mutta naisten kohdalla tuntuu perinteiset asetelmat jylläävän voimakkaammin. Tämä näkyy sekä naisten, että miesten käytöksessä.

Miesten lehdet pitää sitkeästi yllä ajatusta, jossa naisen arvo pohjautuu vastaavaan egobuustiin kuin minkä hieno kallis auto tuo omistajalleen. Siksi naisen tärkein ominaisuus on selkeästi nuorempi ikä pönkittämään miehen kuvitteellista nuorekkuutta ja kyvykkyyttä joka saralla. Tähän oikea kaava on miehen ikä jaettuna kahdella ja lisätty 7 vuotta. Eli 60 vuotiaalle miehelle oikean ikäinen nainen on
37 vuotias. Lisäksi naisellinen kaunis ulkonäkö kuuluu pakettiin.

Naisten lehdet puolestaan hehkuttaa kuinka vanhempanakin voi löytää netistä kumppanin ja esittelee auvoisesti pareja, joissa nainen on
vähintään 10 vuotta nuorempi. Mikä olisikaan ihanampaa 60vuotiaalle naiselle, kuin löytää 70 vuotias kumppani. Tuskin malttaa odottaa, koska saa taas hoitaa miestään kuin lapsiaan pienenä. Vahvasti epäilen, että samainen nainen olisi ikäerolla toisinpäin kelvannut tässä elämää suuremmassa rakkaustarinassa, jossa ikä on vaan numero, ko. miehelle.

Tilanteen raadollisuus tulee esille deittiäpeissä, joissa oletusarvo monelle on, että ehdokkaita on liukuhihnalla ja aina kulman takaa tulee ”parempi” ehdokas. Koskaan aikaisemmin ei yhteiskunnassa ole ollut yhtä paljon sinkkuja, kuin nyt. Näistä moni on tahtomattaan sinkku, moni ihan tarkoituksella ja moni vallitsevan tarjonnan takia, jossa ajatus vastavuoroisuudesta on kokonaan jäänyt. Miesten
ikähaarukka, toive nuorempien naiskumppanien suuntaan kasvaa sitä suuremmaksi, mitä vanhempi mies. Siitä huolimatta, että biologiset faktat ovat naisten puolella sekä fyysisen, että henkisen vireyden säilymisen suhteen. Me naiset vanhenemme hitaammin. Tämä on helppo todeta jos käy +50v tapahtumissa, naiset järjestelmällisesti ”paremmassa kunnossa”. Deittiäpeistä esim. Eliittikumppanit kunnioittaa miesten ikäkriteereitä eri ehdokastyyppejä esitellessään, jopa menee alle miehen esittämän ikäkriteerin naisehdokkaita tarjoessaan. Vastaavasti naisten osalta toimii päinvastoin ja saa ikäkriteereistään huolimatta reippaasti, jopa +10vuotta vanhempia miesehdokkaita tarjolle ja ei todellakaan nuorempia ehdokkaita esitellä.

Sinkkuryhmissä keskustelu käy erittäin esineellistävästi naisten ominaisuuksista. Ainahan some.ssa löytyy mölyapinoita ja näillä palstoilla ne valitettavan usein ovat pääsääntöisesti miehiä. Mitä sporttisempi sinkkuryhmä, sen raadollisempaa ruodintaa ulkonäöstä. Äkkiä kuvittelisi tämän yhteisen tekijän, vaikka sporttisuus, olevan se mistä haluaa keskustella ja minkä pohjalta tutustua.

Surullista on huomata niin monen naisen omaksuvan kohteen rooli. Tämä näkyy miten naiset esittelevät itseään sinkkuryhmissä ja deittiäpeissä, nimenomaan ulkoisen arvostelun kohteena. Esittelykuvaksi käy salilta peilikuva omasta takapuolesta. Siinä kaikki oleellinen mitä haluan itsestäni kertoa. En tiedä kumpi on surullisempaa, tuo pyllykuvaesittely, vai ne peukuttajat ja kuvan hehkuttajat, joille tämä on riittävä esittely ihastua.

Suurta myötähäpeää herätti myös +50vuotiaan naisen esittelyvideot, joissa on kaikin tavoin tyrkyllä osoittaakseen nuorekkuutensa. Yhdeltäkään mieheltä en ole nähnyt näin itseään esineellistäviä esittelyjä. Itsensä esineellistäminen ja kohteena esittäminen kieltämättä toimii hyvin lukuisille miehille ja saa miesten huomiota. Surullista on se, että 2024 niin monelle naiselle tämä riittää ja on ok. Samoin on surullista, että niin moni mies edelleen pitää naista vaan kohteena omille eri tarpeilleen tai egobuustin välineenä.

Virtuaalinen tutustuminen on lisännyt epärealistisia odotuksia puolin ja toisin. Yleinen ja kasvava asetelma on, että miehen on saatava fyysisesti viehättävämpää seuraa kuin mitä itse pystyvät tarjoamaan, aivan kuin naisilla ei tällä saralla olisi mitään tarpeita. Naisten
puolelta todettavissa epärealistisia odotuksia taloudellisen ja sosiaalisen aseman suhteen. Moni nainen, näitä taloudellisia ja sosiaalista asemaa omaamaatta edellyttää niitä miehiltä. Kompensaationa usein oma selkeästi nuorempi ikä. Kauppaa voi käydä suuntaan ja toiseen.
Mitä sitten kukin pitää viehättävänä onkin eri asia.

Kyllä nuorempi kiinteä mies ja nainen on fyysisesti viehättävämpi. Toisilla saattaa libido olla jo niin heikko +50vuotiaana, ettei kykene fyysiseen kanssakäymiseen ikäisensä kanssa. Ikäisensä kumppani ei vaan sytytä. Tosin tässäkin huomannut usein miehillä olevan hyvin epärealistinen käsitys omasta fyysisestä habituksestaan. Oletusarvo ilmeisesti on 1) itse fyysisesti vähintään 10 vuotta nuorempi kuin ikäisensä, 2) naiset ovat fyysisesti huonompia tai 3) aivan sama mitä naiselle tarjoan. Mikään kolmesta vaihtoehdosta ei imartele.
Naisena miesten käyttäytymistä deittimarkkinoilla seuratessa mietityttää jakaako valtaosa miehistä vastentahtoisesti sänkynsä ikäisensä kumppaninsa kanssa parisuhteessa, kun sinkkuna käytös on sitä?

Tämä ihmisten speksaaminen ja epärealistiset kriteerit virtuaalideittimaailmassa on kovin raadollista ja este lukuisille hyville kohtaamisille, jotka voisivat johtaa loistavaan parisuhteeseen sitä toivoville. Vanhanaikaista kuvaa sukupuolirooleista pitää yllä molemmat sukupuolet joko pönkittämällä tai alistumalla. Varmasti moni on myös ihan onnellinen perinteisissä roolimalleissa ja valinnut ”kylkiluun” roolin tietoisesti. Moni nainen ei välttämättä huomaa toimivansa kohteen omaisesti ja tajua kyseenalaistaa ”millä spekseillä” on valinnan kohteena deittiäpissä. Mitä vanhempi nainen, sen vähemmän on merkitystä miltä näyttää tai missä kunnossa on. Tässä asetelmassa naisen rooli deittiäpissä on omaishoitajan paikka vanhenevalle miehelle, koska naisena ei ole mitään tarpeita, vaan loputon hoivavietti. Iloksemme vielä on live-tapahtumia ja mahdollisuus oikeisiin kohtaamisiin, joissa voi tavata speksien rajoittamatta.

Nimimerkki: Minun tarpeilla on väliä

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 12 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

12 vastausta artikkeliin “Miksi 6-kymppisen miehen pitäisi saada 25 vuotta nuorempi nainen, kuka elää harhoissa?”

 • Oikein sanoo:

  Loistava kirjoitus! Kommentoijat ovat joko miehiä tai nuoria naisia, jos eivät tunnista ilmiötä!

 • Nimetön sanoo:

  Luin kirjoituksen ja kommentit. Hämmästyin siitä kuinka eri tavalla kukin lukee saman kirjoituksen etenkin, kun kirjoitus oli pääsääntöisesti passiivissa ja neutraalisti sekä naisille että meihille osoittaen. Minä luin tämän kommenttina tasa-arvon puolesta herättämään ajatuksia sekä miehissä että naisissa miten haluaa tulla arvostetuksi ja mitä itse arvottaa.

 • Mitä väliä sanoo:

  Herranjestas liian boring edes lukea. Jos harmittaa niin hae vaikka itse nuorempi mies ja esineellistä tai rakasta häntä. Onko sulta pois jos ihmiset elää omalla tavalla ja myös miehet saattavat ihastua nuorempaan kuten me naisetkin.

 • Nimetön sanoo:

  Jutun ydin taitaa piillä noissa deittiäpeissä. Sinne hakeutuu tietynlaiset ihmiset. Kannattaa etsiä kumppania vaikka harrastusten parista.

 • Orkidea sanoo:

  Olen 45 v ja nainen ja minulla on 33 v mies kiikarissa, joka on myös kiinnostunut minusta.
  Itse koen tämän henkilön kanssa henkistä yhteyttä, johon ei ikä vaikuta mitenkään.
  Voihan sitä kaikkea haluta, mutta aina ei saa.

 • 48 ja parisuhteessa oman ikäisen kanssa sanoo:

  Tämähän on ihan perinteistä venäläistä parisuhteen kaupankäyntikulttuuria. Slaavilaisessa kulttuurissa nuori keho on kaupankäynnin väline joka on hyvä käyttää viisaasti. Myöhemmällä iällä keholla ei ole enää markkina-arvoa, joten raha on taottava silloin kun rauta on kuuma. Äidit auttavat tyttäriään virittämään kehonsa myyntiarvon äärimmilleen.

  Toivoisin että suomalainen kulttuuri jossa haetaan puolisoa kumppaniksi palaisi takaisin Suomeen. Ihan kaikkea ei tarvitse Venäjältä tänne imuroida.

 • Nimetön sanoo:

  Ennen olin itsekkin hanakasti vanhempien miesten (tosin 18 vuotiaan mittapuulla +15vuottakin oli minusta isoikä ero) perään, mutta nyt 30 vuotiaana se kumpusi siitä että toisen vakiintunut elämä, taloudellinen tilanne, kokemus ja naisen huomioiminen olivat isoja tekijöitä. Ei kaikki tosin olleet edes naista huomioivia. Päinvastoin. Huomasi jo silloin että osalla oli impotenssi jota ei tupakointi ainakaan helpottanut. Onneksi suurin osa deiteistä oli omaa ikäluokkaa. Ikäero on tapauskohtaista, mutta nykyään olen onnellisesti naimisissa oman ikäisen miehen kanssa.

 • Joskus onnistuu sanoo:

  Tapasin nykyisen deittiäpissä kohta 3v sitten. Ikäeroa meillä vajaa 5 vuotta ja molemmat löysivät sen mitä hakivat alle kahdessa viikossa. Tiedän, kävi saatanallinen tuuri, mutta mun kokemus näistä oli pelkästään positiivinen ja yhdessä meillä on edelleen hyvä olla. Enemmän itse peräänkuulutan ihmisten taitoja keskusteluun, omien ajatusten haastamiseen ja avoimuuteen sekä rohkeutta olla oma itsensä

 • mummuvaan sanoo:

  Lisääntymiskykyiset kiinnostavat.

 • Been there done that sanoo:

  Silloin kun hetken aikaa kokeilin erilaisia deittipalveluita, koin hyvin surulliseksi sen että 20-25v ’pojat’ laittoivat viestejä vaikka itsellä silloin ikää 50 +( ja omat lapset saman ikäisiä…muttei se olis kuulemma haitannut)
  Vaikka etsin seuraa tositarkoituksella ja ikähaarukka oli 45-55v viestejä tuli näiltä pikkupojilta sekä päälle 70 teräsvaareilta.
  Eihän se ikä ole kuin numero mutta suunnilleen saman ikäisillä on ehkä samanlaisia elämänkokemuksia, nuoruus vietettysamoihin aikoihin ym
  Löysin sitten myöhemmin puolison vahingossa muualta…hän on 8v vanhempi.

 • Nimetön sanoo:

  Täytin juuri 50v. Seksielämäni on tällä hetkellä samalla tasolla 37v miehen kanssa. Aika ihanat 4kk takana juuri.
  Mielelläni ottaisin oman ikäisen miehen mutta ei vain kemiat ole natsanneet.

 • Nimetön sanoo:

  Minä olen vasta kohta 40-vuotias, mutta aina on nuoremmat miehet kiinnostuneet. Edelleen 10 vuotta nuoremmat miehet osoittaa kiinnostusta. Ainakaan siis minun iässäni ja minun ulkonäölläni ei ole ongelmaa saada haluttua seuraa.