Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Hyvää Suomesta.

Kaupoista löydät hyvän valikoiman Hyvää Suomesta-merkillä varustettua kalaa. Tähän reseptiin valitsimme kirjolohta, mutta myös siika ja kuha käy hyvin. Jos haluat nostaa reseptin kotimaisuusastetta korvaa oliivit ja kaprikset kotimaisilla yrteillä. Näin saat yrttikuorrutetun kalan.

Kotimaisilla raaka-aineilla voit päästä edulliseen ruoan kokonaishintaan, kun valitset järkevästi. Näissä resepteissä noudatetaan Hyvää Suomesta-merkin periaatetta: kun tuotteessa on useampi raaka-aine, vähintään 75% pitää olla kotimaista. Tunnistat kotimaisen raaka-aineen reseptissä merkistä.

Yrttikuorrutettu kirjolohi ja peruna-pinaattimuhennos

 • 900 g kotimaista kirjolohta
 • 1 kg pakaste perunakuutioita tai suikaleita
 • 200 g pakaste sipulikuutioita
 • 5 dl kuohukermaa
 • 150 g pakaste pinaattia
 • 1 ruukku lehtipersiljaa, timjamia tai salviaa
 • 1 pieni valkosipuli
 • 1 dl tummia oliiveita
 • 1 rkl kaprista
 • rypsiöljyä
 • dijonsinappia
 • suolaa

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kuumenna iso laakea paistinpannu keskilämmöllä ja lisää ruokalusikallinen rypsiöljyä. Lisää pannulle sipulikuutiot ja kuullota 3 minuuttia. Lisää pannulle perunat ja jatka kuullottamista vielä 3 minuuttia. Lisää kuohukerma pannulle ja keitä n. 5-10 minuuttia kunnes kerma on kiehunut kasaan noin puolella. Laita oliivit, kaprikset, kuorittu valkosipuli ja yrtit tehosekoittimeen ja lisää ½ dl rypsiöljyä. Aja tahnaksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella. Poista kirjolohi fileistä nahka ja kylkirasva. Voit jättää nahan halutessa fileisiin. laita kalat silloin uuni vuokaan nahkapuoli alaspäin.  Mausta fileitä kevyesti suolalla ja laita fileet uunivuokaan leivinpaperin päälle tai öljyttyyn nahkapuoli ylöspäin. Levitä oliivitahna tasaisesti kirjolohifileiden päälle. laita vuoka uuniin 8 minuutiksi. Lisää pinaatti perunoiden joukkoon ja mausta teelusikalla suolaa ja 2 teelusikalla dijonsinappia. Siirrä peruna syrjään liedeltä ja tarjoile kirjolohen kanssa.

Kotimainen ruoka on meille suomalaisille tärkeä asia. Suomessa tuotettu, tehty ja pakattu ruoka on turvallista ja herkullista. Ruokaa, josta saa olla ylpeä. Suomalainen ruokavalinta kannattaa ja on vastuullinen teko, katsottiinpa sitä ruuan laadun, työllisyyden, eettisyyden tai ruokakulttuurin näkökulmasta.

Suomalainen ruoka on hyvää. Se on puhdasta, laadukasta, turvallista ja vastuullista. Näiden lisäksi kotimaiseen ruokatuotantoon liittyy myös muita positiivisia asioita, kuten työllistävä vaikutus ja vahva osaaminen.

Mistä sitten tietää, että ruoka on kotimaista? Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkkiHyvää Suomesta -merkki takaa pakatuille elintarvikkeille suomalaisen raaka-aineen ja työn, ja sen avulla kotimaisista raaka-aineista Suomessa valmistetut ja pakatut tuotteet löytyvät helposti kauppojen valikoimista.

Hyvää Suomesta -merkistä tiedät, että:

 • liha, kala, muna ja maito sellaisenaan ja osana muita elintarvikkeita ovat aina 100 % suomalaisia
 • jos pakkauksessa on vain yhdenlaista raaka-aineetta, se on 100 % suomalaista
 • useamman raaka-aineen tuotteessa raaka-aineesta 75 – 100 % on suomalaista
 • lopputuotteen valmistus ja pakkaaminen tehdään Suomessa, suomalaisella työllä

Kotimaisuus ruoassa on aina ollut Huonon Äidin palkitun huippukokin Ilkka Lääverille tärkeää ja nämä maistuvat reseptit onkin tehty Hyvää Suomesta -merkin periaatteiden mukaisesti eli maito, liha, kala ja muna ovat täysin kotimaisia, ja raaka-aineiden kotimaisuusaste kokonaisuudessaan on vähintään 75 %. Raaka-aineissa on valittu Hyvää Suomesta -merkillä varustettuja vaihtoehtoja aina kun se on ollut mahdollista, koska Hyvää Suomesta -merkki takaa elintarvikkeelle paitsi kotimaisen raaka-aineen, myös kotimaisen työn, joten kotimainen raaka-aine tuo myös toimeentuloa ja hyvinvointia suomalaisille.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia