Tämä viesti on anonyymi avautuminen:

Hei kaikki päiväkotilasten vanhemmat !

Tämä korona-aika on hirveää meille kaikille ja uskokaa pois, päiväkodin henkilökuntakin kokee tämän ajan raskaaksi. Me toivomme yhteistyötä ja ymmärrystä myös teiltä, me kun emme voi jää kotiin etätöitä tekemään. Tässä muutama asia ajateltavaksi niin tämä koronavuoden loppu menee mukavasti ;

– Päiväkotiin ei saa tulla sairaana tai oireisena. Ei henkilökunta eikä lapset. Me emme ole sääntöjä laatineet. Me emme kiellä sinua tuomasta lastasi hoitoon, koska hän on vilkas lapsi vaan koska kerroit hänellä olleen yöllä kuumetta.
-Me emme saa tulla töihin oireisina. Joten välillä ryhmissä on sijaisia. Välillä useammin. Välillä kaikki ryhmän aikuiset on kotona odottamassa koronatestin tuloksia ja ryhmä täynnä sijaisia. Sijaisillekin voi kertoa huoliansa, he välittävät tiedon eteenpäin. Me me valitettavasti voi ilmoittaa teille jos lapsenne lempihoitaja on sairaana, jotta voisitte viedä sitten lapsen kummin luokse päiväkodin sijasta.
– Päiväkodeissa on ihan yhtälailla flunssia liikkeellä kuin oli viimekin vuonna. Syy miksi lapsenne on joka toinen viikko vilustunut, voi johtua siitä, että ette lukuisista pyynnöistä huolimatta ole toimittaneet lapselle säänmukaisia varusteita ja hän palelee ulkona liian ohuissa varusteissaan. Hän ei saa flunssaa päiväkodin varavaatteista, jotka jouduimme pukemaan hänelle, koska hänellä ei edelleenkään ole omia varavaatteita lokerossa ja hän kastui ulkona kun sadevaatteita ei löytynyt.
-Me emme keksi oireita lapsellenne, kun soitamme teille lapsen sairastuneen ja pyydämme hakemaan välittömästi. Jos lapsi on kipeä, hänet pitää hakea, koska lapsen on hyvä päästä kotiin lepäämään.
-Ei, emme voi laittaa kipeää lastanne yksin johonkin huoneeseen nukkumaan koko iltapäiväksi ,vaikka hän kotonakin nukkuu omassa huoneessaan.
-Me pesemme käsiä koko ajan päiväkodissa. On ikävä kuulla, että lapsi ei tykkää siitä ja kotona annatte vähän periksi, koska eihän se nyt niin tarkkaa oikeasti ole. Meillä päiväkodissa se on. Me kyllä tuemme ja ohjaamme lasta jos häntä harmittaa käsien pesu.

Hyvää joulun odotusta !

Nimim. Päiväkodista hei

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 60 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

60 vastausta artikkeliin “Korona-ajan terveiset päiväkodista”

 • Kiitollinen.. sanoo:

  Voitaisiinko nyt vaan muistaa arvostaa näitä meidän päiväkotitätejä -ja setiä. Tämä aika on varmasti voimia kysyvää kaikille.

  Meillä on lapsella ainakin niin ihanat päiväkotihoitajat, jotka yrittävät parhaansa tämän kaiken kurimuksessa.

  -Kiitos teistä jotka katsotte lapseni perään, keksitte virikettä ja ihmettelette hänen, sekä muiden pienien toverien kanssa elämää, JOTTA voimme olla ansaitsemassa omaa elantoamme mieheni kanssa.

  -Kiitos niistä uusista opituista sanoista ja leikeistä joita taaperomme on avullanne oppinut.

  – Kiitos niistä omaperäisistä taideteoksista joita lapsi on saanut askarrella.

  – Kiitos niistä valokuvista joita saamme päiväkotipäivistä.

  – Kiitos siitä että lapsella on perheen ulkopuolella aikuisia joihin luottaa.

  – Kiitos siitä iloisesta pirpanasta jonka saamme hakea kotiin omien töidemme jälkeen.

  Tsemppiä!!!

 • mummuvaan sanoo:

  Äänestäkää lähenevissä kuntavaaleissa ehdokkaita, jotka kannattavat kotihoidontuen kuntalisää. Se antaa edes muutamille lapsille lisäaikaa olla kotihoidossa, pysyä terveempinä ja olla olematta sen katkeruuden kohteena, jota nämä kirjoitukset tihkuvat.

 • Ei hyvää päivää! sanoo:

  Niin voi terve vaan niitä kiireisiä bisnes rouvia, jotka korkokengät kopisten toimittaa sen nippa nappa tissiltä vieroitetun käärönsä hoitoon…vähän on nuhaa ei muuta. Vaikka käärö ois parkunu 12 viimeistä tuntia pää punaisena kipua ja kuumetta. Ensimmäisestä vaihdettavasta vaipasta löytyy sulamaton suppo joka on aamulla kiireessä työnnetty vaavin peppuun väärin päin ja vähän sinne päin. Parin tunnin päästä hoitoon tuonnista mittari näyttää 38, 5 ja muksu huutaa pää punaisena. Ja näitä järjen jättiläisiä ei saa edes kiinni kun kännykkä on äänettömällä kokouspäivänä. Samat kantaa nytkin nuhaiset lapsensa hoitoon ja kammoaa koronatestejä.

  • Hyvää päivää2 sanoo:

   Hyvä että joku käy töissä ja maksaa sinun ja lastesi tuet jotta voit laiskotella kotona.

   • Helsinkiläinen sanoo:

    Mistä lähtien päiväkodin työntekijät laiskottelevat kotona? Ja mistä päättelet päiväkodin työntekijällä olevan lapsia?

    No, minulla on lapsia, ja lapseni eivät käy päiväkodissa, koska päiväkoti on täynnä ylimielisten Karenien tautipesäkakaroita. Enkä saa tukia, koska teen töitä ja saan työstäni palkkaa kylliksi.

 • Eivoikäsittää sanoo:

  En ymmärtänyt edes aikana ennen koronaa, miten vanhemmat saattoivat viedä päiväkotiin selvästi sairaita lapsiaan, siis pikkunuhaa en tässä tarkoita. Tai naapuriin leikkimään. Ja en myöskään voi käsittää miksei sitä lasta voi jättää muun perheen kanssa kotiin sillon, kun koko muu perhe sairastaa mahatautia, mutta tämä kyseinen lapsi ei sen oireita _vielä_ ole saanut. Mahatautipöpöä hän kuitenkin varmaankin levittää, vaikkei pöpö hänelle tällä kertaa itselleen edes kovin kummoisia oireita tekisi. Nyt koronan aikana näen punaista kun kohtaan välinpitämättömyyttä. Luojan kiitos omat lapset eivät enää ole päiväkoti-iässä.

  • Mia sanoo:

   Kuule, se on hemmetin vaikeaa hoitaa itse vatsataudissa, kuumeessa tai muuten sairaana ollesaan täysin tervettä ja oireetonta lasta. Päiväkoti-ikäinen tarvitsee ohjattua tekemistä, ulkoilua ja ruokaakin ne lapset tarvitsevat, ihan iästä riippumatta.
   Sellaisia superäitejä on varmaan netti pullollaan, jotka kykenevät laittamaan perheelleen 38 asteen kuumeessakin kuuden ruokalajin lounaan, ja viihdyttämään siinä samalla lapsiaan. Minä en ole sellainen. Kun olin sairas, vein terveet lapset hoitoon ja sairastin rauhassa niin, että paranin mahdollisimman nopeasti.

   • Minä vaan sanoo:

    Ei se nyt ihan niin vaikeaa ole. Olin useamman vuoden kotiäitinä 3 lapsen kanssa ja sairastettuakin välillä tuli, mutta silloin kun itse oli sairas, ei todellakaan järjestetty askartelutuokioita tai seikkailtu metsäretkillä vaan mentiin ihan siitä mistä aita on matalin. Syötiin helppoja ruokia, nukuttiin ehkä yhdessä päiväunet ja lueskeltiin tai katsottiin piirrettyjä. Lapsen kasvatus ei ehdi mennä siitä millään tavalla piloille, jos ihan joka päivä ei soiteta ja lauleta ja voimistella.

   • Helsinkiläinen sanoo:

    Näin totaali-yh:na en voi käsittää millä tavalla näitä, joiden mielestä omien lasten hoito on äärimmäisen vaikeaa ja työlästä — vieläpä lasten ollessa terveitä! Ihme ettei ihmiskunta ole kuollut sukupuuttoon.

 • Ex-lto sanoo:

  Entisenä ”päikyn tätinä” voin vain kuvitella, mikä sirkus tämä korona-aika on päiväkodeille. Siellä, jos missä pöpöt jylläävät. Vaikka suositukset ovat nyt pandemian vuoksi tarkentuneet ja kiristyneet, ei kuulkaas ennenkään ole lasta saanut esim. kuumeisen yön jälkeen tai puolikuntoisena päiväkotiin kiikuttaa! Oireinen lapsi tartuttaa muut lapset ja myös henkilökunnan. Päiväkotipäivä ulkoiluineen ja toimintoineen on lapselle täyttä työtä. Kannattaa miettiä, jaksaisitko itse painaa 8-10 tuntia töissä sairaana?!

  Voimia, jaksamista ja molemminpuolista ymmärrystä päiväkoteihin ja koteihin!