”Kyllä mä sanoisin, että tämä nimenomaan on uusi ja erilainen tuote! Ei ole koskaan tullut mieleenkään tehdä kalasta bolognesea, vaikka kalaa käytänkin paljon ja myös näitä kotimaisia järvikaloja. En myöskään usko, että kaloista on hirveesti tällaisia käyttövalmiita valmisteita entuudestaan, eli markkinarako tässä kyllä selkeästi on. ” – testaajan kommentti Huonon Äidin ja Kuusamon Kalan villikalabolognesesta.

Huonon Äidin ja Kuusamon Kalan villikalabolognese on kunnianosoitus suomalaiselle järvikalalle. Villikalabolognesen kalaraaka-aine tulee Kuusamon lähialueen järvistä. Villikalabognesen raaka-aine on pääosin ahventa.

Villikalablognesemme on valmis ateriakastike, jossa on mukana kaikki! Lisäät vain puoli purkkia vettä ja ateria on lämmittämisen jälkeen valmis! Tuote on laktoositon ja gluteeniton. Löydät sen kaupan ateriakastikehyllystä ja myös Huonon Äidin kaupasta.

”Tuotteen helppokäyttöisyys on ehdottomasti parasta! Tuote lämpeni nopeasti pannulla, mutta yhtälailla sen voisi nakata kattilaan tai kuumentaa avotulella. Helppo tällainen just kaappiin hätävaraksi ostettava tuote, jonka lapsetkin saisivat valmistettua. Tuotteessa oli käytetty innovatiivisesti suomalaista ja sitten italialaista makumaailmaa. ” -testaajan kommentti Huonon Äidin ja Kuusamon Kalan villikalabolognesesta.

Idea villikalabologneseen on Huonon Äidin perustajan Sari Helinin sekä Kuusamon Kalan Juha Korhosen yhteistyön tuotos.

Villikalabolognesen kehittivät Huonon Äidin keittiömestari Ilkka Lääveri sekä Kuusamon Kalan keittiömestari Jarmo Pitkänen. Yhdessä haettu italialainen makumaailma villikalaan yhdistettynä onnistui vakuuttamaan myös kriittisimmän yleisön:

”Yksi lapsistani ”Ei syö kalaa” enkä hänelle edes kertonut, että hänen rakastamassaan spagussa olikin tällä kertaa kalaa. Hyvin meni huiviin kalat tällä kertaa, aina näin ei käy! ” – testaajan kommentti Huonon Äidin ja Kuusamon Kalan vilikalabolognesesta.

Tarjoiluehdotus pastan kanssa – valmistus: lisää kattilaan puoli purkkia vettä, keitä pasta ja lisää päälle juustoa ja yrttejä makusi mukaan:

”Ehdottomasti pidän tästä ajatuksesta! Ympäristömme tarvitsee näiden kalojen hyödyntämistä ja monelle niiden syöminen on vierasta. Roskakaloina herkästi pidettyjä kaloja pitäisi hyödyntää enemmän ja ehdottomasti pidän siitä, että sitä on tarjolla tällaisena valmiissa, helposti käytettävässä muodossa. ” – testaajan kommentti Huonon Äidin ja Kuusamon Kalan villikalabolognesesta.

Tarjoiluehdotus: lämpimät voileivät – lado leivät pellille, bolognese leivän päälle suoraa tölkistä, yrttejä, sipulia ja tomaattia sekä juustoa. Paista 6 minuuttia 200 asteisessa uunissa 

”Säilykepakkaus on aina hyvä, niitä tykkään kovasti pitää kaapissa valmiina ja on helppo varata mökille tai reissuunkin. Pitkästä säilyvyydestä bonarit, sellaisia kun aina tarvitsee kaappiin säilöä!Tosi hyvää myös kalan määrä tuotteessa.” – testaajan kommentti Huonon Äidin ja Kuusamon Kalan villikalabolognesesta.

”Tuo nuorimmainen kalanvihaaja ei kyllä tajunnut kalaa syövänsä!” – testaajan kommentti Huonon Äidin ja Kuusamon Kalan vilikalabolognesesta.

Tarjoiluehdotus: lisää tilkka vettä ja lämmitä kiehuvaksi. Valmis ateriakastike pastan tai riisin kera. Käy sellaisenaan myös lasagnen kastikkeeksi.

Villikalabolognese

Säilyvyys: Noin 4 vuotta, parasta ennen -päiväys purkin pohjassa.

Ainesosat: Kotimainen järvikala (ahven, hauki, särkikalat) 38 %, tomaattimurska, tomaattipyree, rypsiöljy, mausteseos (mausteet [sipuli, mustapippuri, basilika, oregano, lipstikka], sokeri, muunnettu tärkkelys, aromit,
karamellisoitu sokeri), väkiviinaetikka, suola, valkosipuli.

Ingredienser: Finländsk insjöfisk (abborre, gädda, mört) 38 %, krossade tomater, tomatpyré, rypsolja, kryddblandning (kryddor [lök, svartpeppar, basilika, oregano, libbsticka], socker, modifierad stärkelse,
aromer, karamelliserat socker), spritättika, salt, vitlök.

Kokonaispaino 280g,  josta kalaa 110 g
Kuljetuspakkauksen ean  6405022000252

Valmistaja:
Kuusamon Kala Oy
Kitkantie 135
93600 Kuusamo
Finland
Info@kuusamonkala.fi

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Huonon Äidin ja Kuusamon Kalan villikalabolognese NYT kaupassa!!!”

 • Tristan sanoo:

  Mitkä kaupat myyvät tätä? Ei ainakaan minun lähellä olevissa S-marketissa eikä K-supermarketissa ole. Kysyn myös samaa kuin Lorien; suolan määrä sekä noin hinta.

  • Huono Äiti -toimitus sanoo:

   Hei!

   Villikalabolognesea on tällä hetkellä myynnissä valikoiduissa S-kaupoissa ympäri maan, ja jos lähikaupastasi tuotetta ei vielä löydy, niin kannattaa pyytää kauppiasta tilaamaan. Villikalabolognese on tulossa myyntiin myös Huonon Äidin verkkokauppaan lähiaikoina, hintana noin 5,50 € kpl.

   Tuotteen suolan määrän ja muut yksityiskohdat voit tarkistaa valmistajan sivuilta, osoitteesta https://kuusamonkala.fi/tuote/villikalabolognese/

   Terveisin Huonon Äidin Johanna

 • Lorien sanoo:

  Hieno idea hyödyntää järvikaloja! Paljonko suolaa? Paljonko maksaa?