Olin kuulemma vauvana niin kuivaihoinen, että vatsassani oli suorastaan railoja. Muistan, miten äitini kertoi, että minut rasvattiin joka päivä parafiiniöljyllä. Se saattoi olla joku muukin öljy, enää ei ole äitiä maan päällä, jotta asian voisi varmasti varmistaa. Kun sain lapsia, sain oppia mitä perinnöllisyys tarkoittaa tälläkin tavalla:

Esikoiseni ei ole kärsinyt mistään iho-ongelmista vielä koskaan, sen sijaan kuopus pääsi äitinsä jalanjäljille heti vauvana. Atooppinen iho tarkoitti sitä, että ainoat vaatteet, joita hän pystyi käyttämään raapimatta itseään hengiltä, olivat puhtaita luonnonkuituja, kaikki muut kuidut saivat hänet kirkuvan punalaikkuiseksi, pieneksi kärsiväksi olennoksi. Tilanne oli tukala, kunnes avauduin vauvan tilanteesta ystävälleni Sinikka Pakemanille, joka on ravintoterapeutti.

Sinikan konsti oli selvä, ala rasvata lasta Omega 7 -tyrni-oliiviöljyllä. Sain myös oheisvinkin, hanki lapselle ihan tummat pitkät yövaatteet tai käytä vaatteita,  joilla ei ole mitään väliä, sillä tyrniöljy tekee sekä lapsesta että vaatteista oransseja.

Tein työtä käskettyä, lähdin tyrniöljyhyllylle, hylkäsin lääkerasvat ja tein lapsesta joka ilta oranssin pikku porkkanan. Tulokset alkoivat näkyä jo parissa viikossa ja kuukauden kuluttua lapsen iho oli tervehtynyt. Samalla siirryimme täysin laktoosittomaan maitoon varmuuden varalta.

Siitä lähtien olen hoitanut nyt kohta 6-vuotiaan lapsen ihoa tyrniöljyllä –  nyt sekä sisäisesti että ulkoisesti. Jos hän alkaa kuivua, teen hänelle ulkoisia tyrniöljykuureja. Muuten syötän sekä itselleni että lapsille tyrniöljyä kapselimuodossa. En mitenkään orjallisesti, mutta aina kun muistan niitä napsia. Myös oma ihoni on aika ok vaikka on lähtökohtaisesti aina ollut kuiva kuin korppu.

Tämä tyrniöljykokemus oli ensisijainen syy siihen, että pyysin jo viime vuoden puolella Valioravintoa Huonon Äidin yhteistyökumppaniksi. Jos haluat kokeilla tyrnin voimaa, Valioravinto ystävällisesti lupasi arpoa 5 pakettia tyrnikapseleita kuivaihoisten iloksi! Osallistua voit kommentoimalla tähän kirjoitukseen vaikka öh, tai tyrni tai kissa 🙂  Toivottavasti tästä vinkistä on iloa jollekin, meidät se pelasti!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 371 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

371 vastausta artikkeliin “Huono Äiti ratkaisi lapsen kuivan ihon näin:”