Kanaa, riisiä ja kauden kasviksia! Tässä helppo broilerivuoka, jossa hyödynnetään nyt sesongissa olevaa spagettikurpitsaa. Spagettikurpitsan voit myös hyvin korvata muilla sesongin kurpitsoilla. Ohje on yksinkertainen: sekoita pilkotut aineet ja uuniin! Tästä ohjeesta riittää runsaasti ruokaa neljän hengen perheelle kahdeksikin päiväksi.

Broileri-spagettikurpitsavuoka

700 g broilerinsuikaleita

500 g riisiä

2 kpl isoa sipulia (n. 500 g)

1 kpl spagettikurpitsa (n. 900 g)

200 g fetajuustoa

2 kpl kanaliemi annosfondi

1 l vettä

1 tl suolaa

1 tl pippuria rouhittuna

1/3 ruukkua timjamia

2 kpl kevätsipulin vartta

 

Kiehauta vesi ja kanaliemifondit. Voit käyttää myös valmista kanalientä, jolloin suolaa kannattaa lisätä ruokaan hiukan enemmän. Kuori sipulit ja kurpitsa sekä poista kurpitsasta siemenet. Pilko sipulit suikaleiksi ja kurpitsa kuutioiksi. Sekoita kulhossa broileri, raaka riisi, sipuli, hienonnettu timjami, suola ja pippuri.

Laita seos uunivuoan (n. 5 l) pohjalle. Laita kurpitsakuutiot päälle ja kaada kuuma kanaliemi vuokaan.

Murenna lopuksi fetajuusto päällimmäiseksi. Kypsennä vuokaa tunti 185 c asteisessa uunissa. Peitä puolessa välissä foliolla. Hienonna kevät sipuli ja ripottele se valmiin broilerivuoan päälle.

Voit maustaa halutessasi vuokaa erilaisilla mausteilla ja yrteillä vain mielikuvitus rajana.

Ohjeen hinta n. 11,50 €

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Broileri-spagettikurpitsavuoka”