Virhe. Kaikki meistä tekevät välillä isoja ja välillä pieniä virheitä. Viikonloppu houkuttelee ihmismielen joskus virheeseen, joka koskee järjestelyä ja yllättävää sisustusvimmaa ja johon etenkään perheellisen ei ole varaa sortua:

Katsoitko kaappiin yhdessä kevätauringon kanssa? Tuliko äkillinen vimma alkaa järjestellä? Revitkö itseltäsi huomaamatta hyllytolkulla tavaraa alas pikku järjestelyä varten? Stop. Ei kannattaisi. Pidä mielessäsi perheellisen sääntö numero yksi: Jos taloudessa on lapsia, et tee mitään asiaa keskeytyksettä 30 sekuntia enempää! Toistan: 30 sekuntia enempää. Muistelepa vaikka edellistä vessassa käyntiäsi – ehditkö olla siellä sekunnin, ennen kuin joku jo vaati sinulta jotakin oven takana tai suoraan ryskimällä ovesta sisään?

Niin. Niin se vaan menee.

Mutta tästäkin selvitään yksinkertaisella vinkillä: laske rimaa. Älä luule siivoavasi kaappia kerrallaan, vaan keskity yhteen hyllyyn kerrallaan. Sano itsellesi: minä siivoan tämän yhden hyllyn ja olen ylpeä siitä. En yritä yhtään enempää, koska se jää kumminkin kesken. Kuten ovat jääneet:

– autotallin siivous

– varaston siivous

– villasukkien lajittelu

– kirpparikamojen valinta

– lelukarsinta

– ruokakaapin vanhojen tavaroiden karsinta

– yöpöydän lehtipino järjestely

– roskien lajittelu

– auton siivous

Ja sitä paitsi, viikonloppua ei ole tarkoitettu hikoiltavaksi vaatepinojen keskellä lapsille äyskien. Viikonloppu on hupiaikaa. Ne vaatteet eivät huuda siellä kaapissa sinua ensi vuonnakaan.

Kun tämä vessa tuli puheeksi, ei sekään mikään suunnittelun kukkanen yleensä ole

Ja sotkuinen koti voi olla tosi hyvä koti

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia