Pähkinät. Niin pieni, mutta niin hyvä välipala, myös välipäivinä:

Tutkimustiedon mukaan pähkinät vaikuttavat myönteisesti naisen pahan ja hyvän kolesterolin määrään. Tämä kävi ilmi, kun koeryhmä jaettiin syömään kolmea erilaista ruokavaliota, joista yksi oli ruokavalio, jossa ryhmän jäsenet söivät puolitoista kourallista saksanpähkinöitä joka päivä. Kun tutkijat analysoivat 245 ylipainosen naisen tuloksia ”pähkinädieetin jälkeen”, he huomasivat, että pähkinöiden syönti vaikutti naisiin heidän pahaa kolesteroliaan laskevasti sekä vastaavasti hyvää kolesterolia nostavasti.

20161216_115256-2

 

Tutkimus ei ole ainoa laatujaan. Aeimmin Harvardissa tehty tutkimus oli samoilla linjoilla: ihmiset, jotka söivät pähkinöitä joka päivä, elivät pidempään kuin pähkinöistä piittaamattomat. Pähkinöitä syövät ihmiset eivät tutkimuksen ajanjaksolla kuolleet yhtä herkästi syöpään, sydänsairauksiin tai hengitystien sairausksiin kuin he, joiden ruokavalioon pähkinät eivät kuuluneet.

Pähkinät ovat viljelytuote, joista saadaan yksi sato vuodessa. Niitä viljellään ympäri maapalloa. Sadon määrä ja laatu vaihtelevat vuosittain.

Sekä pähkinät että siemenet sisältävät runsaasti terveellistä pehmeää rasvaa, proteiinia ja kuitua sekä monia vitamiineja ja kivennäisaineita. Pähkinöitä suositellaan syötävän noin 30 grammaa päivässä. Niiden sisältämät ravintokuitu, proteiini ja rasva täyttävät ja pitävät pitkään kylläisenä. 

20161216_120358

 

 Pähkinöissä on paljon hyvää pienessä paketissa. Itse olen keksinyt niille todella monta käyttökohdetta: ne menevät jugurtin päälle tai salaattiin ja pieni pähkinäpussi on erittäin hyvä pitää mukana siltä varalta, että alkaa vähän hiukoa. Pähkinäpussi on kiireisen naisen pelastus: pähkinöitä syömällä saa nopeasti energiaa ilman, että verensokeri menee katosta läpi ja tulee kohta ryminällä alas.

Koska saamieni tietojen mukaan välipäivinäkin monet teistä kaipaavat hyvää välipalaa, haluan jakaa teidän kanssanne lempipähkinöitäni. Sain ensimmäisen kerran Nutisalin pähkinöitä, kun olin kylässä Cloettalla. Ensimmäisten näytteiden jälkeen jäin niihin koukkuun, koska ne on kuivapaahdettu todella maukkaaksi. Myöhemmin opin, että kuivapaahto on todella vanha pähkinöiden valmistusmenetelmä, jossa pähkinät paahdetaan ilman lisättyä öljyä. ”

PS. Tämä on kaupallinen yhteistyö Cloettan kanssa.

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Pähkinä on välipäivien välipala”