Ei vähä mitään – Huono Äiti lupaa suuria ja tekee samalla kaikki maan parisuhdeterapeutit työttömiksi! Leikkaa ohjeet talteen ja lue niitä yhä uudestaan kun uskosi horjuu:

1. Positiivinen vahvistus. Parit, jotka kehuvat toisiaan, auttavat toisiaan, rohkaisevat tosiaan ja osoittavat tunnetta myös ei-seksuaalisilla tavoilla kuten kädestä kiinni pitämällä, menestyvät. Miehet voivat kaivata positiivista vahvistusta enemmän kuin naiset, jotka saavat positiivista vahvistusta yleensä myös ystäviltään.

2. Puhu, älä suorita. Onnelliset parit puhuvat toisilleen kaiken maailman asioista ja joka päivä. Tällä ei tarkoiteta parisuhteen tilan analysointia vaan mukavaa jutustelua, jossa ollaan aidosti kiinnostuneita siitä, mitä toinen ajattelee. Kaikki kotityöt ovat toisarvoisia tämän pareja yhdistävän tavan rinnalla, anna tiskien rauhassa odottaa.

3. Pysy hereillä. Kun suhde alkaa mennä samoilla urilla, herää ja murra rutiinit. Tehkää uusia juttuja yhdessä, se nostaa dopamiini-hormonin tuotantoa ja pitää yllä rakkauden tunnetta. Älä turru ja tyydy kohtaloosi, tee asioita suhteen eteen. Taistele, jotta saat sen kukoistamaan!

4. Keskity positiiviseen hänessä. Kun puoliso alkaa ärsyttää, sen sijaan, että keskityt ärsyttävien puolien miettimiseen, keskity hänen hyviin puoliinsa. Kylmä totuus on se, että kukaan ei kestä liitossa, jossa häntä tuomitaan enemmän kuin kehutaan tai arvostetaan. Pitää muistaa kiittää, eikä ottaa asioita itsestäänselvyytenä.

5. Näe kuoren läpi. Kun puolisosi raivoaa, ärtyy, syyttää ja on vihainen, yritä nähdä se todellinen tunne raivoavan kuoren takana. Se on mitä luultavimmin pelkoa, ahdistusta tai hämmennystä, jota raivoaja yrittää kätkeä.

6. Elä myös omaa elämääsi. Yhteisen elämän lisäksi itsenäisyys on hyvin tärkeää: pidä huolta ystävyyssuhteistasi, perheestäsi ja omista tärkeistä asioistasi. Jos et yritä elää omana itsenäsi niin hyvin kuin mahdollista, ylikeskityt puolisoosi ja siitä ei hyvä seuraa.

7. Älä odota seksin kanssa liian pitkään. Rakastele säännöllisesti vaikka et juuri nyt olisi ihan varma, oletko just nyt sillä tuulella. Tämä ei tarkoita sitä, että seksiä pitää harrastaa, vaikka toinen ei halua vaan sitä, että halu voi syttyä kun sille antaa edes vähän tilaisuutta. Seksi lisää dopamiinin tuotantoa ja ylläpitää rakkauden tunnetta, orgasmi taas saa parit kiintymään toisiinsa syvemmin.

8. Hyvin tärkeää, valitse pariksesi hyvä rakastaja. Hyvän rakastajan ei tarvitse osata Kama Sutraa ulkoa vaan olla huomaavainen, hellä ja leikkisä. Asenne ratkaisee. Jos parisi on vielä tämän päälle seksikäs ja ilo kaikille aisteille, nauti satumaisesta onnestasi ja anna sen näkyä!

9. Unohda ylimaaginen. Rakkaudesta on tapana odottaa jotakin ylisuurta, maagista, valtavaa niin, että odotusten romahtaminen lopettaa kaiken. Rakkaus on loppujen lopuksi hyvin arkista – sitä, että joku jakaa kanssasi harmaan arjen ja on kanssasi luotettava ja rehellinen. Sellainen arki on maailman romanttisin asia.

Lähde: http://www.salon.com/2013/10/13/the_9_smartest_marriage_tips_ever/

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.