Huono Äiti sai avautumisen:

Olen seurannut uutisissa laajasti esillä ollutta Vantaalla tapahtunutta asiaa ja siitä aiheutunutta keskustelua. Paljon on saanut nyt lukea siitä että miksi ei ole huomattu mitään. Miksi ei ole puututtu ajoissa.Itse olen lähinnä mielessäni miettinyt, mitä tuo lapsi on joutunut kokemaan, ennen kuin tähän on päädytty. Onko aikuiset kääntäneet katseensa pois, kuten yleensä kiusaamistapauksissa tuntuu olevan enemmän tapa kuin poikkeus?

En ota spekulointiin sen enempää kantaa, kuin että asiat nyt tuskin ovat yhtäkkiä ajautuneet siihen pisteeseen että aseeseen on tartuttu ja näin on tapahtunut.

Eniten tapahtuma kuitenkin on tuonut mieleen kivuliaita muistoja omasta lapsuudesta. Muistan miten opettajat ei puuttuneet. Osa jopa nauroi muiden kiusaajien kanssa. Minä en ollut ”häirikön” maineessa, mutta tyhmä minä opettajien mukaan olin.

Kiusaajat kyllä saivat jahdata minua teräaseiden kanssa ja asia kuitattiin sanomalla ”pojat on poikia, soosoo”. Muistan elävästi sen, miltä metsästysveitsen viileä terä tuntui kurkulla ja taustalla kuului kannustushuudot: TAPA SE, TAPA SE.

Ironista kyllä, jos se veitsi olisi ollut minun kädessäni ja olisin muita uhkaillut, minua oltaisiin oltu viemässä käsiraudoissa nuorisovankilaan, enkä edes liioittele.

Minusta tuli kuitenkin tavallinen perheenäiti. Aikuisena selvisi myös että en ollutkaan mikään tyhmä, vaikka aikuiset niin uskottelivatkin enkä minä lapsena mahtanut aikuisten auktoriteettia vastaan mitään.

Pelottavinta on kuitenkin ollut kasvaa maailmassa, jossa kiusaamisesta on tullut entistä raadollisempaa, jopa liian helppoa. En halua edes ajatella, montako näitä aikapommeja on keskuudessamme. Olisiko nyt aika keksiä konkreettisia keinoja ”koulukiusaamiselle” ja alkaa vaatia kiusaajille myös muitakin seurauksia kuin päänsilitystä ja ”ei meidän koulussa ole kiusaamista” -fraaseja.”

Näkymätön

Haluatko puhua kiusaamisesta? Katso https://www.nuortennetti.fi/kiusaaminen/

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 78 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

78 vastausta artikkeliin “Muistot heräsivät omasta koulukiusaamisestani”

  • Maikki sanoo:

    Aivan käsittämätöntä on tää kiusaus ,mitenkä ei opettajat ota kantaa jo haluavat olla kiusaajan mieleen, siinähän se on! Kamerat ja vartijat kouluihin kaikki jotka kiusaa omaan käsittelyyn huvässä mielessä keskustella myös vanhempien kanssa ,ei saa painaa villaisella //Meillä koussa ei ollut mitään kiusausta ,mutta silloin oli aika jolloin koti oli vastuussa ja opettajat hyviä, emme olleet koskaan yksin ,olihan se aikakin 60 luvulla ,mutta takaisin kuri kouluihin en tarkoita että #pahoipidellään mutta oikea oppisesti kovaa kättä kasvatukseen kouluissa ja kotona silmät ja korvat auki ja pitää huolta lapsistaan –MITEN HE VOIVAT-”Minä olen nyt aikuisena kiuusattu sanoisin terrorisoitu sitten 1987 Ruotsissa ,vain kateuden vuoksi ,ja on ollut hirveetä ,vieläkin saa varoa kun menee ulos träänaan ja pyöräileen (minulla ei saa olla hyvin asiat eikä void hyvin näin kuuluu heidän textit)