Frittata eli italialainen kananmunaruoka on oikeastaan ruokaisa uunimunakas. Reseptiä on helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja soveltuu myös hyvin ”jääkaapin tyhjennys” -reseptiksi. Korvaa täytteet vain kaapista löytyvillä raaka-aineilla! Saat myös hyvän kasvisruuan, jos korvaat lihan pensaspavuilla. Voit myös käyttää savulohta lihan sijaan. Käytä perunan sijaan eiliset makaronit. Tätäkin ohjetta voi soveltaa vain mielikuvitus rajana.

Frittata

6 kpl isoja kananmunia

2 dl kuohukermaa

1 dl vettä

200 g kinkkusuikaletta, makkaraa, pensaspapuja tai savulohta

1 rkl suolaa

4 oksaa timjamia

2 rkl savupaprikaajauhe

250 g kirsikkatomaatteja

3 pientä parsakaalia (n. 300 g)

400 g kypsiä keitettyjä perunoita

170 g emmentaljuustoraastetta

Tilkka öljyä

 

Pilko parsakaalit ja perunat paloiksi sekä tomaatit puoliksi. Revi timjamin lehdet kinkkusuikaleiden joukkoon. Voitele n. 4 L vetoinen vuoka tilkalla öljyllä. Laita perunat sekä parsakaalit vuoan pohjalle ja lado kinkkusuikaleet niiden päälle. Laita seuraavaksi tomaatin puolikkaat vuokaan.

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita ne veden, kerman, suolan sekä savupaprikajauheen kanssa.

Kaada munamassa vuokaan vihannesten ja kinkun päälle. Kuorruta juustoraasteella.

Paista 185 c asteisessa uunissa 40–50 minuuttia kunnes munamassa on hyytynyt.

Reseptin hinta 8 €

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia