Kuuluuko kukkakaali lempikasviksiin? Oletko kokeillut kvinoaa? Kelpaisiko teidänkin arkipöytään ripaus ravintolatunnelmaa? Huono Äidin palkittu luottokokki Ilkka Lääveri kehitti tämän ruuhkavuosien kiireessäkin onnistuvan helpon ja herkullisen kasvisruoan! Reseptin mukaan valmistuu ateria noin neljälle, jos kaikilla on sellainen sopivan kokoinen nälkä.

Paahdettua kukkakaalia ja kvinoaa

1 kukkakaali
2 dl kvinoaa
vettä
1 nippu varrellisia punasipuleita
100 g inkivääriä
1 fenkoli
1 dl pähkinöitä (esim. maapähkinä, cashew, pekaani)
1 dl oliiviöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
pala parmesaania
suolaa, mustapippuria

Lämmitä uuni 270 c asteiseksi. Pilko kukkakaali isoiksi paloiksi noin 8 osaan. Laita kukkakaali uunivuokaan ja mausta suolalla ja öljyllä. Lisää vielä vuokaan 1 dl vettä pohjalle. Paahda kukkakaalia 15 minuuttia.

Laita 4 dl vettä kiehumaan. Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä ja keitä hiljalleen kypsäksi n. 15 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt kokonaan.

Puolita sipulin päät sekä fenkoli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Pilko myös sipulin varret. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kypsennä sipulin päitä ja fenkolia hetki. Hienonna inkivääri ja lisää kattilaan. Lisää myös murskatut pähkinät ja kypsennä hetki. Lisää lopuksi kypsä kvinoa ja sipulin varret. Siirrä kattila pois liedeltä ja mausta kvinoa suolalla, pippurilla, etikalla ja hunajalla. Raasta paahtuneiden kukkakaalien päälle parmesaania ja tarjoile kvinoan kanssa.

P.S. Joko tsekkasit muut tämän viikon ruokareseptit? Kurkkaa tänne.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia