Tässä huippukokki Ilkka Lääverin uskomattoman helpossa kotiruokareseptissä löytää kaikille tuttu broilerinleike uutta virtaa pensaspavuista. Tämän proteiinipitoisen aterian avulla jaksaa taas harrastaa, ja kuskata harrastuksiin!

Broileria ja pensaspapuja

Neljälle

4 kpl broilerin reisileikettä nahalla ja luulla
500 g pensaspapuja
200 g pieniä salottisipuleita
½ punttia oreganoa
suolaa, sokeria, pippuria, oliiviöljyä

Laita vesi kiehumaa isoon kattilaan ja mausta se suolalla ja sokerilla. Mausta broilerin reidet suolalla ja kuumenna uuni 200 c asteeseen. Kuori salottisipulit ja puolita ne. Kuumenna paistinpannu savuavan kuumaksi ja paista broilerin reisiin kaunis väri. Asettele broilerit paistovuokaan ja kypsennä vielä uunissa 12 minuuttia. Anna vetäytyä n. 5–10 minuuttia ennen tarjoamista.

Paahda salottisipuleita leikkauspinta alaspäin paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää pannulle puoli desilitraa vettä, kunnes sipuleissa on väriä ja haihduta vesi pannulta niin sipulit kypsyvät loppuun. Keitä pensaspavut kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Siivilöi vesi pois ja pyöräytä pavut kypsien sipulien kanssa. Mausta suolalla ja hienonnetulla oreganolla.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia