Miten paljon meille naisille opetetaankaan sitä, että muut määrittelevät meitä. Vaikka kaikkein tärkeintä on, että arvostamme itse itsemme korkeimmalle:

Miten saat miehen pitämään sinusta? Näin saat miehen koukkuun! Näistä merkeistä tiedät, että mies pitää sinusta! Nämä otsikot ympäröivät meitä jatkuvasti ja myös nuoria tyttöjä, joiden itsetuntemus on vasta alussa.

Arvonsa tunteva nainen ei mieti sitä, millä tavalla saa toisen pitämään itsestään ja taivu sen takia tuhannelle mutkalle. Itseään arvostava nainen pitää selviönä sitä, että hänestä pidetään ilman muuta. Mihin se johtaa, se jää nähtäväksi. Jos ihmissuhde päättyy, itseään arvostava nainen ei soimaa itseään siitä, että mokasi koko jutun vaan tajuaa, että jotkut asiat vain päättyvät. Piste. Ei sen kummenpaa. Nainen on timantti, siinä se.

Huono_sormus-2

Itseään arvostava ihminen uskaltaa asettaa rajat. Hän ei ole koko ajan muiden käytettävissä ja sanoo, jos jokin asia ei häntä miellytä. Oletko ihmissuhteessa ”aina se tyhmempi/naurunalainen/väärässä/” ja ystäväsi tietää kaiken paremmin ja hienommin? Näin sen ei pidä olla ja itse asiassa jatkuva mollaaminen vahingoittaa terveyttäsi. Tunne arvosi ja väisty muualle.

Itseään arvostava ihminen luottaa päätöksiinsä ja pysyy niissä. Hän ei koko ajan vatvo ja vatuloi tekemisiään ja pyörittele päätöksiään edes takaisin. Itsensä arvokkaaksi tunteva nainen ei korosta itseään vimmaisesti eikä puhu itsestään koko ajan, arvonsa tuntevalle naiselle sopii oikein hyvin olla taka-alalla eikä koko ajan suuna ja päänä.

Arvonsa tunteva nainen arvostaa itseään sellaisena kuin hän on. Hän tietää omat puutteensa ja epätäydellisyytensä. Hän löytää onnensa juuri niistä asioista, joista hän pitää. Huono Äiti ihailee suuresti Taaperon Äidin elämänkatsomusta, josta lainaan tähän tärkeimmän sanoman:

”Mikään elämässäni ei ole ihanteellista; terveyteni reistailee, useimmiten olen aika väsynyt koska taapero toilailee vieläkin öisin, olen lihonut ja lössähtänyt, silmäkulmat repsottavat, olen köyhä kuin kirkonrotta, seksi on satunnaista, kotini ei todellakaan ole linnani eikä minulla tunnu olevan aikaa mihinkään. Mutta tajusin yhden asian, en tarvitse tämän enempää. Olin onnellinen, koska tämä riittää minulle. Olin onnellinen siitä ominaisuudestani etten enää halua omistaa koko maailmaa.”

Naisen arvoa ei määritellä ulkopuolelta. Sitä ei määritellä sillä, että nainen on äiti tai isoäiti. Sitä ei voi määritellä titteleillä tai elopainolla. Mikään raha ei myöskään anna ihmiselle muita suurempaa arvoa. Suurin arvo tulee sielusta, ei lompakosta.

Terveisin Huono Äiti

PS. Julistan tässä samalla jokaisen arvokkaan naisen kunniaksi lahjakorttiarvonnan. Sen kumppani on:

kultajousi_logo_cmyk_taustat

 

Arvon tämän jutun kommentoijien sekä Facebookiin ilmoittautuneiden kesken 200 euron Kultajousen lahjakortin!!! Ole ystävällinen ja tykkää Kultajousen FB-sivusta täällä. Kommentoi tämän jutun kommenttikenttään ajatuksesi tästä jutusta ja olet mukana arvonnassa. Onnea arvontaan!!

Huono_sormus-2

PS. Tämä on Kultajousen kanssa toteutettu kaupallinen yhteistyö.

 

— Huono Äiti

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta.
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

66 vastausta artikkeliin “Naisen arvon määrittää vain nainen itse”

 • jodelie sanoo:

  No näinhän se on. Pitäisi pysähtyä välillä miettimään, mikä elämässä onkaan tärkeintä. Katsoa peiliin armollisin silmin ja sanoa itselleen: ”sinä riität juuri tuollaisena.”
  Kiitos tästä muistutuksesta (ja arvonnasta!!)

 • Arja Pulkkinen sanoo:

  Elämän aikana oppii koko ajan lisää. Itsensä kuunteleminen ja elämänarvojen kunnioittaminen ovat hyvä pohja.

 • Janes sanoo:

  Jokaisen apinan äiti on juuri paras äiti omalle apinalleen ?

  Oikea mies tykkää naisestaan luomuna, ei siihen tarvita tekoripsiä eikä irtorintoja kun tunne on aito!

 • Tyty sanoo:

  Kaikki naiset ansaitsisi tämän! ?

 • Nöppis sanoo:

  Jep, olohuoneesta (itse asiassa kaikista huoneista) on tullut leikkihuone. Jos lelut kerätään pois, sama kaaos palautuu seuraavana päivänä. Tässä oppii hyvin sen, että aika kannattaa käyttää hyödyllisemmin – kuten Afrikan tähden pelaamiseen tai sohvalla pötköttelyyn.

 • Suvi sanoo:

  Niin totta. Kukapa haluaisi ”jäädä” polettavaksi ja arvosteltavaksi. Kyllä me naiset arvon tiedämme tai pitäisi tietää. Me naiset olemme kauniita ja arvokkaita. Halaus jokaiselle ihanalle naiselle ♡

 • Onnellinen äiti sanoo:

  Tällä hetkellä, pienen vauvan yksinhuoltajana, olen onnellisin. En stressaa ulkonäöstä, en sinkkuudesta. Olen aina läsnä vain lapselleni, kuitenkin sallien myös itselleni aikaa.

 • Helga sanoo:

  Ulospäin kaikki näyttää hyvältä, mutta kaiken tämän kulissin takana on väsynyt ja onneton äiti.

 • Eve_ sanoo:

  Hyvin kirjoitettu, tämän asian kun saisi opetettua jo pieninä tyttöinä.

 • Mamma sanoo:

  Pitää niin paikkansa.

 • Epäonnistuja sanoo:

  Valitettavasti se ei aina ole pelkästään nuoret tytöt jotka kärsivät huonosta itsetunnosta. Jotenkin pelkään huomaavani vasta 60-vuotiaana että minulla oli kaikki avaimet onneen jo 33-vuotiaana.

 • josefiina sanoo:

  Teini tyttönä jouduin kokemaan asioita joita ei kenenkään sen ikäisen tytön pitäisi joutua kokemaan. Itsetuntoni ja minä kuva muuttuivat,tuli tilalle tunne että olen viallinen,huono ihminen.
  Asioiden käsittely ammattilaisen kanssa aloitti pitkän tutustumis prosessin oikeaan minääni. Myöhemmin avioliitto ja lapset toivat viimeinkin onnellisuuden tunteen, tunteen siittä että on täydellinen juuri nyt arpineen ja väsymyksineen. Jokainen nainen on timantin arvoinen 🙂

 • mams sanoo:

  Tiedän tämän kaiken, mutta vaikeaa on elää tämän mukaisesti vaikka olen jo aikuinen nainen. Yritän kovasti kokoajan.Väkivaltaa kokeneena olen tullut pitkän matkan ja voin tuntea jo jotenkin kelpaavani.

 • Taru sanoo:

  Lapsuuskodissa äiti arvosti tekevää naista. Piti jaksaa fyysistä työtä, vaikka on synnynnäisiä vikoja(lapiolla kääntää kasvimaa, vaikka maatilalla kolme traktoria),piti pitää kulissit (jos mies joi), piti osata laittaa ruokaa,piti osata leipoa, tehdä käsitöitä ja synnyttää. Puutteellinen kohduton tytär

 • Kati sanoo:

  Oikee asenne! Tuolla menty jo vuosia 🙂 You go girls!

 • Kirsii sanoo:

  Tuon kaiken kun oppisi, ensimmäiset askeleet otettu jo ?

 • Heppatyttö sanoo:

  Miksi ei Heppatyttö juttuani julkaistu? Aiheesta ja asiallinen…

 • Aikuinen nainen sanoo:

  Olen aina pitänyt itseäni muita vähän huonompana, olen ollut aina muita isompi ja en ole seurustellut ennekuin vasta 19vuotiaana ensimmäisen kerran ja minusta tuntuu että en taida koskaan enää seurustellakaan muiden kanssa, sillä nykyisen kihlattuni (ensimmäinen poikaystäväni) sai minun silmäni avautumaan, että olen juuri sopiva omana itsenäni ja että minua rakastetaan juuri tällaisena. Minusta tämä on tärkeä aihe ja tätä pitää levittää myös nuoremmille,jotta he huomaavat, että omana itsenä on kaikkein parasta. Kaikkia pitää arvostaa ja opettaa arvostamaan itseään!

 • Tinnu sanoo:

  Teksti osui ja upposi! Ehkä mäkin joku päivä osaan ajatella noin!

 • mammaria sanoo:

  Olen oppinut rakastamaan itseäni. Joku voi pitää sitä itserakkautena, jota se ei ole. Olen vain vihdoinkin mielummin itsekseni rakkaitten lasteni kanssa ja nelijalkaisten ystävieni, kuin huonossa pari suhteessa… tai ystävyyssuhteessakaan. Oppirahat tulivat niin kalliiksi, ettei niitä enää tahdonvastaisilla kompromisseilla kuitata.