Kulttimaineestaan tunnettu Vampyyrien tanssi -suurmusikaali Helsingin Kaupungintetterissa on upea! Se tempasi vaarallisen rakkauden matkaan, viihdytti ja virkisti!

 

Kuten musikaalin vampyyritutkimukseen vihkiytynyt professori Abronsius (Antti Timonen/Tuukka Leppänen) ja hänen nuori assistenttinsa Alfred (Petrus Kähkönen/Miiko Toiviainen), jotka saapuvat transilvanialaiseen kylään etsiessään vampyyreja, moni meistäkin etsii tietynlaista jännitystä elämäänsä. Jännitykseen saattaa liittyä myös vaaroja, ja sekös meitä ihmisiä viehättääkin!

Olkoon kyseessä itsensä ylittäminen, salarakkaan piilottelu tai jokin muu “houkutus” – ihminen on mestari perustelemaan itselleen, miksi juuri näin pitää toimia, ja usein ne asian epäkohdatkin kultaantuvat hurmiossa.

Musikaalissa nähtiin se “tavallinen rakkaustarina”: Kunnollinen Alfred ihastuu majatalonomistajan tyttäreen Sarahiin (Raili Raitala/Anna Victoria Eriksson), mutta kuten arvata saattaa, tyttöön on iskenyt silmänsä myös vaarallisen viettelevä vampyyrikreivi von Krolock (Mikko Vihma/Jonas Saari). Kyllä muuten jännitti sen tyttö-raasun puolesta. Milloin se vampyyrikreivi iskee hampaansa nuoren ja viattoman kaulavaltimoon…

Näiden kolmiodraamaa seurataan hyvin dramaattisen musiikin säestyksellä. Jalka vipatti tuttujen biisien kohdalla. Musa siis osui ja upposi. Muun muassa Jim Steinmanin hittejä ja Bonnie Tylerin, Meat Loafin ja Pandora’s Boxin “ikivihreitä”, jos niin voi sanoa.

Olin todella väsynyt raskaan työn raataja, kun astuin Peacockin ovesta sisään.  2 tuntia 40 minuuttia myöhemmin väsymys oli vaihtunut pirteyteen (sillä seurauksella, että pyörin punkassa aamuyön tunneille). Tämä lienee kulttuurin tarkoitus; antaa energiaa. Virkistää. Antaa uusia ajatuksia elämään. 

Michael Kunze - Jim Steinman Vampyyrien tanssi Ensi-ilta 3.2.2016 Peacock-teatteri Script & Lyrics by Michael Kunze Music by JIM Steinman  Vocal and Dance Arrangements Michael Reed Orchestrations Steve Margoshes   Rooleissa Mikko Vihma, Raili Raitala, Jonas Saari, Anna Victoria Eriksson, Petrus Kähkönen, Antti Timonen, Tuukka Leppänen, Vuokko Hovatta, Leenamari Unho, Sanna Majuri, Laura Alajääski, Kari Mattila, Risto Kaskilahti, Miiko Toiviainen, Sofia Hilli, Juha Jokela, Kirsi Karlenius, Ilkka Kokkonen, Kai Lähdesmäki, Hanna Mönkäre, Unto Nuora, Emilia Nyman, Sami Paasila, Tiina Peltonen, Peter Pihlström, Tuukka Raitala, Inka Tiitinen, Kaisa Torkkel   Suomennos Marika Hakola Ohjaus ja koreografia Markku Nenonen Kapellimestari Eeva Kontu  Lavastus Jani Uljas ja Jari Ijäs Puvut Elina Kolehmainen  Valosuunnittelu William Iles Äänisuunnittelu Kirsi Peteri ja Jori Tossavainen  Naamiointi ja kampaukset Jutta Kainulainen, Henri Karjalainen, Anu Laaksonen, Milja Mensonen, Jaana Nykänen    Original production presented in Vienna by Vereinigte Bühnen Wien GmbH in association with Roman Polanski and Andrew Braunsberg and Rudi Klausnitzer. Stage Rights: VBW International GmbH Austria, Linke Wienzeile 6, 1060 Vienna, international@vbw.at, www.vbw-international.at    Original production by VBW. Based on Turner Entertainment Co.’s motion picture ”The Fearless Vampire Killers”, produced with the kind permission of Warner Bros. Theatre Ventures Inc. Directed by Roman Polanski, Written by Gérard Brach and Roman Polanski.   Kuvassa: Raili Raitala ja Petrus Kähkönen Kuva © Mirka Kleemola

Kuvassa: Raili Raitala ja Petrus Kähkönen
Kuva © Mirka Kleemola

Jos tästä musikaalista sai ajatuksia, niin kyllä siinä riitti katseltavaakin. Vampyyrien tanssin upea lavastus ja 200 erilaista, toinen toistaan näyttävämpää pukua vangitsivat katsojat penkkeihinsä. Maskeeraukset ja kampaukset saivat haukkomaan henkeä. Ollapa tuollainen look seuraavissa Halloween-juhlissa!

Ei siis ihme, että Wienissä vuonna 1997 kantaesiesitetty musikaali on saanut jo 7,4 miljoonaa katsojaa ympäri maailman. Ja juonta ajatellen viehätti erityisesti kauhuelementtejä ja monisyistä komediaa yhdistävä tarinan kerronta, joka soljui sujuvasti musiikin lomassa. Voin suositella! En nyt perheen pienemmille, mutta ehkä noin 12 ikävuodesta ylöspäin. En huomannut kaupunginteatterin sivuilla ikäsuositusta, mutta ei tämä kuitenkaan mikään lastennäytelmä ole.

Veret seisauttavaa päivää sullekin!

Vampyyrien tanssi sai ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin Peacock-teatterissa 3.2.2016. Roman Polanskin parodiseen vampyyrielokuvaan Vampyyrintappajat (1967) perustuvan musikaalin on sanoittanut ja käsikirjoittanut Michael Kunze ja säveltänyt Jim Steinman. Vampyyrien tanssin ohjauksesta ja koreografiasta vastaa Markku Nenonen. Kapellimestarina toimii Eeva Kontu. Lue lisää: Helsingin Kaupungiteatterin sivulta!

 

xxxxx

Huonon Äidin ystäväviikkojen kunniaksi Huono Äiti arpoo Sinulle ja ystävällesi liput Vampyyrien tanssiin viihtymään!! Mitä pitää tehdä? Noo, kirjoita tämän kommenttina vaikka ihan mitä vaan tai vamppi tai jalkalamppu – tärkeintä on jättää sellainen sähköpostiosoite, josta saan Sinut kiinni – ettei tarvii kissoja ja koiria voittajan jäljitykseen. Onnea Ystävät!!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 143 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

143 vastausta artikkeliin “Vaara se aina vaan viettelee”