Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Visit Oulu.

Tämän kesän kuumin lomatrendi on Road Trippailu, ja koska meitä on moneen makuun, myös Road Trip -lomailijatyylejä löytyy useampia. Se mikä sopii Liikkuja-Lissun reissuun, ei välttämättä toimi Nautiskelija-Niinalla. Tutustuttiin kesän parhaaksi Road Tripiksi tituleeratun Pohjolan Rengastien tarjontaan, ja löydettiin lomamuistoja pursuavat kohteet kaikille Road Trippaajatyypeille!

Kuva Visit Oulu.

Pohjolan Rengastie on Oulun seudun kokemusrikas reitistö, jolta löytyy jokaiselle lomalle kokemuksia, elämyksiä, nähtävää ja koettavaa. Pohjolan Rengastiestä voi nauttia juuri sulle sopivimmalla tavalla, autolla, pyörällä, jaloin kuin linja-autollakin! Oiva starttipaikka road tripille on Pohjois-Suomen pääkaupunki Oulu, jonne saapuu vaivattomasti niin etelästä kuin pohjoisestakin autolla, junalla tai vaikka lentäen.

Tälle Road Tripille ei välttämättä tarvitse siis omaa matkailuautoa tai henkilöautoa, vaan mielenkiintoisia kohteita löytyy niin kävelymatkan kuin pyöräilymatkankin päästä, ja Oulusta Pohjolan Rengastien toisiin kohteisiin järjestetään myös päiväreissuja bussilla!

Elämys-Eija

Eija haluaa kerryttää kokemuksia, elää ja heittäytyä! Eikä Eijan heittäytymisenhalulta ole turvassa puoliso tai lapsetkaan, koska Eijan johdolla perhe on tutustunut uusiin asioihin jo pienestä pitäen, halusi tai ei. Eijalle on tärkeää että reissuilla sattuu ja tapahtuu kaikkea uutta ja ihanaa, ja jopa vähän erikoisempaakin, koska elämä on liian lyhyt paikallaanoloon!

Elämys-Eijan road tripin kohokohdat ovat tietysti kiipeilyä Oulussa, kuumailmapallolento Oulussa, maastopyöräilyä ja savusaunan löylyjä Syötteen tunturimaisemissa, ja suppailua ja saunontaa saunalautalla Oulujoella.

Kuva Visit Oulu.

Historia-Hellevi

Siis Hissafani. Historiabuffi? Histoiriaintoilija? No kuitenkin, historiasta kunnolla kiinnostunut Hellevi haluaa oppia vanhaa! Hellevin mielestä hyvään lomaan kuuluu vähintään yksi museovirailu (mieluiten kolme+), pari rauniota (ei sellaista ruuhkavuosista löytyvää hämärästi äitiä muistuttavaa hahmoa, vaan niitä rakennusten jäänteitä) ja muutama tunti opastettuja historiakierroksia!

Hellevin kartalle kannattaakin merkitä Turkansaaren ulkomuseo, johon voi tutustua oppaan avulla ja josta löytyy vuonna 1694 rakennettu Turkansaaren museokirkko, 1300-luvulta saakka satamana ja markkina-alueena toiminut Iin Wanha Hamina, jossa voi osallistua yhdelle (tai useammalle) monista opastetuista kävelykierroksista, ja historiallinen Wanha Raahe, jossa mm. järjestetään 1800-luvun raahelaista elämää esitteleviä, aitoa historiaa ja tunnelmaa pursuavia Elämää Langin Kauppahuoneella -tarinatuokioita. Historian voi suorastaan maistaa wanhan ajan tyyliin tarjotuilla leivoskahveilla!

Kuva Visit Oulu.

Liikkuja-Lissu

Lissun lomalla ei hidastella! Liikkuja-Lissu on suunnitellut puuhaa jokaiseen päivään, aamusta iltaan. Hotellissa, motellissa, mökissä tai matkailuautossa ei köllötellä, vaan majoituspaikka on tasan nukkumista varten, ruoasta saa nauttia, koska liikkuessa tulee nälkä ja keho kaipaa ravintoa, mutta kauppoihin mennään vain hakemaan hyttysmyrkkyä ja muita tähdellisiä tavaroita, ja rannalle lähdetään ainoastaan jos siellä järjestetään joogaa tai vesijuoksujumppaa. Tai rantalentisturnaus. Lapset on Lissu jättänyt mummolaan, koska lapset vain hidastaisivat matkaa. Pienillä jaloilla pääsee vain pientä vauhtia!

Lissun road tripin kohteet valikoituvat aktiivisuus edellä, ja listalle pääsevätkin melontaretki merellä Raahessa, pyöräily Hailuotoon (vesieste ylitetään lautan avulla), ja pysähdys Limingan Park Hotellilla, josta pääsee näppärästi Limingan laajoille maastopyöräreiteille.

Kuva Visit Oulu.

Perheloma-Pirjo

Pirjon loma mennään perhe edellä, sillä lapset ovat pieniä vain vähän aikaa ja koska lapsiperhearki kestää vain pienen hetken (vaikka tuntuisikin ikuisuudelta), siitä pitää nauttia täysillä. Perheloma-Pirjo on just se mutsi, jolta kannattaa kysyä suositukset kotieläinpuistoista, huvipuistoista, leikkipuistoista… Pirjo tietää mistä lapset tykkää!!

Vahva veikkaus, että Pirjon suositukset lasten suosikkikohteista Rengastien varrelta löytyvistä lomakohteista ovat Vauhtipuisto Oulun Hietasaaressa, sisäliikuntapuisto SuperPark myös Oulussa, vesipuisto JukuPark Kalajoella, sekä aktiivinen retkipäivä Rokua Geoparkin luontoon ja Rokua Health & Spa kylpylään, tai Kempeleen Vihiluotoon uimaan ja ihmettelemään luontoa, lintuja ja lampaita. Bää!

Kuva Visit Oulu.

Nautiskelija-Niina

Niinan mielestä lomasta kuuluu nauttia kokonaisvaltaisesti. Kesälomalla ei tunneta aikatauluja eikä kiirettä, vaan tehdään sitä mikä tuntuu hyvältä, silloin kun tuntuu hyvältä. Pääasia on että akut latautuu, ruoka on hyvää ja kaikilla on kivaa.

Niinan kannattaakin ehdottomasti tehdä road trip hemmottelusta toiseen ja valita kohteiksi Tunturihotelli Iso-Syötteen Arctic Spa, Kalajoella sijaitseva Santa’s Resort & Spa Hotel Sani, ja uniikki, historiallinen, täysin remontoitu ja suojeltu boutique-hotelli De Gamlas Hem Hotel & Restaurant Oulun keskustan läheisyydessä. Hyvä ruoka on Niinan lomalla tärkeää, ja mahdollisuuksia unohtumattomiin ruokahetkiin Niina löytää kaikista Rengastien kohteista.

Eikä saa unohtaa pohjolan parhaita löhöilyhiekkarantoja Oulun Nallikarissa, Kalajoen hiekkasärkillä ja Hailuodon Marjaniemessä, josta löytyy myös omaperäinen edelleen toiminnassa olevan majakan juurella  sijaitseva Luotsihotelli.

Kuva Visit Oulu.

Löysitkö itsesi (tai kumppanisi) tästä kattavasta lomailijaesittelystä? Unohtuiko meiltä joku tärkeä tyyppi? Jos ei nyt ihan täysin natsannut, niin omanlaisen Road Tripin voi suunnitella myös itse, Pohjolan Rengastien palveluhaun avulla, kurkkaa ihmeessä itse!

Ja jos tuntuu, että Oulu ja Pohjolan Rengastien muut kohteet voisivat rikastaa teidänkin kesälomaanne, joko yksin, koko perheen tai puolison kanssa kahden tutustuttavaksi, niin kannattaa osallistua lomakylälahjakortin arvontaan. Tässä näin! Huono Äiti arpoo yhdelle onnekkaalle matkalahjakortin Nallikari Lomakylän Poiju Villoihin! Poiju Villat ovat moderneja saaristolaishenkisiä huviloita, joissa koko perhe (4 + 2 henkilöä) majoittuu mukavasti luonnon keskellä. Kerro meille kommenteissa mitä juuri sun road trippiin pitää ehdottomasti kuulua, ja olet mukana arvonnassa!!

Kuva Visit Oulu.

Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken yhden majoituslahjakortin Nallikari Lomakylän Poiju Villoihin. Lahjakortti oikeuttaa kahden yön majoitukseen Poiju Villoissa, varaustilanteen mukaan. Arvontaan voi osallistua 26.6.2022 saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 104 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

104 vastausta artikkeliin “Tänä kesänä mennään Road Tripille! Löydä parhaat kohteet just SULLE!”

 • Ninni sanoo:

  Leppoisaa lomarentoilua, yhteiseloa & -iloa läheisten kera 🌸🐞🌿☀️

 • Jossuli sanoo:

  Hyvää ruokaa 😋

 • Hfjb sanoo:

  Seikkailua ja kivaa yhdessäoloa sekä hyvää syötävää.

 • Tanja sanoo:

  Hyvää ruokaa, mukavaa yhdessäoloa ja erilaisia aktiviteettejä

 • Ninnu sanoo:

  Kivaa yhdessä oloa, paljon uusia paikkoja roadtripillä, uutta nähtävää Suomesta. Jätskiä , kahvia ja puutuneita paikkoja;)
  Suomirokkia radiosta ja huoltoasemia!
  Parasta!

 • Pelkääjän paikalla vailla pelkoa sanoo:

  Paljon pysähdyksiä, maisemien fiilistelyä, hyvää ruokaa, juomaa ja musiikkia. Tunnelmallinen majoitus hyvässä seurassa kruunaa road tripin.

 • Aino-kaino sanoo:

  Hieman kulttuuria, hieman ostosten tekoa, hyvää ruokaa.

 • Genguru sanoo:

  Kiireetöntä menoa ja shoppailua 🙂

 • Tea sanoo:

  Kulttuuria, elämyksiä, löhöilyä ja herkuttelua. Ilman kiirettä ja stressiä, lomasta nautiskellen.

 • MariVuokko sanoo:

  Ehdottomasti kiireetöntä ja rauhallista lomailua, mutta erilaisia aktiviteetteja voi sisältyä päiviin omien fiiilisten mukaan- rantaa, retkeilyä, spa-elämyksiä, erilaisia seikkailuja ja elämyksiä oman pojan kanssa <3

 • Myyni sanoo:

  Mulla unelmalomaan kuuluu kauniita maisemia, uintia, kiireettömyyttä ja historiaa sekä joitain kivoja luontokohteita. 🙂 Ja toivottavasti edes jonain päivänä kaunis sää…

 • kiire pois sanoo:

  Kiireetöntä menoa, hyvää ruokaa, pysähdytään ja katsellaan ja vain ollaan rennosti, sellainen sopisi minulle.

 • Janna sanoo:

  Pohjolan rengantien varrella on ihan älyttömän mielenkiintoisia kohteita! Oma unelma Road Trip kulkisi ehkä tähän malliin: *KALAJOKI- purjehdus Kaljaasi Ansiolla Maakallaan, köysiseikkailu Pakassa, Siiponjoen luontopolku pyöräillen tai patikoiden, Jukupark, Kotieläinpiha HuliVili *RAAHE- Botnia Outdoorsilta kajakin vuokraus ja saarikierros meloen (ainakin käynti Taskun saaressa ja yöpyminen Iso-Kraaselissa), kahvit Langin Kauppahuoneella, käppäilyä ihanatunnelmaisessa vanhassa kaupungissa, museovierailut, Raahesta jatkaisin matkaa kohti Liminkaa Siikajoen kautta pysähtyen upeilla hiekkarannoilla Tauvossa ja Varessäikässä *LIMINKA- Maastopyöräilyä upealla reitistöllä, uintia ja fresbeegolfia Rantakylässä, retkeilyä Liminganlahdella unohtamatta tietenkään upeaa luontokeskusta *ROKUA GEOPARK- patikointia ja seikkailua luonnossa *HAILUOTO- rantapäivä nauttien hyvästä ruoasta ja visiitti panimolla 👌🌞❤️

 • Meikäläinen sanoo:

  Kauniita maisemia, luontoa, sopivasti aktiviteetteja ja kulttuuria ❤️ Hyvää ruokaa unohtamatta 😊

 • Nina sanoo:

  Lomalla pitää ehdottomasti olla kiireetöntä ja stressivapaata ♥️Ei miettimistä että tuohon aikaan tänne tuonne ja sinne.Lomalla pitää olla tekemistä lapsille ja aikuisille,kaikki tietenkin sulassa sovussa.Aurinkoa,uimista,hyvää ruokaa,kauniita nähtävyyksiä,herkuttelua,auringonlaskun katselemista ja onkiminenkaan ei ole pahitteeksi.Aikuisille mansikoita ja skumppaa ja pikkuväelle herneitä ja limpparia varpaat hiekassa.Näistä on hyvä loma tehty ♥️

 • Sannahuu sanoo:

  Tykkäisin ajella ja nautiskella reissusta. Myös historia kiinnostaa (:

 • Janttu sanoo:

  Patikointia, suppailua sekä tietenkin hyvää ruokaa

 • Hepakatti sanoo:

  Mukavaa seuraa, uusia seikkailuja ja kauniita maisemia. 🙂

 • Typy sanoo:

  Road-trip lomaan kuuluu nähtävyyksiä, luonto kohteita, ihania uimarantoja, rentoutumista ja uusia elämyksiä.

 • Kipa sanoo:

  Lomaan pitää ehdottomasti kuulua sopivasti aktiviteetteja, rentoutumista ja elämyksiä!