Huippukokkimme Ilkka Lääveri vei suppilovahveropiirakan nextille levelille! Tämä piirakka on kuulkaa ruokataidetta amatööreille, kaunis ja hyvin helppo tehdä! Ja kauniista asioista puheen ollen, kelpaisko sullekin kuvissa esiintyvät Iittalan Taika-astiat? Arvotaan setti yhdelle onnekkaalle, lue lisää tämän jutun lopusta!

Piiraasta vielä sen verran, että tässä pinaatin ja suppilovahveron liitto toimii loistavasti: mikään raaka-aine ei dominoi, vaan kaikki maut tulevat juuri sopivasti esille. Huomion arvoinen seikka muuten on, että kun suppilovahverot kerätään pieninä, on niiden maku miedompi ja hienostuneempi kuin isoissa.

Suppilovahvero-pinaattipiiras

Pohja

  • 4 dl tattarijauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl juustoraastetta (esim. parmesaani tai mustaleimaemmental)
  • ½ tl suolaa
  • 150 g voita
  • ½ dl vettä

Yhdistä jauhot, mantelijauhe, juustoraaste ja suola kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Voitele piirakkavuoka voilla ja jauhota tattarijauhoilla. Painele taikina tasaisesti vuokaan ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 c 10 minuuttia.

Täyte

  • 1 l suppilovahveroita
  • pala kaalia, n. 100 g
  • 1 kpl sipuli
  • 5 oksaa rosmariinia
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1,5 l pinaattia
  • 3 dl kermaa
  • 4 kpl kananmunaa
  • suolaa, pippuria myllystä
  • öljyä paistamiseen

Paista suppilovahverot kahdessa erässä öljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hienonna kaali ja sipulit ja kuullota ne paistinpannulla öljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna rosmariini joukkoon. Laita esipaistetun piirakkapohjan päälle puolet sienistä ja kaali-sipulipaistos.

Keitä pinaatteja kiehuvassa vedessä minuutin verran ja jäähdytä sitten kylmän veden alla. Purista pinaatti kuivaksi. Kiehauta kerma ja aja pinaatti kuuman kerman kanssa tasaiseksi. Mausta 1 tl suolalla ja pippurilla. Lisää seokseen neljä rikottua kananmunaa. Kaada seos paistoksen päälle. Paista piirakkaa 20 minuuttia 150 c ja koristele piirakka lopuilla suppilovahveroilla. Paista vielä 20 minuuttia.

Ja NYT on mahdollisuus voittaa kuvassa esiintyvät Taika-astiat, eli yhdelle onnekkaalle arvotaan Iittalan Taika-sarjasta muki, lautanen ja kulho. Osallistu arvontaan kertomalla meille kommenteissa mikä huippukokin viikon resepteistä on juuri sinulle jäänyt mieleen, mitä olet ehtinyt jo testata, tai mitä haluaisit reseptiikasta löytyvän tulevaisuudessa. Muista jättää myös sähköpostiosoitteesi, jotta saamme sinuun yhteyden jos arpaonni osuu kohdalle. Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen poistetaan arvonnan jälkeen.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 133 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Vastaus henkilölle Emma Peruuta vastaus

133 vastausta artikkeliin “Suppilovahveropiiras on ruokataidetta amatööreille”