Tiedät varmaan sen tunteen, kun muistat raskaan työpäivän jälkeen ruuhkabussissa hikoillessasi että sinulla on kotona jäljellä jotain ihanaa herkkua. Kenties kakunpala, ehkä eiliseltä jä pizzansiivu, karkkipussissa pyörii vielä muutama salmiakki tai vihanneslaatikossa on piilossa neljännes suklaalevystä. Ai että, kyllä tulee tarpeeseen!

Hehkuttelet ja mehustelet asialla koko matkan. Kenties, jos olet oikein kykenevä itsekuriin ja haluat pitkittää nautintoasi, et vilkaisekaan makupalaan ennen iltaa. Sitten, kun lapset ovat nukkumassa ja saat hetken hengähtää…sitten nostat jalat ylös, katsot vähän sarjaa tai lueskelet ja silloin, silloin saat lopultakin syödä tuntikausia himoitsemasi herkun jonka todellakin olet ansainnut!!!

Sitten kun tuo odotettu hetki lopulta koittaa, vastassa on tämä:

Ja kun yrität saada jonkun asiasta tilille, vastaus on ”mä jätin sitä”. Niin…YHDEN PALAN!!!

Tämä on siis se ”hyvä” tilanne… Monesti herkku on hävinnyt jälkiä jättämättä, tai jättänyt jälkeensä vain käärepaperit roskiksessa.

Eihän tämä käy, vai mitä sanotte väsyneet vanhemmat, joiden iltahetken tai päivän herkkupala piristää?!

Tarvitaan siis säännöt. Eipä sillä, että karkki- ja herkkuvarkaat tottelisivat sääntöjä, mutta edes teoriassa.

Säännöt kuuluvat näin:

Toisen vaalimaan herkkupalaan ei saa koskea. Ei missään tilanteessa. Vaalituksi herkkupalaksi lasketaan esillä olevat herkut, vihanneslaatikkoon piilotetut herkut ja sohvan alle tippuneet herkut poislukien se tilanne, että herkun omistaja ei tiedä sen olevan sohvan alla. Viimeksi mainitussa tapauksessa tulee läsnäolijoiden paljastaa, että herkku on tippunut sohvan alle eikä kirkkain silmin väittää ”emmätiiä missä se on” aikomuksenaan syödä se itse.

Jos tuntee pakottavaa tarvetta syödä toisen vaalima herkkupala, sen voi tehdä seuraavin ehdoin:

– Syömiseen saa kirjallisen luvan.

– Herkun tilalle ostaa vähintään samanlaisen, mieluummin suuremman annoksen samaa tai toivottua herkkua. Ja nopeasti!

– Herkku menisi (oikeasti!!!) pilalle jos sitä ei nyt syö.

– Herkun alkuperäinen omistaja on vannottanut, että nyt on dieetti päällä, vie nämä oikeasti pois silmistäni äläkä anna takaisin vaikka miten uhkailisin.

– Jos olet lapsi, niin ymmärrämme kyllä, mutta yritä jooko hillitä itsesi?

– Jos olet aikuinen, olet törkimys!! Yritä paikata tilannetta sillä, että lupaat ja vannot kautta kiven ja kannon tai mörökölli sinut viekööt, että tämä ei toistu ja ostat heti uuden. HUOM! Älä missään tapauksessa sano, että söit herkun ”koska oli tylsää/ vähän nälkä/ ajankuluksi/ muuten vaan”. Siitä tulee entistä pahempi mieli, että herkkupala meni tuolla tavalla hukkaan! Sano että herkku huusi nimeäsi, oli niin hyvältä tuoksuva ja ihanan näköinen, että et mitenkään voinut vastustaa sen kutsua vaikka kuinka yritit!!

– Jos olet eläin, niin ok. Mutta älä pliis syö mitään sellaista, mikä saa sinut ripuloimaan pitkin asuntoa neljältä aamuyöstä tai vaatii keikan eläinlääkäriin. Okei?


Kuva Janayara Machado.

Jos toisen herkkupalaa tulee kuitenkin maisteltua, tulee sitä jättää toiselle riittävä määrä. Yksi pala suklaata ei ole missään muodoin riittävä pala. On melkein pahempi asia jättää minimini annos kuin syödä kaikki pois.

Nämä ovat soveliaat jättömäärät (huom. tarkista määrät etukäteen siltä henkilöltä, jonka herkkuja saatat joskus varastaa!):

– Alkoholittomat juomat: riippuu juomasta, suositus vähintään 2,5 dl

– Viini: 16 cl

– Siideri/ olut: 1 pullo tai tölkki

– Suklaa: 4 palaa

– Karkit: koosta riippuen vähintään 5-10 karkkia

– Pizza: reilu siivu

– Kakku: järkevän kokoinen siivu, ei kursailusiivua

– Pulla: koko pulla tai suuren korvapuustin kyseessä ollessa puolikas

– Sipsit: kolme kourallista (EI siis kolme sipsiä! Jos jätät kolme sipsiä, et ansaitse muiden ihmisten seuraa, mene asumaan johonkin luolaan!), sääntö koskee myös popcorneja ym.

– Jäätelö: tiiliskiven muotoisessa paketissa oleva jäätelö 2,5 cm siivu, purkissa oleva jäätelö purkin koosta riippuen, yleensä vähintään 1/4 paketista.

– Annospakkauksissa olevat herkut: ÄLÄ avaa pakkausta!

Onko tämä nyt selvä?!

P.S. Vihanneslaatikko ei enää toimi…kerro kommenteissa mikä on sun paras herkkujemma!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Sovitaanko nyt niin että mun herkkuja ei syödä!!”

  • Suklaalla siivous sujuu sanoo:

    Siivouskomero, sitä ovea ei kukaan muu meidän perheessä avaa vahingossakaan😂

  • Joku vaan sanoo:

    Eläinten ruokien taakse, meillä on paperipussit ja lahjapussit yhdessä isommassa pussissa, siellä on hyvä piilo, oma vaatekaappi. Myös vierasvarat pitää piilottaa😂 Meillä isäntä ”ei syö makeeta”…paitsi yöllä ja silloin kun kukaan ei näe…

  • Hahaa sanoo:

    Neulepussi 😀